Biyokütle amaçlı kavak yetiştiriciliği

Kerestelik değil de biyokütle amaçlı kavak yetiştiren var mı? Malum olduğu gibi klasik kerestelik kavak 8-10 yılda kesiliyor. Ama biyokütle amaçlı olanlar 4-5 yılda bir kesiliyormuş. Bir de kerestelik 3X4 metre arayla dikilirken biyokütle amaçlı olanlar 1X1 hatta 0,8X0,8 metre olarak dikiliyormuş. Yani klasik kavak dönüme en fazla 100 kök olurken biyokütle amaçlı olanda dönüme en az 1000 kök dikiliyormuş. Biyokütle amaçlı yetiştirilen kavaklar direkt yakacak olarak kullanılabildiği gibi kağıt üretiminde de kullanılabiliyormuş.
Bu şekilde yetiştiricilik yapan ya da bilgisi olan var mı? Hangisi daha karlı olur?
 
  • Beğen
Tepkiler: Endaz

Benzer Konular