Bütün tarlalarım hisseli yalnız hukuk boyutundan düşününce olmaz ancak tarım ve şirketler konusunda haklısınız bence her köyde bahçe yerleri için parseller oluşturulabilirMahkemeden satışa çıkan tarlaları Şirketler kapıyor biliyorsunuz. Yada mahkeme çok uzun sürüyor.
Tarlayı kullanıp işleyen hissedarın satın almasının nesi saçma. 38 milyon hissedarın 30 milyonu 5 metrekare, 40 metrekarelik hisselere sahiptir. Bunların köye gelip bişey yapma imkanıda olsa bişey olmaz o parçalardan. Alsınlar paralarını çok isterlerse köyünden yer o parayla, 1 yada 2 dönüm tek parça alsınlar sonra.
Sanırım hiç hisseli yeriniz yok rahatsınız. Birde hisseli yerleri olupda mahkeden satışla uğraşan kişileri bir düşünün.
İşine gelmedi demi yunus gerçek bu türkiyede güzel ve biraz daha fiyatı uygun arazi sadece o bölgede kaldı gıbıTrakyadan Malatya sivasmı
Abi ne ettin Konya Karaman Adana Şanlıurfa dururken
5 metre nedir abi ya o tapu Osmanlı'dan mı kalmış tarla 10 dekar olsa 25 kişiye bölünse 200 metre eder mahkeme işi öyle çok da aşırı uzun sürmüyor ama malesef trakyada şirketler var birde hissenin %90 ı bende olan tarlam olsa mesela eğer temizlemek istiyorsan uçuk fıyatlar verip sadece %10luk kısmın parasını vereceğim için kimse sizinle yarışamazMahkemeden satışa çıkan tarlaları Şirketler kapıyor biliyorsunuz. Yada mahkeme çok uzun sürüyor.
Tarlayı kullanıp işleyen hissedarın satın almasının nesi saçma. 38 milyon hissedarın 30 milyonu 5 metrekare, 40 metrekarelik hisselere sahiptir. Bunların köye gelip bişey yapma imkanıda olsa bişey olmaz o parçalardan. Alsınlar paralarını çok isterlerse köyünden yer o parayla, 1 yada 2 dönüm tek parça alsınlar sonra.
Sanırım hiç hisseli yeriniz yok rahatsınız. Birde hisseli yerleri olupda mahkeden satışla uğraşan kişileri bir düşünün.
5 metre nedir abi ya o tapu Osmanlı'dan mı kalmış tarla 10 dekar olsa 25 kişiye bölünse 200 metre eder mahkeme işi öyle çok da aşırı uzun sürmüyor ama malesef trakyada şirketler var birde hissenin %90 ı bende olan tarlam olsa mesela eğer temizlemek istiyorsan uçuk fıyatlar verip sadece %10luk kısmın parasını vereceğim için kimse sizinle yarışamaz
Abi çok ıyı anlıyorum sizi Trakya yı hiç anlamıyorum sizler anlatıyorsunuz ben duyuyorum adamlar trakyası göze kestirmiş ben olmaz derken miras hukuku tapu hukukunu düşünerek dedim ama Trakya da malesef çok farklı bir durum varIlki yüzde 90 ı içindekinin değil yanlış anlamışsın. Olsa bile yaşadığım bir olay ihaleye çıkan yer 12 dölüm yıl 2014 kıraç normal bir yer, tarlanın taktir bedeli 20 bin . Ihale başladı 20bin yüz verdim. Karşı taraf direk 30 bin dedi. 30 bin yüz dedim. Karşı taraf 60 bin dedi ben 60 bin yüz dedim 100 bin dedi. Benim pil bitti.
Şimdi buradaki hissem düşüktü. Masraflar düşüldükten sonra üzerine para ekleyerek başka yer aldım.
İnşallah ben anlayabilmiş in sende gerekli dersi çıkarabilmişsindir.
Abi çok ıyı anlıyorum sizi Trakya yı hiç anlamıyorum sizler anlatıyorsunuz ben duyuyorum adamlar trakyası göze kestirmiş ben olmaz derken miras hukuku tapu hukukunu düşünerek dedim ama Trakya da malesef çok farklı bir durum var