Bir Kanun Çıksa.. Ve "Tarlayı İşleyen Hissedar, Bankaya parayı yatırıp diğerlerinin Hissesini alsa"...

Kanun Çıksa, Ve tarlayı işleyen hissedar, raiç bedel üzerinden diğer hissadarların hissesini alsa;

• İyi olur

Kullanılan: 22 73.3%
  • Kötü olur

Kullanılan: 8 26.7%

• Kullanılan toplam oy
    30
  • Anket kapatılmış .
Dedem tarla almış babamda almış ben pek alamadim belkide satacağımda
Her yer Emlakci oldu her yer yatırimci
İş yapacak olanda alıyor olmayanda birde bunlar çıktı başımıza
Bizdede baya yer yatırımcıya geçti ve hicar ödüyoruz yatırımcıya buda maliyet
Konu biraz değişti ama
Hisseleri almamiz zorlaşıyor ciftcilikten çıkacak para ile alınacak gibi değil bu gün tarlalar bizdede

100 200 dekar ciftcilikle tarla almak imkansiz artik anca cark donuyor yan gelir varsa belki arazi fiyatlarida yukseliyor koyde 1 dekar arazi dusmuyor talipli cok bizde fiyatlar 4 ila 8 arasi uygun aslinda ziya tarim isleri bozuyor 6 lik yere 8 9 verip aliyor haftaya 42 dekar mahkemeden satilik fiyatlar nereye cikacak bakalim

İyi olmaz çünkü o kadar kişi başkasının hissesini haberi bile olmadan ekiyor
Bizim tarlalarda hisseli dedelerimiz şöyle yapmış akrabaları ile senin buradaki 3 dönüm hissene karşı ben de sana senin tarlanın yanındaki tarlamdan 3 dönüm vereyim demiş tapuda bir şey yapmamışlar toplamaya çalışıyoruz yıllardır yurt dışında yaşıyor bazıları onlardan bile satın aldık hisselerimizi tek çare toplulaştırma dedem beni öldürdü bu davalar dedi bizi de öldürür bu gidişle

yasa çıksa ne değişçek! Uygulabilirliği ne kadar sürcek. Birilerinin ayağına dolanana kadarmı. Daha geçen komşu parsel satışında çıkan yeni yada yeniden değişmedimi. Neymiş kötü niyetlerde kullanılıyormuş. Kullanılır tabi! Sen 10 a al 3 göster devleti dolandır. Sonra komşun gitsin senin 3 gösterdiğin dava açıp 3 e alsın :) sanmayın köylü için yapıldı. Saf gördükleri köylünğn gözü açıldı. Kaptı tarlalları tarla toplayanların işine gelmedi. ;) bu da birilerinin işine gelmez nüfusunu kullanır olur biter.

İyi olmaz çünkü o kadar kişi başkasının hissesini haberi bile olmadan ekiyor
Bizim tarlalarda hisseli dedelerimiz şöyle yapmış akrabaları ile senin buradaki 3 dönüm hissene karşı ben de sana senin tarlanın yanındaki tarlamdan 3 dönüm vereyim demiş tapuda bir şey yapmamışlar toplamaya çalışıyoruz yıllardır yurt dışında yaşıyor bazıları onlardan bile satın aldık hisselerimizi tek çare toplulaştırma dedem beni öldürdü bu davalar dedi bizi de öldürür bu gidişle
Abi neden iyi olmaz dediğinizi anlamadım. Dava mahkeme olaylarını kaldıracak bu kanun maddesi getirilse, hisseli olduğun tarlayı sen işliyorsan sana verseler rayiç bedel üzerinden sana ne zararı olacak. Karşı taraf da parasını alacak sonuçta iyi olmayan ne anlamadım?

Son düzenleme:
Abi neden iyi olmaz dediğinizi anlamadım. Dava mahkeme olaylarını kaldıracak bir kanun maddesi getirilse, hisseli olduğun tarlayı sen işliyorsan sana verseler rayiç bedel üzerinden sana ne zararı olacak. Karşı taraf da parasını alacak sonuçta iyi olmayan ne anlamadım?
Mahkemede 40 senelik dosyaları var bizim ailenin bu kanun bu hükümet çözmüyor umursamıyor galiba
Hem hissenin sahibine de bağlı yıllardır ektin para vermedin der gıcıklık bedava Türk milleti eşimiz benzerimiz yok

yasa çıksa ne değişçek! Uygulabilirliği ne kadar sürcek. Birilerinin ayağına dolanana kadarmı. Daha geçen komşu parsel satışında çıkan yeni yada yeniden değişmedimi. Neymiş kötü niyetlerde kullanılıyormuş. Kullanılır tabi! Sen 10 a al 3 göster devleti dolandır. Sonra komşun gitsin senin 3 gösterdiğin dava açıp 3 e alsın :) sanmayın köylü için yapıldı. Saf gördükleri köylünğn gözü açıldı. Kaptı tarlalları tarla toplayanların işine gelmedi. ;) bu da birilerinin işine gelmez nüfusunu kullanır olur biter.

Komşunun ön alım hakkı kaldırılması evet şirketlerin önünü açacak mı tabi ki açacak abi haklısınız.

Benim teklifim toprağını işleyen çiftçinin tapusunu alması için. Şirketleri değil çiftçileri koruyor. Biliyoruz ki bu şirketler tek tapulu yerlerden çok mahkemelik yerleri çok seviyor, hissedarlar kapışsın da alayım diye bekliyor. Ama 2 milyon çiftçi kendi Tapusuna sahip olsa piyasada bu kadar rahat at koşturamazlar.

Son düzenleme:
Mahkemede 40 senelik dosyaları var bizim ailenin bu kanun bu hükümet çözmüyor umursamıyor galiba
Hem hissenin sahibine de bağlı yıllardır ektin para vermedin der gıcıklık bedava Türk milleti eşimiz benzerimiz yok
Tüm davaları bitirecek bir çözüm olarak bakıyorum yukarıda ki teklifime. Ver hissedarın rayiç bedelinden parasını, al tek tapunu. işleyen alacak tarlayı.

Komşunun ön alım hakkı kaldırılması evet şirketlerin önünü açacak mı tabi ki açacak abi haklısınız. Benim teklifim toprağını işleyen çiftçinin tapusunu alması için. Şirketleri değil çiftçileri koruyir. Biliyoruz ki bu şirketler tek tapulu yerlerden çok mahkemelik yerleri çok seviyor, hissedarlar kapışsın da alayım diye bekliyor. Ama 2 milyon çiftçi kendi Tapusuna sahip olsa piyasada bu kadar rahat at koşturamazlar.
Anladım arkadşım malesef bizim trakya daha yaygın bir problem bu. Ama benim demek istediğim böyle bir hak verilse bile yarın yeniden değişir. Yine şirketler kazanmayacaksa sen niye kazanacaksın. Sen çölde kum tanesisin!

Anladım arkadşım malesef bizim trakya daha yaygın bir problem bu. Ama benim demek istediğim böyle bir hak verilse bile yarın yeniden değişir. Yine şirketler kazanmayacaksa sen niye kazanacaksın. Sen çölde kum tanesisin!
Bir mıh bir at, bir at bir ordu kurtarır; derler abi. Biz küçükte olsa doğru olanı görüp talep edelim, belki çiftçinin yanında olan birileri görür birşeyler değişir.

Normal şartlarda, mesela bizim için çok iyi olurdu. Ama ülkede ne yaratıklar var baksanıza komşu parsel alım hakkını bile istismar etmişler, böyle şeyleri hayata geçirmeden önce her türlü üçkağıtçılığa karşı önlem alınması lazım.

100 200 dekar ciftcilikle tarla almak imkansiz artik anca cark donuyor yan gelir varsa belki arazi fiyatlarida yukseliyor koyde 1 dekar arazi dusmuyor talipli cok bizde fiyatlar 4 ila 8 arasi uygun aslinda ziya tarim isleri bozuyor 6 lik yere 8 9 verip aliyor haftaya 42 dekar mahkemeden satilik fiyatlar nereye cikacak bakalim
abi senin ilçe hangisi ya ben geçen baktım trakyada öyle çok aşırı yok

öyle saçmalık olmaz hukuk var tabiki de zaten almak istiyorsan mahkemeye veriyorsun satışa çıkıyor ama trakyada bilinen sorun var öyle para yatırıp almakla olmaz herkes köyüne gitmek istiyor bu konu avrupada nasıl oluyor araştırmak lazım

öyle saçmalık olmaz hukuk var tabiki de zaten almak istiyorsan mahkemeye veriyorsun satışa çıkıyor ama trakyada bilinen sorun var öyle para yatırıp almakla olmaz herkes köyüne gitmek istiyor bu konu avrupada nasıl oluyor araştırmak lazım
Mahkemeden satışa çıkan tarlaları Şirketler kapıyor biliyorsunuz. Yada mahkeme çok uzun sürüyor.

Tarlayı kullanıp işleyen hissedarın satın almasının nesi saçma. 38 milyon hissedarın 30 milyonu 5 metrekare, 40 metrekarelik hisselere sahiptir. Bunların köye gelip bişey yapma imkanıda olsa bişey olmaz o parçalardan. Alsınlar paralarını çok isterlerse köyünden yer o parayla, 1 yada 2 dönüm tek parça alsınlar sonra.

Sanırım hiç hisseli yeriniz yok rahatsınız. Birde hisseli yerleri olupda mahkeden satışla uğraşan kişileri bir düşünün.