Yettim gari [emoji3]
1-) O iş tamam. Ahım şahım bir şey değil ama kullanışlı. Üniteler oldukça kolay şekilde, direk tek elle açılıp kapatılabiliyor artık. Bir kaç güne detayları buradan naklen veriyorum.
2-) Düzeltildi. Sistem geliştirildi ve denendi. 2016 model markör sistemlerinde her türlü engebede zemine uyumlu şekilde sorunsuz çalışıyorlar.
3-) Bu taşmanın olmaması için tohum türüne göre boğaz daraltma ayarının yapılması gerekiyor. Kapak üzerinde, Boğaz'ın bittiği yerde daraltılma klapesi var. Ayarladığında sıfır problem kalıyor. Parmakla göstereyim hemen:
4-) O sistem uzun süredir mevcut Ufuk Abi. Tohum atım sensörü. Sadece Opsiyonel. Resimde sağ üst köşede soketi görünüyor:
5-) Abi tüm tohumlar standart olmadığı ve emişli sistemler kullanıldığı sürece tekleme ayarı maalesef olacak. Bu Amazone Counter'da da aynı, Khun maksima'da da. Hepsinde mevcut ve elle yapılıyor. Sırf bu yüzden üflemeli sistemlere geçilsin istiyorum ama dünyada çok yeni bir sistem. Bazı sorunları var ve maliyetli. Bende deli cesareti var. Bıraksalar başlamıştım bile ama İrTEm'in mantığı net: "üretikleri makina çiftçi tarafından 20 yıl kullanılamayacaksa, o makineyi üretmiyorlar". Sağlamlık tartışmasız ilk öncelik.
6-) Çözdük diyorum abi. AR-GE iş başında. Bak bu saat oldu çalışıyorum. Mesajı gördüm de durdum.
7-) Bahsettiğin çift teker sadece disklilerde mevcut. Onlarda derinlik ayar tekeri tekeri olduğundan tohum üzeri baskı tekerlekleri ayarlanabilir yapılıyor. Şöyle:
O tekerleklerle doğrudan ünite üzerine sabitlenerek derinlik ayarı yapılması halinde, tohum üzeri uygulanacak basınç, istenmeyen seviyelere çıkar. V teker konduğu an, baskının ayarlanabilir olması şart yani:
O konuda yaptığım tasarım kabul gördü. "Ticarileştirilsin" onayı da geldi. Bütün iş bende. Şu yoğunluk bi azalsın, tekrar yoğunlaşacam.
9-) Abi markörü içeri kaydırdığında sorunun ortadan kalkması lazım. Denedin mi hiç?
10-) Granül gübre balta ayaklar için mevcut Abi. Diskliler için yapılıyor.
11-) Abi şu an hazırlıyorum
şaka değil. Diskli onlarımızın video kılavuzunu ile uğraşıyorum 1 haftadır. İlk önce video kılavuz, hemen ardından 4 4'lük bi kullanım kılavuzu. Ara çapaya hazırladığım kılavuz 70 sayfa oldu. Bununki herhalde 200 sayfayı geçer. Çiftçilik ile ilgili faydalı bilgilerle de süsledim bir güzel. Ara çapa nedir, ne zaman uygulanır, püf noktaları... Kılavuz için alınır yani [emoji41]
Bu arada yukarıda bahsettiğim Boğaz Klape ayarından tut, ünitelerin kolay toplanması için yapılan ufak ama faydalı yeniliğe kadar, her şey video kılavuzda mevcut. En küçük detayına kadar. 20 dakikayı bulacak herhalde [emoji12]
12-) Abi diskli makinalar ile ilgili derinlik ayarlarını, en küçük detayına kadar video kılavuzda anlattım. Üstüne detaya inmek için atladım traktöre tarlaya gitti. Tarlaya girdim. Çıkamadım. [emoji3] Kara kepir Hayrabolu toprağı bir çamur oluyor, tarladan zor çıktım.
Yani ciddi şekilde üzülerek söylüyorum. Çok istememe reğmen iklim ve tarla şartlarından dolayı tarla çekimi(şu anki kılavuzda) yapamadım. Kesinlikle telafi edicem ama aciliyet arz eden bu ilk kılavuzda tarla çekimi olmayacak. Sonradan eklenecek.
13-) Aparattan bi tane hediye edicem. [emoji35]
14-) Var Abi. Ama fabrika bi ürünün üretimi bitince bitiyor ve tek makine kalmıyor ellerinde. Şu an ben tarla edicem desem, balta ayak Mibzer yok fabrikada. Ecele derman yok. Bitiyor. Anla yani. O derece [emoji2]
Yani o anlık yoktur.
15-) Abi Mısır ve ayçiçek tohumlarının biçim ve ağırlığı aynı olduğu gün söz, yapıcaz [emoji12]
16-) Abi o konuda radikal değişimler var ama burada söz etmem doğru olmaz. Fabrika ziyaretime geldiğinde detaylı konuşuruz.
17-) Daha iyisi olacak.
Sorusu olan?