BİLL GATES TRAKYA’DA 22 BİN DÖNÜM, KASTAMONU DAHİL TOPLAMDA 56 BİN DÖNÜM ARAZİ ALDI

21.12.2020
1,458
2,218

Bu haber Tūrk Milletini sabaha kadar unyutmamalı!

bill_1.jpeg



BİLL GATES TRAKYA’DA 22 BİN DÖNÜM ARAZİ ALDI

Dünyanın en zengin insanlarından olan Bill Gates, Edirne ve Kırklareli’nde 22 bin dönüm tarım arazi satın aldı. Gates’in Türkiye’de toplam 56 bin dönüm arazi aldığı öğrenildi. Avusturya merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV’de Edirne ile Kırklareli’nde 6 bin dönüm tarım arazisi topladı. Edirne ve Kırklareli küresel ısınmada az etkilenecek yerler arasında gösteriliyor.
20 Nisan 2021 - Salı 17:34


İZZET MEDE – Trakya 2000 gazetesinin yeni sayısı bomba gibi bir haberle çıktı. Trakya 2000 gazetesinin haberine göre Dünyanın en zengin insanları sıralamasında 4’üncü sırada yer alan Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in Edirne ve Kırklareli’nde 22 bin dönüm tarım arazisi aldığı belirtildi. Bill Gates’in Türkiye’de toplam 56 bin dönüm arazi aldığı bunun bir kısmının ise Kastamonu’da olduğu gazete tarafından belirtildi.​

1 MİLYON DÖNÜM ARAZİ TOPLADI​

Daha öncede dünyanın çeşitli ülkelerinde 1 milyon dönümden fazla arazi toplamasıyla gündeme gelen Bill Gates’in arazi yatırımlarını gelecekte yaşanacak küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgelere yaptığı ifade ediliyor. Küresel ısınmada Türkiye’de en az etkilenecek yerler arasında Trakya’da Edirne ve Kırklareli’nin kuzey bölgeleri gösteriliyor. Tekirdağ’ın bir kısmının küresel ısınmada etkileneceği ancak genel olarak Trakya’nın küresel ısınmada en az etkilenecek yerler arasında olacağı belirtiliyor.
Bill Gates’in Türkiye’de Edirne, Kırklareli ve Kastamonu dışında küresel ısınmada az etkilenecek illerden de arazi topladığı belirtildi. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Uşak, Zonguldak, Iğdır, Kars, Mardin, Hakkari, Batman, Şırnak, Siirt, Antalya, Isparta, Aydın küresel ısınmada en az etkilenecek iller arasında gösteriliyor.
Mersin, Adana, Kırşehir, Yozgat başta olmak üzere Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde olağanüstü kuraklık yaşanacağı belirtiliyor. İstanbul’un Anadolu yakası, Yalova ve Konya ise şiddetli kuraklığın yaşanacağı bölgeler arasında gösteriliyor.
Su ve gıdanın öneminin yakın gelecekte ön plana çıkacağı ve birçok ülkenin başta buğday ve yağ olmak üzere bazı gıda ürünlerinin ihracatını tamamen yasaklayacağı veya kısıtlayacağı belirtiliyor.

OMV TRAKYA’DA 6 BİN DÖNÜM ARAZİ ALDI​

Bill Gates’in Türkiye’de 56 bin dönüm tarım arazisini ülkemizin tanınmış bir iş adamı aracılığıyla topladığı ve dikkat çekmemek için arazilerin Türk şirketleri üzerine kaydedildiği öğrenildi.
Merkezi Avusturya’nın Viyana şehrinde olan uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV’de geçtiğimiz yıllarda Edirne ve Kırklareli’nde 6 bin dönüm tarım arazisi satın almıştı. OMV arazileri Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinin eski CEO’su aracılığıyla toplamıştı. Bu CEO’nun Edirne’nin bir ilçesinde tarım ve hayvancılık üzerine kendi yatırımları da bulunuyor.

ZİYA TARIM TRAKYA’DA 517 BİN DÖNÜM ARAZİ TOPLADI
Trakya’da en çok tarım arazisi toplayan kişi ise Fıratpen’in sahibi iş adamı Nevzat Demir oldu. Demir, geçtiğimiz yıllarda emlakçılar aracılığıyla Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde en az 517 bin dönüm tarım arazisi aldı. Ziya Organik Tarım A.Ş. şirketi aracılığıyla Trakya’da yüzbinlerce dönüm arazi toplayan iş adamı Nevzat Demir, Atatürk’ün talimatıyla Trakya’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla Lüleburgaz’da kurulan Sarımsaklı Çiftliği’ni de özelleştirmede 58 milyon dolara satın almıştı. Sarımsaklı çiftliği içinde fidan yetiştiriciliği dahil bir çok birimden oluşuyor. Sarımsaklı Çiftliği 17 bin dönüm birinci sınıf tarım arazisine sahip.
Demir, Trakya üreticisi için önemli olan Alpullu Şeker Fabrikası’nı ise yine özelleştirmede 2018 yılında 150 milyon liraya satın almıştı.

İlgili Fotoğraflar
BİLL GATES TRAKYA’DA 22 BİN DÖNÜM ARAZİ ALDI
BİLL GATES TRAKYA’DA 22 BİN DÖNÜM ARAZİ ALDI






Buda 2. Haber


Bill Gates, kripto para değil, Trakya'da toprak alıyor!​

23.04.2021 21:08 Arslan Bulut


"Merkez Bankası, kripto paraların Türkiye'de ödeme aracı olarak kullanılamayacağına karar verdiğine göre bu alanda çok ciddi bir sorun yaşandı! Yoksa, Türkiye kripto para ile kumar mı oynadı?" diye sormuştum ki, 24 saat geçmeden öncü sarsıntılar başladı ve ilk kripto para vakası patladı… Ardından Bitcoin'in değeri hızla düşmeye başladı.
Devlet paralarının, hiçbir karşılığı olmayan uydurma paralarla ortadan kaldırılmasının "tek para, tek millet, tek devlet, tek dil, tek din" ve nihayet "tek dünya devleti" hedefi için öncelik olduğunu görmek gerekiyor.
"Tek para" hedefinden hiç bahsetmeyip, sürecin önünün alınamayacağını iddia edenler, aslında, "tecavüzden zevk almaya bakın" tavsiyesinde bulunmuş oluyor.
Halbuki, Evren Devrim Zelyut'un önerdiği gibi her devlet kendi kripto parasını çıkarırsa süreç tersine çevrilebilir. Devlet demek, para basma yetkisi demektir!
***
Tabii ki küresel ekonominin büyük ölçüde dolara bağlı olması, dünyadaki en büyük adaletsizliktir. ABD, askerî teknolojideki üstünlükle elde ettiği güce dayanarak, dünya ekonomisinin dolara bağlanmasını sağladı. ABD sıkıştıkça FED para basıyor ve hükûmete borç veriyor. Herkes bu paraya hücum ettiği için değerinde düşme meydana gelmiyor!
Bir gün doları da sıfırlayabilirler. Zira ABD'nin 30 trilyon dolar borcu ödemesi ancak bu şekilde mümkün olabilir! Dolar paçavradan değersiz olursa, Çin ekonomisi de çöker. Çünkü ABD'den en büyük alacaklı Çin'dir…
***
Tek paranın ilk hedefi, ulusal ekonomileri çökertmektir. Hiç çökmeyecek olan ekonomik değer topraktır! Dünya ekonomisi, korona virüs kullanılarak "Büyük Sıfırlama"ya doğru götürülürken, Bill Gates'in bir taraftan aşı üreten kuruluşlara para yardımı yapması, diğer taraftan da ABD'nin ve dünyanın en büyük toprak ağası haline gelmesinin sebebi budur.
Türkiye Kanal İstanbul güzergahının iki tarafındaki toprak satışlarını konuşurken, Bill Gates'in, Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı bildirildi. Trakya 2000 Sitesi'nin haberine göre Gates'in Türkiye'de toplam 56 bin dönüm arazi aldığı öğrenildi.
Kastamonu gazetesi, "Başımıza Bill Gates kuşu kondu!" diye başlık attı!
Öyle ya devletin yerini Bill Gates alıyor! Türkiye'de ise gençler, tarikat eğitimiyle uyutuluyor.
Avusturya merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV de Edirne ile Kırklareli'nde 6 bin dönüm tarım arazisi topladı.
Haberlere göre Trakya'da en çok tarım arazisi toplayan kişi ise Fıratpen'in sahibi iş adamı Nevzat Demir oldu. Demir'in geçtiğimiz yıllarda emlakçılar aracılığıyla Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde en az 517 bin dönüm tarım arazisi aldığı belirtildi.
***
Yalnız bu haberlerde, toprak alımları, "Edirne ve Kırklareli küresel ısınmada az etkilenecek yerler arasında gösteriliyor." diye izah ediliyor.
Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nden toprak almasının sebebi kurulması planlanan tek dünya devletinin merkezinin Kanal İstanbul ve etrafındaki topraklar olarak belirlenmesi olmasın? Zira her ne kadar iklim zirvesi yapsalar da küresel ısınma, şu an için bir varsayımdan hatta tasarımdan ibarettir. Bilimsel olarak doğrulanmış değildir. Yine Bill Gates öncülüğünde, küresel ısınmayı iki derece düşürmek için, atmosfere tebeşir tozu püskürtmek projesine 20 bin uçakla İsveç'te başlayacaklar ama bu konuda kimden izin aldıkları belli değildir. Kendilerini "God" yerine koyuyorlar! Türkçe "Tanrı" demedim, zira "Tanrı" kelimesinin kirletilmesine gönlüm razı gelmiyor!
"Ermeni soykırımı" yaygarasını büyütmelerinin sebebi de Türkiye topraklarını yeniden ele geçirmek istemeleridir!




Buda 3. haber

TRAKYA’NIN TOPRAK AĞASI BİLL AGA
İzzet MEDE
16 Nisan 2021 - Cuma 19:24


20131108_671107.jpg

https://www.facebook.com/sharer/sha...obil.php?islem=yazarlar&altislem=detay&id=217

Binlerce fabrikanın kurulduğu Trakya’da yer altı su kaynakları hızla kirlendi. Kirlenmekle kalmadı aynı hızla tükendi.
Eskiden 5 metrede su çıkarken şimdi 380 – 400 metrede su çıkıyor.
Çevre kirliliğini zaten anlatmaya gerek yok. Her gün görüyor ve yaşıyoruz.
Bölgede kanser patladı.
Buna rağmen Trakya’nın cazibesi gittikçe artıyor.
Trakyalı altın değerindeki toprağının kıymetini bilmeden elden çıkarmaya devam ediyor.
Yabancı ve yerli şirketler ile şahıslar arazi toplamaya devam ediyorlar.
Dünyanın en zengin dördüncü insanı Bill Gates bile Edirne ve Kırklareli’nde 22 bin dönüm tarım arazisi alıyor. Dünyada topladığı arazi şimdiden 1 milyon dönümü geçmiş durumda.
Türkiye’de aldığı arazinin toplam 56 bin dönüm olduğu söyleniyor.
Avusturya merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV, Edirne ve Kırklareli’nde 6 bin dönüm arazi alalı yıllar oldu.
Ziya Tarım’ın Trakya’da 500 bin dönümden fazla arazi topladığını söylemeye gerek yok. Trakyalı tüm köylüler bilir. Çünkü adamları köy köy gezip arazi topladılar.
Sadece köyleri gezmediler icralık arazileri takip ettiler.
Mirasçıların paylaşamadığı arazileri takip edip aldılar.
17 bin dönümden oluşan Lüleburgaz Sarımsaklı Çiftliği’ni aldılar.
Alpullu Şeker’i aldılar.
Adını sanını bilmediğimiz insanlar Trakya’da arazi topluyorlar.
İstanbullu bir iş adamı arkadaşımın geçen hafta ortağı ile ilgili anlattığını size aktarayım, “ Ortağımın Trakya’da en az 4 bin dönüm arazisi var. Ve toplamaya devam ediyor. Sadece Trakya’da değil Türkiye’nin birçok yerinde arazi alıyor. Kendisi kirada oturuyor. Parasını tarım arazilerine yatırıyor.”
Peki neden tarım arazisi topluyorlar?
Çünkü gelecek gıda da.
Koronavirüs gıdanın önemini tüm dünyaya anlattı.
Küresel ısınma ile başta buğday ve yağ olmak üzere bazı gıdalar stratejik öneme sahip olacak.
Ülkelerin bazı gıdaların ihracatını durduracakları ya da kısıtlayacağı söyleniyor.
Mesela, Türkiye geçen ay zeytinyağı ihracatını yasakladı.
Ayçiçek yağının yüzde 70’ini yurt dışından alıyoruz. Çünkü ürettiğimiz bize yetmiyor.
İmkanınız varsa kıyıda köşede de olsa bir dönüm araziniz olsun. İhtiyacınız kadar sebze yetiştirirsiniz.
Pandemi gibi dönemlerde kaçacağınız bir yeriniz olur.
Peki neden Edirne ve Kırklareli’nde arazi topluyorlar?
Bilim adamlarının araştırmalarına göre küresel ısınmada en az etkilenecek yerler arasında Edirne ve Kırklareli’de bulunuyor. Özellikle kuzey tarafları.
Tekirdağ’ın bir kısmı küresel ısınmada etkilenecek ancak Trakya genel anlamda az etkilenecek bölgeler arasında yer alıyor.
Adana, Mersin, Konya, Ankara, Yozgat gibi birçok ilimizin resmen çölleşeceği söyleniyor.
Trakya’nın yanı sıra Kastamonu, Antalya, Isparta, Uşak, Aydın, Balıkesir, Şırnak, Iğdır, Kars, Siirt, Batman, Bitlis, Hakkari küresel ısınmada pek etkilenmeyecek.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Valiliği yaparken gittiği köylerde, “Tarlalarınızı sakın satmayın” demekten dilinden tüy bitmişti.
Kaç kez de Vali Yerlikaya’nın ağzından bunu haber yaptık.
Ancak köylü pek dinlemedi.
Trakya’da hep anlatılan hikayedir, “Sattığı araziye yapılan fabrika binasında şimdi bekçi olarak çalışıyor.”
Tarlanızı satmayın.
Kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı torunlarınızı düşünün.
Ya da elin Amerikalısı Bill Gates neden Türkiye’de tarım arazisi topluyor diye düşün!
Sahi, Bill neden Trakya’nın toprak ağası oldu?
Düşün!..



 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Bizim köyün toplam arazisi 17000 dönüm büyüklüğü siz düşünün ve zamanında çiftçinin kazanamaması işi bu hallere getirdi köyden göçenler ilk önce rahat etti daha sonra geçinememeye başladı şuan neredeyse tüm kardeşler birbirine küs 1 dönüm arazi için anlaşamayanlarla dolu köydeki tırmıkları bile sattırıp ortak bölüyorlar kümese bile ortak oluyorlar Allah sonumuzu hayretsin 1 dönüm arazi 20 bin olunca haliyle bu hale geldi
 
Son düzenleme:
Akarsularin kullanma hakki ve HESler satildiginda elindeki tarlayi ne yapacaksin ki. Suyun sahibi onemli. Gidip tarlami al diyeceksin adama.

Bu arazileri aldilar ya, ise yaramasi ve kiymetlenmesi icin kanal Istanbul yapilmasi lazim . Simdi bir dusunun kanali kim istiyor diye.

Lutfen arkadaslar siyaset yapmiyorum, Kim istiyor diye sordugum hangi yabancilar ve arazi sahipleri.

Sen satmasan bile onlar icin mesele degil, iki parca alsin sonra dava acip onlari birlestirir. Kim yapti bu kanunu,? Komsun alma onceligini kim kaldirdi?
 

bu kadar insan yanlış miras politikaları, üretme zorluluğunun her yıl artması ve girdi maliyetlerine dayanamayarak bu kadar toprağını sattıysa veya satıldıysa, bu kadar toprağı bu şirketlerin alması için her türlü zemini ve ortamı yaratan hükümetimiz ve yargımıza sonsuz teşekkürler. boynunuzun altında kalırsınız inşallah.
 
Bedeli kanla ödenmiş vatan topraklarinı yabancilara satmak bu kadar kolay yani
Abi kimse seve isteye satmıyor toprağını bu adamlara. Yabancı isimle gelmiyor. Bir işbirlikçisine toplantıyor tarlaları.

Borç veya miras paylaşımı dolayısı ile Edirne ve Trakya çiftçisinin toprakları satışa çıkıyor. Ve hiç kimse burada toprağına sahip çıkamıyor. Bankadan, Mahkemeden, İcradan topluyor adamlar.

Hükümet istese buna çözüm bulur. Koyar yasaya tarla satışları için; köyde doğma şartını yada 10 yıl fiilen ikamet etme şartını bakalım alabilecekler mi tarlaları!.

Trakya'da ki Türk çiftçisi tarlasını alavare dalavereyle Yabancıya kaptırıyorsa, Devlette göz yumuyorsa sorun çok büyük demektir.
 
Abi kimse seve isteye satmıyor toprağını bu adamlara. Yabancı isimle gelmiyor. Bir işbirlikçisine toplantıyor tarlaları.

Borç veya miras paylaşımı dolayısı ile Edirne ve Trakya çiftçisinin toprakları satışa çıkıyor. Ve hiç kimse burada toprağına sahip çıkamıyor. Bankadan, Mahkemeden, İcradan topluyor adamlar.

Hükümet istese buna çözüm bulur. Koyar yasaya tarla satışları için; köyde doğma şartını yada 10 yıl fiilen ikamet etme şartını bakalım alabilecekler mi tarlaları!.

Trakya'da ki Türk çiftçisi tarlasını alavare dalavereyle Yabancıya kaptırıyorsa, Devlette göz yumuyorsa sorun çok büyük demektir.
Ozaman sorun cikar, mesela sen Istanbul'da dogmadin diye oraya gidemezsin. Bir memur yer alip ciftcilik yapamazsa, ciftcide memur ya da isci olamaz.sacma birsey olur. Cozum ciftciyi desteklemek ki satmasin. Ciftcide dogru durust kooperatif kursun yonetsin ,ezilmesin hakkini alabilsin.
 
Abi kimse seve isteye satmıyor toprağını bu adamlara. Yabancı isimle gelmiyor. Bir işbirlikçisine toplantıyor tarlaları.

Borç veya miras paylaşımı dolayısı ile Edirne ve Trakya çiftçisinin toprakları satışa çıkıyor. Ve hiç kimse burada toprağına sahip çıkamıyor. Bankadan, Mahkemeden, İcradan topluyor adamlar.

Hükümet istese buna çözüm bulur. Koyar yasaya tarla satışları için; köyde doğma şartını yada 10 yıl fiilen ikamet etme şartını bakalım alabilecekler mi tarlaları!.

Trakya'da ki Türk çiftçisi tarlasını alavare dalavereyle Yabancıya kaptırıyorsa, Devlette göz yumuyorsa sorun çok büyük demektir.

Dünyanın hiç bir kayda değer ülkesinde yabancılar bu denli toprak edinemez. Hukuki olarak yasaktır, bizim topraklar yol geçen hanına dönmüş.

Mesele çiftçinin satması değil, çiftçi satabilir bunda sakınca yok ama bunlar yabancıların eline geçmemeli, bunu kontrol edecek olan da devlettir.

Yoksa bir kaç yıla kendi topraklarımızda yabancıların ırgatı olacağız bu gidişle.

Gap bölgesinin %80’ini de yabancılar ele geçirmiş.
 
Ozaman sorun cikar, mesela sen Istanbul'da dogmadin diye oraya gidemezsin. Bir memur yer alip ciftcilik yapamazsa, ciftcide memur ya da isci olamaz.sacma birsey olur. Cozum ciftciyi desteklemek ki satmasin. Ciftcide dogru durust kooperatif kursun yonetsin ,ezilmesin hakkini alabilsin.
İstanbul'da doğan İstanbul'da çiftçilik yapsın. Edirne'de doğan Edirne'de. Tarlalar köy yada il ilçe kütüğüne kayıtlı olmayana satılmamalı.

Arsalar ise satılabilir buna bişey demiyorum. İsteyen istediği yerde ev kurabilir çalışabilir bişey demiyorum. Arsa ve Tarla farklıdır. Ve tarla satış işi köy yada il ilçe kütüğüne kayıtlı olmayana yapılmamalıdır.
 

İstanbul'da doğan İstanbul'da çiftçilik yapsın. Edirne'de doğan Edirne'de. Tarlalar köy yada il ilçe kütüğüne kayıtlı olmayana satılmamalı.

Arsalar ise satılabilir buna bişey demiyorum. İsteyen istediği yerde ev kurabilir çalışabilir bişey demiyorum. Arsa ve Tarla farklıdır. Ve tarla satış işi köy yada il ilçe kütüğüne kayıtlı olmayana yapılmamalıdır.
Bunu yoldaki 1000 kişiyi çevir böyle olsunmu de 990 kişi sanane kime satacağım dan der... Şuan köyde olmayan şehirli için para önemli gelecek değil...
 

Benzer Konular