Benzin ve motorine büyük zam

Ynt: Benzin ve motorine büyük zam

Yukarıdaki arkadaşlarımızdan bir tanesi 'Biz koyun olduktan sonra güden çok olur' şeklinde bir yorumda bulunmuş. Bağlantılı olarak aklıma şu video geldi, bu durumda çoban siyasetçiye ve de koyunlarda bizlere benziyor olmalı. :S

koyunlarla konuşan çoban koyunlarla ne konuştu

Bir çiftçi kolay kolay çiftçiliği bırakamaz ama bölgemde izlediğim bir çiftçi vefat ettiğinde arkasından bu işi yapacak yeni çiftçi
Pek gelmiyor zamanla çiftçi sayısı azalıyor , 160 hane köyümde 60-70 hane çiftçi kaldı gün geçtikçede azalmaya devam ediyor,
bölgemizde fabrika sağası fazla olduğunda fabrika+çiftçilik yapan birçok insanvar, hayvancılık bitti bitecek.

Sıkıntımız ortak burada akaryakıt giderini sadece traktörümde yaktığım mazot olarak düşünmüyorum ben. Nakliye ile gübre geliyor, tohum geliyor, bunların hepsi nakliye fiyatını dolayısıyla ürün fiyatını arttırıyor. Demiri de böyle plastiğide böyle hatta aldığın mazotun bile nakliye fiyatı var.
Önceki yıllarda biyo dizel için insanlar büyük yatırımlar yaptılar o yatırımlar boşa gitti neden çiftçimize biyodizel ürünleri ektiripte mazot için dışarıya ödediğimiz parayı azaltmıyorsunuz. Ben mısır, buğday üreticem üretim fazlası deyip benim malımı mundar edeceksin sonra bana diyeceksin ki dışarıda mazot pahalı bizde mecburen zam yapıyoruz. Saçmalığın daniskası. Daha önceki yorumlarda arkadaşımız şükür milletiyiz anlamında doğru bir söz söylemiş, bu bizim örfümüz büyüklerimizden gördüğümüz iyi bir şey ama maalesef siyasetçilerde bunu senelerce kullandılar hala da kullanıyorlar. bu da onların ayıbı bence.

kimse ağlamısın bu hükümet %50 lerde oy aldıysa burada yorum yapanların 2 sinden 1 nin oyunu almış demektir..işverenin,işçinin memurun bi savunucusu sendikası vs var yıllardır çiftçinin sırtına vuran vurana örgütlenmek şart ben yıllardır şu ziraat odasının ne işe yaradığını hala çözemedim bizlerden aidat alınıyo nereye harcanıyo ne yapılıyo bilen yok.işçi işveren hükümet oturuyo maaş zammını tartışıyo,bütün haklarını alabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar...hükümet hububat olsun diğer ürünler olsun kafasına göre fiyat veriyo,verdiği fiyatı dinleyen yok önce TMO fiyat politikası olması lazım kendisi verdiği fiyatı kendi deliyor,çiftçi tefecilerin elinde inim inim inliyo..mazot felan da düşmez bu ülkede rte ne diyordu zamanında nabza göre şerbet vereceksin türk halkına azıcık bi ses çıktımı bi göz yaşı bi ülkeye kafa tutar işte sana %50 bizler bunu hak ediyoruz....verme çiftçiye ürün,mazot ve gübre desteğini böyle yapacağına düşür mazot gübreyi çiftçi başka bişey istemez.....

Şu araç Türk yapımı. Bu araç için benzinin mazotun litresi 10 lira da olsa hiç önemli değil. Üç kilo bor ile 150 km gidiyormuş. Dünya bor rezervinin yüzde yetmişten fazlasının Türkiyede bulunduğuna sevinmemiz lazım ama nedense bir türlü sevinemiyoruz. Çünkü dış güçler bir şekilde bunu bize yedirmezler gibi geliyor. Belki de pekçok sebebin yanı sıra ortalığı karıştırmak isteyişlerinin sebeplerinden birisi de budur.

https://www.facebook.com/video/video.php?v=10150764207272941