Balya Makinaları Bağlama Grubu ve Olası Düğüm Hataları

Ynt: Balya Makinaları Bağlama Grubu ve Olası Düğüm Hataları

ibo71 link=topic=61842.msg763666#msg763666 date=1375468276' Alıntı:
Arkadaslar ayni sorun bugun bnmde basima geldi elim kolum bagli kaldim cozumunu bilen yok mu?

Üst Tarafta Sorun Yoksa Muhtemelen Kaşıklarda Sorun Vardıdr.. Kaşıkları Duruma Göre Saga Veya Sola Kaydırın.. Zaten En İyi Ayarı İgnelerin Baglama Gurubuna İp Verirken Gectigi Delige Sıfır Olmasdır.

safak262 link=topic=61842.msg759602#msg759602 date=1374266731' Alıntı:
Şİmdi benim iki sorum olucak bu sezon s8002 paksan balya makinesi aldık ilk sorum mesela 10 tane balya yapıyosam 2 tanesinde orta ip yok ikincisi balyaların boyu bi uzun bi kısa cıkıyor bunları nasıl ayarlayabilirim
orta ipin olmayışı büyük ihtimalle ipi tutan yıldız dediğimiz parçanın baskısının az oluşundan dolayı balya yapılırken ipi kaçırmasından meydana gelir.17 lik civatayı yaklaşık yarım tur daha sıkman gerek yada baskıyı yapan yayın sağlam olduğundan emin olmalısın.Balya boylarına gelince.Nail abinin hakkı var ama büyük ihtimalle makinayı haddinden fazla hızlı sürdüğünden olur.Balya yapılırken bol miktarda ürün pistonun önüne gelirse bir vuruş fazladan yapınca balya uzun çıkar.Kısa gibi görünende aslında normal ölçüsüdür.

arkadaşlar selam yukarıda bahsettiğiniz olayların hepsini bizzat yaşadım yanlışlarınız var gibi geldi ipin iki ucu düğümsüz bir sekilde çıkıyorsa yüzde doksan mekik pimindendir mekiği söküp pimine bakınız yerinden kendisi çıkacaktır 4mm kesik pim olacak zamanla aşınıp kopuyor veyerinden çıkmıyor anlayamıyorsun usta gelene kadar sorun 2 mekiğe dolanan ip çözüm 1 bıçak kolunu ip yatak açmış olabilir yerlerini değiştirip deneyin çözüm 2 genelde bundan yapar iğnelerin altındaki fincanların içi oyulmuştur ipi iğne asılırken çırpılırve mekiğe dolar eğer arazide isen 1 tur çevirmen lazım fincanı oyuktan kurtarman için kolay gelsin

Beyler balya makinalarımız sezonu kapattılar. Şimdi en az 7-8 Ay yatacaklar. Bu süre boyunca lastiklerde yıpranma olmaması, hareketli aksamlarda paslanmaması ve önümüzdeki sezona sağlıklı başlamaları için neler yapıyorsunuz? Tavsiyeleriniz nelerdir?

sebazios link=topic=61842.msg774088#msg774088 date=1379088639' Alıntı:
Beyler balya makinalarımız sezonu kapattılar. Şimdi en az 7-8 Ay yatacaklar. Bu süre boyunca lastiklerde yıpranma olmaması, hareketli aksamlarda paslanmaması ve önümüzdeki sezona sağlıklı başlamaları için neler yapıyorsunuz? Tavsiyeleriniz nelerdir?
lastıkler yıpranmasın dıye dıngıle takoz koy lastıklerı askıda bırak bence abı dıger kısımlar ıcın bır sey dıyemeyecegım temızlık ve yaglamasını yapıp bırakabılırsın dıye dusunuyorum anlş-*s

Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama benim yapacaklarım:

1-) Tüm ipleri sökeceğim.
2-) Tazyikli su ile bağama grubu dahil makinanın heryerini toz, yağ, artık ve saman kalmayacak şekilde yıkayıp kurulayacağım.
3-) Kompresörün boya tabancasına 1kg makina yağı koyup kuru yeri kalmayına kadar tüm makinayı sprey şeklinde yağlayacağım.
4-) Ardından makinayı takoz üstüne olıp tekerleri boşa alıp basınçlarını 10 ' ar psi düşüreceğim.
5-) Son olarak da makinayı yağmur ve tozdan ıslanmayacak şekilde saracağım.

Yapacaklarım bunlar. Hatalı bişey varsa belirtirsiniz

sebazios link=topic=61842.msg775158#msg775158 date=1379337322' Alıntı:
Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama benim yapacaklarım:

1-) Tüm ipleri sökeceğim.
2-) Tazyikli su ile bağama grubu dahil makinanın heryerini toz, yağ, artık ve saman kalmayacak şekilde yıkayıp kurulayacağım.
3-) Kompresörün boya tabancasına 1kg makina yağı koyup kuru yeri kalmayına kadar tüm makinayı sprey şeklinde yağlayacağım.
4-) Ardından makinayı takoz üstüne olıp tekerleri boşa alıp basınçlarını 10 ' ar psi düşüreceğim.
5-) Son olarak da makinayı yağmur ve tozdan ıslanmayacak şekilde saracağım.

Yapacaklarım bunlar. Hatalı bişey varsa belirtirsiniz

benim uyguladığım işlemlerde benzer sayılır, yalnız ben makinaya suyla yıkamıyorum içinde kalan balyayı çıkartıp
her yerini hava ile temizleyip, bağlama grubunu mazot ile yıkıyorum, sonra bütün gresörlüklere gres basıp kapalı garajım var
oraya çekip lastikleri askıya alıyorum....

brhnztrk86 link=topic=61842.msg775170#msg775170 date=1379338012' Alıntı:
benim uyguladığım işlemlerde benzer sayılır, yalnız ben makinaya suyla yıkamıyorum içinde kalan balyayı çıkartıp
her yerini hava ile temizleyip, bağlama grubunu mazot ile yıkıyorum, sonra bütün gresörlüklere gres basıp kapalı garajım var
oraya çekip lastikleri askıya alıyorum....

Mazot olayını not aldım. Mantıklı

Tazyikli suyu tavsiye ederim. Havadan daha iyi temizliyor. Ama kuruladıktan sonra tekrar yağ yada mazot ile yıkamak gerek.

Kapalı alğan bizde de var ama ot balyaları gasp etti bu sene.

arkadaşlar bende karataş balya makinasıvar 2012 model bunu satıp eliboların haşbaysız balya makinasını almak itiyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz arada 15000 tl fark var şimdiden tskr ederim

kucukağa link=topic=61842.msg776596#msg776596 date=1379676979' Alıntı:
arkadaşlar bende karataş balya makinasıvar 2012 model bunu satıp eliboların haşbaysız balya makinasını almak itiyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz arada 15000 tl fark var şimdiden tskr ederim
nie makinadan memnun değilmisin ayrıca neden elibollar ??

SALİH29 link=topic=61842.msg853719#msg853719 date=1393420676' Alıntı:
arkadaşlarbalya makinasın da sente ayarını gerektiren sebep nedir niçin sentesi bozulur

ön yabanın çevirdiği dişli üzerindeki bağlama sigortası zorlanma yada arıza sonucu koparsa, sente ayarı mecburdur.

GÜRKAN bey bütün makinalarda aynı ön yabadamı dişli oluyo hatırlıyom da benim makinam çokcanlar haşbaylı olan dan yabaların ikiside sikortası kesdigi olmuştu bikaçkez cıvatalarını yeniledim ve çalıştım ne dersin abi normal mi saygılar salih

SALİH29 link=topic=61842.msg853719#msg853719 date=1393420676' Alıntı:
arkadaşlarbalya makinasın da sente ayarını gerektiren sebep nedir niçin sentesi bozulur

Bağlama grubu ile piston senkronizasyonunu bozan tüm durumlarda sente ayarı gerekli.

Büyük krank değişimi,
Yan şanzıman arızaları
Büyük krankın dişli ve şaft kırması gibi durumlar.

SALİH29 link=topic=61842.msg854631#msg854631 date=1393526267' Alıntı:
yani şanzıman dan kaynaklanan bi sebep kolay kolay arızalanmayacak bi durum galiba

Kolay arızalanmaz da arızalandı mı can yakar. Şaftlar, ıstavrozlar sadece yan şanzıman 1700-1800 lira.

kötü tabi parası neysede bizim buralarda yapacak ustayı bulamasın bilene memleketinizin kıymetini billin bide ustam 25 bin ot saman bagladım 1sezon çalıştırdım 2 sezona başlamadan kontrol etmem gereken önemli bakımları hakkın da ne dersin

SALİH29 link=topic=61842.msg855302#msg855302 date=1393617247' Alıntı:
kötü tabi parası neysede bizim buralarda yapacak ustayı bulamasın bilene memleketinizin kıymetini billin bide ustam 25 bin ot saman bagladım 1sezon çalıştırdım 2 sezona başlamadan kontrol etmem gereken önemli bakımları hakkın da ne dersin

Bu başlıkta sadece bağlama grubu ve olası düğüm hataları üzerime tartışıyoruz. Gürkan hocamın konuyu kirletmeyelim. Şurada aradığı bazı bilgileri bulabilirsin:

http://www.trakkulup.net/paketleme-ekipmanlari/balya-makinasi-periyodik-bakimlari-nelerdir/msg854231/#msg854231