S.a arkadaşlar benimde yonca bağlarken yabanın sigortasını kesiyor sizce neden yapıyor
1. Hızlı gidiyorsun veya motor deviri düşük 2. yaban ayarsız olabilir.S.a arkadaşlar benimde yonca bağlarken yabanın sigortasını kesiyor sizce neden yapıyor
O ayar kendinden bozulmaz. Zaten tam ayarlanmamıştır. Yonca yaş ve çiğde yapıldığı için orda fark ortaya çıkar, sapkuru olduğu için aramaz çok. Şafttan ayar yaparsın ama iki kişi lazım. Biri volantı dönderecek diyeri ise ayar verecek yabaya. Yabalar birbirine yaklaştığında değmeyecek şekilde ayarlanıp şaft takılacak. Şaftların kilitleri takılacak işe başlayacaksın.16 gaz çok önemli değil önemli olan kuyruk mili devri 750 devirde çalış makinanın durumuna göre deviri ayarlarsın. Hem yakıt tasarrufu hemde iyi iş önemli.16 gaz da gidiyorum 65e erkunt traktör yaba ayarını yaptırmıştım girmeden sezona daha 2 bin balya anca bağladı
Allah razı olsun sorunum düzeldi rotu 3 tur sıktım çok ayarsız mış hiç gereği yokken düzgün bağlayan makinenin kaşiklarını değiştirmişler ve ayarlamamışlar sayenizde düzelttim şu anda sorun yokRotu 1 tur sık. Olmaz sa orta kaşığı bir tur sola kaydır , tam kapatsın.
Doğru söylüyorsun hemşerim en güzeli bilen birinden yardım almakYanlış yapoyorsun hemşehrim
Bilen birinden yada servisten yardim almalısın
Deneme yanılma yöntemi ile öğrenmeye kalkarsan bu makina eskir diğer makinede öğrenirsin
Zordur teferruatlidir balya makinesi
Bizde 87 senesinde 3 sezon galigani 5100 ile çalistik 17 yaşındaydım o zamanDoğru söylüyorsun hemşerim en güzeli bilen birinden yardım almak
Servis var cebimde fakat çok uzagiz ilçeye gelmeleri uzun ve tuzlu oluyor hal böyle olunca da bir an evvel makinayı kendim çözmeye uğraşıyorumBizde 87 senesinde 3 sezon galigani 5100 ile çalistik 17 yaşındaydım o zaman
Askere gitim babam satmış
Hiç bilmeyince zordur bilirim
Bilen birinin tlfin u yada servisin tlfn olacak cebinde
05467953238 ararsan yardımcı olurumEkli dosyayı görüntüle 50045Ekli dosyayı görüntüle 50046
Ustalarım bizim makina bu aralar arkadan bakınca sagdaki ip koparma yapıyor yakından inceleyince ipi geç koyverdiğini anladım 3 adet servis çağırdım Allah onların belasını versin beni tarlada rezil ettiklerine mi yanayım yaptık diye aldıkları parayamı yanayım herneyse
Konuya döneyim kötü alet adamı usta eder misali bende deneme yanılma yöntemi ile giriştim gidecekse para tam gitsin diye bu kırmızı ile ortasına aldığım yıldız dediğiniz yerin ayarını değiştirdim ve sorun düzeldi ama gelin görün 10 balya sonra tekrar geç koyvermeye başladı koparmasa da geç koyveriyor
Tekrar ayarlıyorum yine aynı sorun başıma geliyor Çanak diye nitelendirilen dişlide boşluk çok ondan da şüpheleniyorum burç yada mil yenmiş olabilir diyorum bu gurubu söksem geri toplasam bi problem olur mu ince iş diyorlar sıkıntı yaşatır mı?
Ek olarak bu yıldızda yay varmış o neresi oluyor bilen bi söylesin ikide bir salıyor kendini
Ekli dosyayı görüntüle 50045Ekli dosyayı görüntüle 50046
Ustalarım bizim makina bu aralar arkadan bakınca sagdaki ip koparma yapıyor yakından inceleyince ipi geç koyverdiğini anladım 3 adet servis çağırdım Allah onların belasını versin beni tarlada rezil ettiklerine mi yanayım yaptık diye aldıkları parayamı yanayım herneyse
Konuya döneyim kötü alet adamı usta eder misali bende deneme yanılma yöntemi ile giriştim gidecekse para tam gitsin diye bu kırmızı ile ortasına aldığım yıldız dediğiniz yerin ayarını değiştirdim ve sorun düzeldi ama gelin görün 10 balya sonra tekrar geç koyvermeye başladı koparmasa da geç koyveriyor
Tekrar ayarlıyorum yine aynı sorun başıma geliyor Çanak diye nitelendirilen dişlide boşluk çok ondan da şüpheleniyorum burç yada mil yenmiş olabilir diyorum bu gurubu söksem geri toplasam bi problem olur mu ince iş diyorlar sıkıntı yaşatır mı?
Ek olarak bu yıldızda yay varmış o neresi oluyor bilen bi söylesin ikide bir salıyor kendini
Canaktaki boşluk yüzde 80 ihtimal. Yüzde 20 de gaga nin pimi kırılmıştır. Bakınca sağlam duruyor ama ortadan kırılıyor ve gaga düzensiz çalışıyor ,
Hala çözmediyseniz telefon numarası verebilirim.
Ustam bi arkadaş sizin gibi yardımcı oldu sağolsun aradım baya yardımı dokundu yoncaları biçince bi bakacağız olmadı sizinle de irtibata geçerim yinede teşekkür ederim
galigani balya Makinası orta ip bu şekilde kopuyor Ne yapmam lazım 70 tane balyada 20 tanesi aynı şekil yardımcı olurmusunuzArkadaşlar sıfır makine aldım gelgelelim yürütemiyorum orta ip alt tarafı düğümsüz geliyor ipin ucu yıpranmamış düzgün kesilmiş 13 lük somunu sıka sıka sona dayadim yine de aynı
galigani balya Makinası orta ip bu şekilde kopuyor Ne yapmam lazım 70 tane balyada 20 tanesi aynı şekil yardımcı olurmusunuz