Bahçede hangisi deere mi kubota mı ? mükemmel bir test

Ynt: Bahçede hangisi deere mi kubota mı ? mükemmel bir test

kimse kusura bakmasın burnu büyük biri değilim....

herkes kubota alırsa bizim farkımız ne olacak ...

ben bir 2530 sahibi olarak diyorumki tarlada düşsün önümede çift sürerken görelim JD yi
hoş zaten türkiyede bulamayız öyle jd.bildigim kadarıyla milano serisi var oda 50 hp galiba

atacankocer23 link=topic=50518.msg508790#msg508790 date=1326220409' Alıntı:
bu bilgiler kubotanın %40 pazar payı olduğunu yalanlıyor zaten ne alakası var kompakt traktör ile tüm traktör pazar payının kompakt traktörler acaba tüm traktör pazar payının yüzde kaçı amerikan kaynaklarını incelediğimizde özellikle 100 yıldır kuzey amerika traktörleri kitabına baktığımızda kubotanın adı bile yok kompakt traktör denilen şey ile tarım traktörü yani tarımsal arazilerde işleme yapan traktörün alaksı yok ülkemizde bu kompakt diye tanımlanan bu sınıfın geçmişten bugüne en çok bulunan markası başak tır ama başak traktörün tüm traktör satış rakamları arasındaki yüzde oranı çok düşük olduğunu hepiniz biliyorsunuz yani diyeceğim o ki tamam kubota güzeldir size göre ama o markayı gerçek güzellikleri ile methedin sanal ifadelerle değil kubotaya günümüzde ve gelecekte ki beklentileriniz bence boş kusura bakmayın

sen neye dayanarak bu bilgilerin dogru olmadıgına inanıyorsun kompak traktörler bi sınıftır .. tarımsal amaçlı kullanılıarlar tarım traktöründen kastın 50bg den buyuk traktörler sanırım.. bu gördügün traktörler bi traktörün sahip olması gereken tum özelliklere sahip.. bu traktörler tarımda degilde nerede kullanılıyor ?? sana verdigim linklerde ve baska sitelerde de görebilirsin kubota kompakt seride pazar lideri hemde açık ara zaten jhon deere kendisi bile üretmiyor kompakt seriyi yanmarla ortak üretim yapıyor.. kaldıki kubota japon markası ve amerikaya girdigi gunden belli buyumüş bi marka ve toplam traktör pazarının buyuk bi kısmına sahip bunuda heryerde görebilirsin.. sadece 135bg üstü sınıfta üretimleri yok zaten buyuk traktörlerin satış adedide çok fazla olmayacagından malum jd nh gibi üreticilerin satış paylarını pek artırmıyor.. kubota 102000 adet traktör 2008 de amerikada satmış amerikada üretim tesisi de yok sadece montaj fabrikası var bi japon markasının amerikada bu satış adetlerine ulaşması buyuk basarıdır.. her başarının altında bunu gerektiren bişeyler vardır saygı duymak lazım.. jd nin amerikada pazar lideri olması kimseyi şaşırtmaz ameriakan malı sonucta.. umarım anlaşılır olmuştur yorumum...

Arkadaşlar konuyu Kubotayı JDyi övme yerme konusuna çekmeyelim,videoyla alakalı yorum yapacaklar yapsın gerisi başka konularda tartışsınlar istiyorlarsa,konuyu açan arkadaşın konusu farklı yerlere gitmesin.

ceya023 link=topic=50518.msg509025#msg509025 date=1326232909' Alıntı:
sen neye dayanarak bu bilgilerin dogru olmadıgına inanıyorsun kompak traktörler bi sınıftır .. tarımsal amaçlı kullanılıarlar tarım traktöründen kastın 50bg den buyuk traktörler sanırım.. bu gördügün traktörler bi traktörün sahip olması gereken tum özelliklere sahip.. bu traktörler tarımda degilde nerede kullanılıyor ?? sana verdigim linklerde ve baska sitelerde de görebilirsin kubota kompakt seride pazar lideri hemde açık ara zaten jhon deere kendisi bile üretmiyor kompakt seriyi yanmarla ortak üretim yapıyor.. kaldıki kubota japon markası ve amerikaya girdigi gunden belli buyumüş bi marka ve toplam traktör pazarının buyuk bi kısmına sahip bunuda heryerde görebilirsin.. sadece 135bg üstü sınıfta üretimleri yok zaten buyuk traktörlerin satış adedide çok fazla olmayacagından malum jd nh gibi üreticilerin satış paylarını pek artırmıyor.. kubota 102000 adet traktör 2008 de amerikada satmış amerikada üretim tesisi de yok sadece montaj fabrikası var bi japon markasının amerikada bu satış adetlerine ulaşması buyuk basarıdır.. her başarının altında bunu gerektiren bişeyler vardır saygı duymak lazım.. jd nin amerikada pazar lideri olması kimseyi şaşırtmaz ameriakan malı sonucta.. umarım anlaşılır olmuştur yorumum...
ben senin verdiğin linklerle kubotanın sitesindeki bilgileri karşılaştırıyorum ' ' ABD ' de traktör pazarının %40 ' ı Kubota ' ya aittir. ' ' işte bu ifade sence bu ifade doğru mu? resmi sitede bu yazıyor ben diyorum ki kompakt traktör sınıfının toplam traktör pazarındaki payı ne ki bu sanki kubota çok büyük satışlar yapıyormuş gibi lanse ediliyor ayrıca kompakt traktörlerin kullanım alanları genelde çim sahalar belediyecilik işleri inşaat işleri hayvancılık tarım amaçlı da kullanılıyor ama daha çok dediğim bu amaçlara yönelik tarımdan kasıt tarla bahçe işleri ama kompakt traktörler bu alanlarda çok da kendini gösteremiyor örneğin kubotanın m serisi tamamen tarımsal amaçlara yönelik bir seridir anlatmak istediğim bu

kubota nasıl bir traktördür bilmiyorum ama ben gözümü açtığımda jd lerle tanıştım. kubotanın geçmişi kaç yıl ki? teknoloji gökten inmiyor. her firma kullandığı teknolojiyi sürekli değiştirir, geliştirir. bu bakımdan kubotanın eski firmalarla yarışa girebilmesi için baya bir yol kat etmesi lazım. satışların fazla olması ile övünmek de yersiz. kaliteli mal alamayanlar biraz daha cazip, fiyatı ucuz ama emsalleriyle aynı özelliklere sahip traktör alırlar. kubota videolardaki kendisinde eksik olan ve sizin basit bulup küçümsediğiniz özellikleri traktörüne eklese bu sefer de fiyatı artacak, alıcılar aynı fiyata ya da çok az daha fark vererek jd yi tercih edecekler. ben şahsen kubotanın teknolojisinin jd den üstün olmadığını düşünüyorum. ama gönlüm japonlardan yana. en azından dünyada bizi gerçekten seven nadir milletlerden japonlar. otomobilde kendilerini kanıtladılar, bugün alacağım her otomobil japon olur. ama traktör için biraz zaman var.

uraltay link=topic=50518.msg509083#msg509083 date=1326239527' Alıntı:
kubota nasıl bir traktördür bilmiyorum ama ben gözümü açtığımda jd lerle tanıştım. kubotanın geçmişi kaç yıl ki? teknoloji gökten inmiyor. her firma kullandığı teknolojiyi sürekli değiştirir, geliştirir. bu bakımdan kubotanın eski firmalarla yarışa girebilmesi için baya bir yol kat etmesi lazım. satışların fazla olması ile övünmek de yersiz. kaliteli mal alamayanlar biraz daha cazip, fiyatı ucuz ama emsalleriyle aynı özelliklere sahip traktör alırlar. kubota videolardaki kendisinde eksik olan ve sizin basit bulup küçümsediğiniz özellikleri traktörüne eklese bu sefer de fiyatı artacak, alıcılar aynı fiyata ya da çok az daha fark vererek jd yi tercih edecekler. ben şahsen kubotanın teknolojisinin jd den üstün olmadığını düşünüyorum. ama gönlüm japonlardan yana. en azından dünyada bizi gerçekten seven nadir milletlerden japonlar. otomobilde kendilerini kanıtladılar, bugün alacağım her otomobil japon olur. ama traktör için biraz zaman var.
Sayın Hocam, Kubotanın maziside en az JD kadar eski. Bölümümüzde Kubotanın tarihi yer almakta. İncelerseniz göreceksinizdir.

büyük traktörlerde ürün yelpazesii çok ve özellik çekiş gibi etmenler fazla olduu içinn bişey diyemeyeceğiim ama küçük traktör alıcak olsam kuboyu seçerdim bu başkasıına göre değişir elbet ama bizim kubotamız yok ve boşuna övmediğimide söyleyebilirim.

kubotacılar yanlış yoldasınız, herkesten ne farkımız kalır vs.. bunlar söylenmemesi gerekn yanlış sözler,işi kraldan çok kralcılığa döküyorsunuz benden demesi...sempatik bir markayı antisempatik bir hale getiriyorsunuz belki de farkında değilsiniz.en iyi mal traktör elindeki olan traktördür ve herkesin gönül verdiği bir markası vardır.Allah herkesi malıyla gönendirsin fakat ben akıllıyım,ben farklıyım,kubotayı akıllı olanlar alır vs gibi gereksiz söylemler yok yere tartışmaları tetikler ,kırgınlıklara sebeb olur..ben bu sitenin en eskilerinden biriyim ve eski üyeler hatırlar abi, üstad diye anılan fendtçileri vardı bu sitenin,şimdi yoklar..

doganbey1 link=topic=50518.msg509085#msg509085 date=1326239710' Alıntı:
Sayın Hocam, Kubotanın maziside en az JD kadar eski. Bölümümüzde Kubotanın tarihi yer almakta. İncelerseniz göreceksinizdir.
1800 lü yılların sonlarından beri üretimi olan bir firmaymış. özellikle de küçük, kompakt ürünler üretiyormuş. 2000 li yıllara kadar neredeyse hiç önemli, büyük traktörü yokmuş. eee o halde bu test bize neyi gösterdi? ününü kompakt ürünlerle yapan, yatırımlarının büyük bölümünü bu amaçla yapan bir firma olan kubota, john deere ye apaçık yenilmiş.
;D şaka bir yana traktör macerasına dalıp da bu siteyi tanıyana kadar kubota adını duymamıştım bile. adamların yatırımları, köklü geçmişi şaşırtı beni. ülkemizde tanınmamış olması tamamen reklam eksikliğinden kaynaklanıyor görülüyor. ya değilse ürün kalitesinden dolayı değil. çinlilerin dandik malları bile bu firmadan daha iyi reklam yapıyor anlaşılan.

uraltay link=topic=50518.msg509372#msg509372 date=1326300570' Alıntı:
1800 lü yılların sonlarından beri üretimi olan bir firmaymış. özellikle de küçük, kompakt ürünler üretiyormuş. 2000 li yıllara kadar neredeyse hiç önemli, büyük traktörü yokmuş. eee o halde bu test bize neyi gösterdi? ününü kompakt ürünlerle yapan, yatırımlarının büyük bölümünü bu amaçla yapan bir firma olan kubota, john deere ye apaçık yenilmiş.
;D şaka bir yana traktör macerasına dalıp da bu siteyi tanıyana kadar kubota adını duymamıştım bile. adamların yatırımları, köklü geçmişi şaşırtı beni. ülkemizde tanınmamış olması tamamen reklam eksikliğinden kaynaklanıyor görülüyor. ya değilse ürün kalitesinden dolayı değil. çinlilerin dandik malları bile bu firmadan daha iyi reklam yapıyor anlaşılan.
beyfendi bizde bu traktörü alırken aklımızda kırk tane soru işareti vardı ve jd ile erkunttan belirli bir yüzde indirim hakkımız olduğu halde kubota aldık size şöyle 2 kaba özellik söyleyim arkasında 10 ton yük olsun bir rampaya vursanız fark çok aşırı belli eder ayrıca tarlada çizgiye dönmesi kubotayı çok ayıran özellikleri..... bir gün misafir edeyim sizi ancak ziyaretten sonrası jd ye binermisiniz tekrar emin değilim ....

walla ben markacı biri değilim. günün şartlarına en uygun ne varsa ona binerim. misafiriniz olur, sizin kuboya da binerim, sonra bir daha jd ye biner miyim, binmez miyim bilmem ama kuboyu beğenirsem inmeden kaçar giderim :)

uraltay link=topic=50518.msg509446#msg509446 date=1326303521' Alıntı:
walla ben markacı biri değilim. günün şartlarına en uygun ne varsa ona binerim. misafiriniz olur, sizin kuboya da binerim, sonra bir daha jd ye biner miyim, binmez miyim bilmem ama kuboyu beğenirsem inmeden kaçar giderim :)
sıfır sayılır noterden satışı veriri paramı alırım kendimede artık yeni bir kubo

daha dün aldın hemen 2012 model kubotaya göz diktin helal olsun

mustafagursacli link=topic=50518.msg509550#msg509550 date=1326306923' Alıntı:
2012 mi olur 2013 mü bilmem ama bi b 2530 yada l 3200 gelirse neden olmasın
iyi olur ara işler için bitirim olur.

keykubat link=topic=50518.msg509554#msg509554 date=1326307100' Alıntı:
iyi olur ara işler için bitirim olur.
evet abi anasının borcu bir bitsin danası akıla gelir..... sizin deutza tek çeker bir makina düşünmüyonuzmu

mustafagursacli link=topic=50518.msg509564#msg509564 date=1326307551' Alıntı:
evet abi anasının borcu bir bitsin danası akıla gelir..... sizin deutza tek çeker bir makina düşünmüyonuzmu
bi t 480 olabilir :)