Murat Ağabey, İstanbul Esenyurt'ta bir doğalgaz termik santrali var, artık türbinleri falan nasıldır bilemem ama, düzen şu şekilde, ısı-su soğutması-sıcak su Esenyurt'ta büyük bir siteye sıcak su olarak veriliyor...
Bir ara orada bir arkadaşım çalışmıştı, adamların parayı koyacak yer bulamadıklarını söylemişti
Böyle bir şey yapılacaksa eğer bence bir site içine falan yapılmalı, atıklar hem çöp hem organik atık olarak taşınmalı ama maliyet de düşürülmeli.
Ağaoğlu'nun yine İstanbul'da yaptığı My World Europe sitesi içine yine böyle bir doğalgaz elektrik üretim santrali koymuş, sıcak suyu siteye satıp milleti kazıklıyor yine arkadaş
Ablamlar orada oturuyorlar, elektriği aynı fiyata alıyorlar ama ısınma giderleri bizden düşük olacağına bizden fazla
Ha derseniz ki böyle bir şey yapabilir miyiz diye, yapamayız çünkü onu bize bırakmazlar
Siteyi yapan kodamanlar gider kendileri yaparlar parayı da kendileri kazanırlar, Peki bu iş nerede yapılabilir? Elbette ki böyle bir şey bir köye yakın yapılabilir, fazla elektrik köye satılabilir, sıcak su köye satılabilir mi ısınma olarak bilemiyorum millet onunla uğraşmaz, ama elektrik kesin olur derim. Hatta birbirine yakın iki köy arasına yapılırsa daha da iyi olur. Isınan su da seralarda kullanılabilir, benim kafa bu aralar hep bunlara gidiyor ama işte parasızlığın gözü kör olsun
Para yoksa düş de mi kurmayalım kardeşim