üstadım yapraktan çınko uygulaması yaptınız mı ? bitkiye faydası nedir ?Kesinlikle rahatça atabilirsiniz. Biraz yavaş giderek rahatça atabilirsiniz. İki sene önce boyum kadar ayçiçeğine attım.
üstadım yapraktan çınko uygulaması yaptınız mı ? bitkiye faydası nedir ?Kesinlikle rahatça atabilirsiniz. Biraz yavaş giderek rahatça atabilirsiniz. İki sene önce boyum kadar ayçiçeğine attım.
üstadım konuyu biraz daha açarmısın deneyimlediginiz yer oldu mu ?Amino asit Bor Molibden Potasyum güzel iş yapar ayçiçeği için hem yağ oranı hem verim etkili olur.
Yapıyorum az önce yine uygulamadan geldim. Bu sene üç kez uygulama yapacağım. İnşallah 10 gün sonra 3. uygulamayı yapacağım. Ayçiçeğinde çinko da önemli ama bor'a önem vermek gerekli. Aslında tarlanın tomografisi olan yaprak analizi alışkanlığı oturursa verimlerimiz tavan yapacak her alanda.üstadım yapraktan çınko uygulaması yaptınız mı ? bitkiye faydası nedir ?
Bir sene tarlamın yarısına yağmur düştü yarısına düşmedi 2. Ve 3 yağmurdan sonra çıkan ayçiçekleri oldu tarlayı 2 kez bozmaya gittim kıyamayıp döndüm sonraki yaz yağmurlarından öyle bir faydalandım ki her boyda çiçeğin olması beni kurtardı o tarla 260 kg verim verirken hepsi dört dörtlük çıkan tarlalarımdan 180 kg ortalama yaptım çiftçilikte çok biliyorum diyen hiçbirşey bilmiyordur herşey bulut altında ne olacağı belli değil.Tava düsmeyip sonraki yagmurlarla cikan cicek verim verir mi?
Magsul en ucuz toz gübrelerden. 100 Tl civarıdır diye tahmin ediyorum. Bence kullanırken demiri de eklemeyi unutmayın. Demir,magnezyum ve kükürt (sülfat) klorofilin üç bileşeni. Ben ilk uygulamada 10 gr kadar dekara koydum. Bugün ikinci uygulamayı yaparken yeşili parlak koyuya dönmeye başlamıştı. Ekildikten sonra 35. günde yapılan yapraktan üre uygulamasının %1 lik konsantrasyonda (yaklaşık 220 gr) daha sonra yapılan benzer uygulamalara göre verime daha fazla etki yaptığı ortaya çıkmış. https://www.researchgate.net/public...th_and_Yield_of_Sunflower_Helianthus_annuus_LGeçen yıl tabana 5 kg çinko sülfat uyguladığım arpa-buğday yerleri bu yıl ayçiçek ekili. Çinko eksikliği olacağını düşünmüyorum. Ayçiçeklerine ekimden önce tabana 2 lt hümik asit ve 24 kg 15.15.15 attım. Şu anda 25 cm oldular. Ot yeni geliyor. Ara çekmeye başladık. Ara çektikten sonra ilaç atçaz. Sonra ikinci ara. 255 dekar yere maksimum 120 dekarlık ilaçla kurtarırız gibi duruyor. 2. aradan sonra megaflor+iq combi+ bonetra kullanacağım. Gübretaşın Magsul ürününü de kullanmalı mıyım sizce? Magsul fiyatını bilen arkadaş varsa yazarsa çok mutlu olurum. Benim aldığım üçlü kombonun dekar maliyeti 26,5 tl
Abi içerikleri bunlar. Combide %6 demir var. Mangan da %6. Megaflor’dMagsul en ucuz toz gübrelerden. 100 Tl civarıdır diye tahmin ediyorum. Bence kullanırken demiri de eklemeyi unutmayın. Demir,magnezyum ve kükürt (sülfat) klorofilin üç bileşeni. Ben ilk uygulamada 10 gr kadar dekara koydum. Bugün ikinci uygulamayı yaparken yeşili parlak koyuya dönmeye başlamıştı. Ekildikten sonra 35. günde yapılan yapraktan üre uygulamasının %1 lik konsantrasyonda (yaklaşık 220 gr) daha sonra yapılan benzer uygulamalara göre verime daha fazla etki yaptığı ortaya çıkmış. https://www.researchgate.net/public...th_and_Yield_of_Sunflower_Helianthus_annuus_L
MAgsul 25kg 80 tlye almistikGeçen yıl tabana 5 kg çinko sülfat uyguladığım arpa-buğday yerleri bu yıl ayçiçek ekili. Çinko eksikliği olacağını düşünmüyorum. Ayçiçeklerine ekimden önce tabana 2 lt hümik asit ve 24 kg 15.15.15 attım. Şu anda 25 cm oldular. Ot yeni geliyor. Ara çekmeye başladık. Ara çektikten sonra ilaç atçaz. Sonra ikinci ara. 255 dekar yere maksimum 120 dekarlık ilaçla kurtarırız gibi duruyor. 2. aradan sonra megaflor+iq combi+ bonetra kullanacağım. Gübretaşın Magsul ürününü de kullanmalı mıyım sizce? Magsul fiyatını bilen arkadaş varsa yazarsa çok mutlu olurum. Benim aldığım üçlü kombonun dekar maliyeti 26,5 tl
Her bir ürünü dekara kaç cc uyguladınız? Biraz bilgilendirir misinizgecen hafta üre, aminoasit, combi ve magsul uygulamasi yaptik 15 gune kadar bu karisima potasyum nitrat ve bor ekleyip bi daha girecegiz
Dekara ne kadar uyguladınız?MAgsul 25kg 80 tlye almistik
Çok kolay eriyor suda. 200 grama kadar rahatça kullanabilirsiniz.Abi içerikleri bunlar. Combide %6 demir var. Mangan da %6. Megaflor’dEkli dosyayı görüntüle 63602Ekli dosyayı görüntüle 63602Ekli dosyayı görüntüle 63602Ekli dosyayı görüntüle 63603Ekli dosyayı görüntüle 63604a bor takviyesi. Magsul eritilip suya karışır mı? Dekara tavsiyen ne kadar olur?
Bizde de iyi cikan yerler de var cikmayip yeni cikanlarda var hayirlisiBir sene tarlamın yarısına yağmur düştü yarısına düşmedi 2. Ve 3 yağmurdan sonra çıkan ayçiçekleri oldu tarlayı 2 kez bozmaya gittim kıyamayıp döndüm sonraki yaz yağmurlarından öyle bir faydalandım ki her boyda çiçeğin olması beni kurtardı o tarla 260 kg verim verirken hepsi dört dörtlük çıkan tarlalarımdan 180 kg ortalama yaptım çiftçilikte çok biliyorum diyen hiçbirşey bilmiyordur herşey bulut altında ne olacağı belli değil.
ure 100grHer bir ürünü dekara kaç cc uyguladınız? Biraz bilgilendirir misiniz
100 gram uyguladim ilerde bi 100 daha uygulayacagim.Dekara ne kadar uyguladınız?
Uzun ve bilgi dolu cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu konuda ne kadar çok bilgili olduğunuz verdiniz yanıttan o kadar belli ki her bir kelimesi altın kadar önemli bilgiler. Bu konuda bilgisi üst düzey birisini bulmuşken aklıma takılan birkaç soruyu sormadan geçemeyeceğim.Hocam şeker mutlaka karıştırın. Hatta Melas kullanmanız daha da iyi olur bulamazsanız şeker kullanin. Dekara 100gram Melas hem organik madde takviyesi olur hem de içerisinde şeker var bitki de fotosentez yaparak şeker üretiyor. Ekstra şeker vermek faydalı oluyor herhangi bir stres durumunda.
Solucan gübresini de bir gün önceden Melas ile karıştırıp ara ara da karıştırıp içine biraz daha oksijen girmesini sağlarsaniz içindeki faydali bakteriler canlanıp sayıları artacaktır. Yüzeyde köpük oluşuyorsa daha faydalı olacaktır.
Combiyi yaparken de şu oranlara dikkat etmek gerek. içeriğindeki saf miktarlari dikkate alın. Aynı kg çinko ve mangan kullanmak dengesiz olabilir.
Çinko sülfat %22
demir sülfat %18
mangan sülfat %32
bakır sülfat %25
Etidot bor %20
sodyum molibdat %39
Ben de combiyi kendim yapıyorum.
hububat ve baklagiller icin
5 kg çinko
2kg mangan
2kg demir
400 gram bakır
500 gram bor
100 gram molibden
Bu oranlarda yaptığımda
%11 çinko, 6 mangan, 3 demir, 1 bakır,1bor, 0.5 molibden gibi bir saf oran çıkıyor. Bu 10 kglik karışıma da 100er gram glisin&betain ve glutamin karıştırıyorum. Organik selatli muazzam bir kombi oluyor. Bunu da limon tuzu ile phini 6.0-6.5e kadar düşürdüğüm kireci kırılmış ve dinlendirilip kloru uçurulmus 14 litre suda çözüp 20 litrelik bidonlara dolduruyorum. Hiç tortusu olmayan kullanıma hazır cok yoğun bir sivi gübrem oluyor. Amino asit ve Deniz yosunu da ilave edilebilir.
Ayçiçeginde Çinkoyu 3kga düşürüp boru 2-3kga kadar çıkarabilirsiniz. Molibdeni biraz azaltabilirsiniz. Baklagillerde molibdeni artırabilirsiniz.
Melas ilave edildiğinde de alınabilirligi artıyor. Organik selatli bu tarz bir combinin 25kgi 200-300 tlye mal edilebiliyor. Toz amino asit Ve deniz yosunu da ilave edilmiş hali. Toz deniz yosunlarini kendi yaptığım Humik asitte çözüp sonra bu karışıma ekliyorum bazen bitkinin gec dönemlerinde.
Bitkiler gübrenin markasina Bakmiyor. İçeriğine bakıyor. Bir çok Gubreyi kendimiz yapabiliriz bol bol veririz.