Avrupa Çizeller

Ynt: Avrupa Çizeller

Bizde bu çizelin 9 lusunu kullanıyoruz gayet güzel şasesi felan çok kalın çok daynıklı ama çok taşlı arazilerde bacagın şaseye bagladıgı 2 civatanın öndekini kopartıyor tek kusuru bu

buyuk_20120925170326_DSCF0823.JPG

Ali SARAÇ link=topic=72156.msg835370#msg835370 date=1390780021' Alıntı:
bizim burda bu çizeller çok eskiden beri kullanılıyorda .. artık yenisi varsa ona geçelim diyoruz .. yani çevremde gaspardonun bi kaç çeşit çizelini kullanan varda onlarda çok pahalı 30-40 bin lira arası :)

4338-Maschio_GASPARDO_MASCHIO_ARTIGLIO_MAGNUM_altalajlaz_t_-1090955-0.jpg

ama bunları çeken traktörlerde genelde 200 hp civarı .. en azından burda kullananlar 200 hp ve üstü traktöre takıyorlar ..
Ali kardeş bacak boğazındaki sağa ve sola doğru uzatılmış yay parçalarının işlevi hakkında bilgin var mı?Ya da bilgisi olan var mı?

güzel ve faydalı bir konu olmuş.
Ali bey ,senin kendi tarlanda hangi çizel olsa güzel iş cıkarır.vidolarda gördüğüm kadarıya arazin hafif kumsal o yüzden traktörün cekme bakımından sıkıntı olmaz bence.heleki buğday ,arkası slaj yada slajdan sonraki cekimde yakıtdan cok tasarruf edersin .

tümosan 8095 link=topic=72156.msg836259#msg836259 date=1390905700' Alıntı:
güzel ve faydalı bir konu olmuş.
Ali bey ,senin kendi tarlanda hangi çizel olsa güzel iş cıkarır.vidolarda gördüğüm kadarıya arazin hafif kumsal o yüzden traktörün cekme bakımından sıkıntı olmaz bence.heleki buğday ,arkası slaj yada slajdan sonraki cekimde yakıtdan cok tasarruf edersin .
mehmet abicim acıkcası benim gözüm gaspardonun tipinde olanlarda .. dünde gürkan abi alpego gösterdi öyle bişey olabilir .. almışken iyi bişey almak istiyorum artık buda beğendiğim çizeller arasında yerlilerde .

e1abbf8d7b.jpg

Ali aklında bulunsun arkada bulunan merdane (aysan ' ın kültivatörlerinde olduğu gibi) derinlik ayarı yapabilmene yarıyorsa iyi. Yoksa derinlik ayarı yapmayıp sadece tezek dağıtsın diye konulan (baskısız) serbest tiplerdense aksesuar olmaktan öte gidemiyor.

bu avrupa çizellerin yanlarındaki kulak benzeri bcaklar işe yarıyormu :S bazı yerli modellerdede mevçut ??? Bide arkaya takılan merdane leri disk seklinde yapmıslar :S onun özelliği nedir bilen varmı aydınlatırsanız sevinirim bilm-*s

sebazios link=topic=72156.msg836918#msg836918 date=1391009408' Alıntı:
Ali aklında bulunsun arkada bulunan merdane (aysan ' ın kültivatörlerinde olduğu gibi) derinlik ayarı yapabilmene yarıyorsa iyi. Yoksa derinlik ayarı yapmayıp sadece tezek dağıtsın diye konulan (baskısız) serbest tiplerdense aksesuar olmaktan öte gidemiyor.
açıkcası merdane opsiyonelse almayı düşünmüyorum abi sağol önerin için

Ali SARAÇ link=topic=72156.msg837013#msg837013 date=1391014196' Alıntı:
açıkcası merdane opsiyonelse almayı düşünmüyorum abi sağol önerin için

Derinlik ayarı için kullanılabilen pistonlu tiplerdense kesinlikle tavsiye ederim. Bir kez ayarlıyosun. Tüm tarlayı aynı derinlikte, motoru hiç boğamdan işleyebiliyorsun.