Onceki hasadi kaldirinca ilk once 13 lu cizel cektik. Sonra rotavator cekip yeri oturttuk. Daha sonra ot yaptigi icin mecbur diskaro ile bozduk. Bu sene yagisli gittigi icin yine ot yapti ve bu sefer 40 li tiller cektik. Ardindan 25 kg 20.20.0( 36SO3) taban gubresini serptik ve tirmik ile yeri duzledik. Ardindan 22-23 kg bandinda tohum attik. Bu arada cesit Slodoran. Kasim ayi icerisinde 300 gram Potasmag ile 300 gram Cinko sulfati 100 ml aminoasit ile karistirip attik. Sonra kulleme hastaligi geldi ve Capalo ilacini attik. Ocak ayinda havalar sicak gidince dekara 300 gram Calsimagsi gubresini yine 100 ml amino asit ile attik. 2 subatta 15 kg ure attik. 6 subatta ise input ile isabion (200ml) karistirip attik.
Ürününüz bereketli olsun. Peki bundan sonra hasada kadar ne yapmayı düşünüyor sunuz?
Maşallah hep marka takiliyorsun.Genelde fungusitler ile yapiyoruz. Bu zamana kadar Lamdex adli ilaci kullaniyorduk. Bu tek etken maddeli bir ilac. Bu sene ise Lorder adli cift etken maddeli ilaci kullaniyoruz.
Duet ultra yi kaça aliyorsunHavalar musait olunca dar-genis yaprakli ot ilaclarini 100 ml amino asit ile atacagiz. Sonrasinda duett ultra ile ara uygulama ve basak cikarinca da opera max ile 200 ml isabion u karistirip ilaclama isini bitirecegiz. Aytica her ilaclamaya yarim litre bocek ilaci mutlaka katin. Bocegin yaprak uzerinde zarar verdigi yerden hastalik mantarlari daha kolay giriyor. Gubreleme ise subat sonu ya da mart basi hava durumuna gore 8-10 kg 33 luk amonyum nitrat (veya 26 lik 10-12 kg) atacagiz. Mart 15-20 gibi bir daha ayni sekilde gubre atip kismetse hasadi bekleyecegiz.
5 litreligi 375 lira. Dekara maliyeti 7,5 liraya geliyor. Kaliteli ilac atmamizin sebebi ekinler su ana kadar cok iyi geldi. Bu sene de iliman ve nemli. Hastalik oranlarinin cok yuksek olacagini dusunerekten ucuz ilaclar ile riske atmak istemiyoruz.
aynı uygulamaları buğdaylarada yaptınızmı yoksa dahamı farklı uygulama yapacaksınız
Hocam ben demeden dayanamadım peki sizin verim beklentiniz nedir? Arpanız maşallah çok güzel,çok iyi bakmışsınız ve bu tarım icra şekliniz karşısında şapka çıkarıyorum. Fakat malum işte ülkedeki pahalı girdiler ve buna karşılık düşük fiyatlar ekstra bakımları yapmamıza engel oluyor. Tarlaya toplamda 16-17 sefer girilecek,verdiğiniz bilgilere göre ki,bu girmek eylemi bile aklıma pahalı mazot gelince başlı başına bir maliyet.
Bu yazdıklarım için kusuruma bakmayın ama keşke ülkemizde tarım maliyetleri dünya normlarında olsaydı da o vakit bu çalışmanız tarım okullarında ders niteliğinde bir eser olurdu. Yalnız ülke tarımındaki anormal maliyetler bütün başarıları gölgeliyor.
Estagfirullah o kadar degildir. Bizim de eksiklerimiz vardir mutlaka. Sizin bolgeniz icin birsey diyemiyorum ama trakya sartlarinda ciftcilik yapan insanlar icin bu bir bahane degildir bence. Cunku yillik yagis genelde 500 mm nin uzerinde ve cok iyi verim potansiyeli var. cabalayarak istenilen sonuca ulasilmasi trakya da diger bolgelere gore kuru sartlarda daha kolay. Verim derseniz biz her sene ton bicmek icin bakim ve besleme yapiyoruz. 500 aldigimiz yerde oluyor ton aldigimiz yerde oluyor. Toprak yapisina bagli degisiyor.
MAAŞALLAH ALLAH esigesin emeğinin karşılığını alırsın İNŞALLAH..Bunlar da 2 gun once cektigim fotograflar.
Ekli dosyayı görüntüle 23004
Ekli dosyayı görüntüle 23005
Ekli dosyayı görüntüle 23006
Ekli dosyayı görüntüle 23007
5 litreligi 375 lira. Dekara maliyeti 7,5 liraya geliyor. Kaliteli ilac atmamizin sebebi ekinler su ana kadar cok iyi geldi. Bu sene de iliman ve nemli. Hastalik oranlarinin cok yuksek olacagini dusunerekten ucuz ilaclar ile riske atmak istemiyoruz.