Koyun yaydigin yerlere fazladan 10 kilo 33 luk atarsan verimde artis oluyor
Biz zaten seneye ve yagisa gore 1 dekar alana toprak alti ve ust gubreler toplami 80-100 kg arasi gubre atiyoruz.
Koyun yaydigin yerlere fazladan 10 kilo 33 luk atarsan verimde artis oluyor
Biz misira o kadar gubre atiyozBiz zaten seneye ve yagisa gore 1 dekar alana toprak alti ve ust gubreler toplami 80-100 kg arasi gubre atiyoruz.
abdül34
kardeşim tüm çiftçi jardeşlerimle beraber bol ve bereketli bir hasat yapmanızı dilerim
her yıl aynı gübreleme yaptığınızı yazmışınız.
min ve max aldığınız verim durumunu yazarsanız sevinirim. Teşekkür ederim paylaşımınız için.
Kac kere yapraktan uygulama yaptiniz siz??? Bunu size oneren ziraat muhensisi neyi dusundu acaba??? Yaziktir gunahtir. Havalarin sicak gidecegi belli oldugu halde 2-3 kere yaprak uygulamasi yaptirmak yanlistir. Yaprak uygulamasinjn amaci bitkinin gelismesini hizlandirmaktir. Bu zamanda bir stres faktörü yoktu ki. Sadece mantar hastaligi icin koruyucu olarak fungusit atilmaliydi.
Neyse gecmis olsun. Umarim sorunlariniz cozulur. Şuna da deginmek istiyorum. Yaprak uygulamalariniz cok pahali.
Bu kök yeşil aksamı kaldıramıyor.Şuanda yatsa senin için daha iyi.Hiç olmazsa gelişim yavaşlar birazdaha köke çalışır.Çok güzel görünüyolar ama çok ilerideler.
Dostum;Buradaki fotoğraflar ise starter uyguladığım tarladan.
Yalniz bu tarladan yakım planda çekimlerinde bitkide gözüken anormallik hakkında bilgi sahibi olan var mı? Bana stresten dolayı ya da kalsiyum eksikliği gibi geldi ama.
Benim fikrimi hatta daha fazla oranda bolun derim. 3 e hatta 4 e bolun gübreyi şuan trakya bölgesinde maalesef cok fazla büyüdü havaların durumuna göre gübre atmak daha faydalı olacaktır. Az atmanın telafisi mümkün fakat tek veya 2 defa da gübre atmak bu yıl bitkinin gelişimini nasıl etkileyeceği belli değil. Ürün Ocak ayında sanki Mart Nisan ayında gibi buyudu. Allah hayırlısi ile biçmeyi kısmet etsin.Bölgemizde bu yıl olağan dışı hava şartlarının yaşandığı bir yıl geçirmekteyiz.
Ekinler,20 ila 30 cantim boyuna ulaştığı için bitki sapını büyütmekte ciddi bir oranda azot tüketti. Bu yüzden ekinlerde yer,yer sararmalar var.
Bölgemizde bu yıl icin tahmini arpa hasadı,mayıs 15'te en erken,mayıs 25'te en geç hasada başlanır.
Bu durum karşısında kafam karmakarışık olmuş ve bu yüzden arpa tarımında tecrübeli bir arkadaştan yardım istiyorum.
Gübreleme konusunda babam diyor ki; ocak 15 ila 25 arasında tek seferde d/20 kg. üre atalım ve bir dahada ilaç dışında tarlaya girmeyelim.
Buna karşılık bende diyorum ki; ocak 15 ila 25 arası d/15 kg. üre,mart 1 ila 10 arası d/13 kg. amonyum sülfata bir miktar pril yapıda potasyum nitrat karıştırarak 2 uygulama yapalım.
Tek seferde yüklü miktarda üre uygulaması,bu yıl için rizikolu olur.