soğuktansa geçer . ben yerinde olsam bir sırt tulumbası çinko uygulardım bi faydasını görürsen tamamına uygula dekara 200 cc gibiWhitegod link=topic=80311.msg960938#msg960938 date=1421875926' Alıntı:soğuklardan oluşan sararma geçicimidir arkadaşlar bu konuda bilgi almak istiyorum.yani abartılacak kadar sararma yok ama yinede azda olsa var yani.
İsmi nedir bu arpanınTescil Yılı
2012
Islah Edildiği Yer ve Yılı
Tekirdağ - Türkiye 2008
Islah Eden Kişi / Kuruluş:
Sarı Tohumculuk Ltd. Şti. / Tekirdağ
Çeşit Özelliği
Sağlıklı bitki yapısına sahip, erkenci, yatmaya dayanıklı (95-100 cm boy ), hastalıklara dayanıklı, beyaz iri taneli, adaptasyon kabiliyeti çok iyi, kardeşlenme kapasitesi çok yüksek ve yüksek verimli bir çeşittir.
Kalite
Bintane Ağ. (gr) 72 - Protein(%) 13,6 -
ektiğim arpanın bilgileri.
Arpalara bakmayalım mi yani?Yillar 60 yilda bir kendini tekrar edermiş.
Buna göre bu sene bugday çok arpa az olur.Uyarisi yapilabilir.
Bence arpalar fazla beslenmese iyi olur
Bilemiyorum,bence aşırı degil az üst gubre atilmali.Arpa az neden olur diye yazdigini düşünürsek.Arpalara bakmayalım mi yani?
Allahtan ümidinizi kesmeyin böyle şeyler düşünmeyin bence neyin ne zaman nasıl olacağını anlayamayız geçmiş yıllarda böyle oldu diye bu yılda olmak zorunda degil saygılar amcaBilemiyorum,bence aşırı degil az üst gubre atilmali.Arpa az neden olur diye yazdigini düşünürsek.
Ayrica 1959 yilinda arpa neden az olmuş, yani o yil arpaya ne nasil etki yapmış. Yazili bir kaynak ,almanak bulabilirsek;tam olarak öğrenebiliriz.Belki yatacak belki mantari hastalik yada vaska birşeyler .Tam bilemeyiz