arkadaşlar sizce en kötü traktör markası hangisi

Ynt: arkadaşlar sizce en kötü traktör markası hangisi

POYRAZLI SALİH link=topic=5438.msg68532#msg68532 date=1219617729' Alıntı:
HEMA ' nın 2 adet fabrikası olması lazım biri Ankara ' da diğeri İstanbul ' da
İstanbulda olan Hattat Traktörlerinin üreticisi onun işler tıkırında ama batan HEMA Ankaradaki yani bizim karşımızdaki fazbrika
HEMA ' da da AR-GE merkezi yok tamamen kopya, üretimi yapılacak olan herhangi bir parçayı alıp onu inceleyip üretime geçiyorlar
kopyada olsa genede kendi markasını yaratmayı başardı

civaş link=topic=5438.msg68606#msg68606 date=1219654130' Alıntı:
kopyada olsa genede kendi markasını yaratmayı başardı

bence tam tersi öndecen kendi markasını yaratmayı başarmıştı ama şimdi markayı batırdı
artık Ankarada HEMA diye bi fabrika yok artık AÇA dişli fabrikası war
şuanda AÇA tank şanzımanı üretiyor böyle giderse 2 seneye kalmaz işçilere olan borcunu öder 5-6 milyara kadar olan işçi borçlarını ödedi 10 milyar ve üzeri olan borçlarını ise ekim ayında ödeyecekmiş

Uzel damgalı fergusonlar en çok tutanlar arasından düşmemiştir bu ülkede.Bir 398,bir 285 döneminin en iyi traktörleriydi.Hattat dediğin şey aynen valtra.Ar-ge falan hikaye.Bu ülkede şu an bile bolca bulunmakta uzelin yenisinden eskisine traktörleri.Yiğidi öldür hakkını yeme demişler...

dennizs link=topic=5438.msg62368#msg62368 date=1217838619' Alıntı:
Renaultun arabasına laf atma bence unutma dünyanın en seri üretim yapan fabrikasından biri renaulttur ve bu fabrika türkiye bursa renault fabrikasıdır bu fabrika 3 vardiya çalışıyor ve tam kapasiteyle çalıştığı zaman 1 dk 14 sn de 1 araba üretiyor ve bu fabrikada üretilen arabaların %70 i yurt dışına ithal ediliyor ve yurt dışında en çok talep gören türk üretimi arabalardır sağlamlık bakımından düşünürsen birçok arabası euro ncap tan 5 yıldız almıştır ve en çok euro ncap ta teste sokan(tam 21 model) ve en çok 5 yıldız güvenli modeli(tam 11 modeli 5 yıldız almıştır)renault üretmiştir.... bazı lafları söylerken biraz düşünülüp tartılmasının yararlı olacağı düşüncesindeyim...

yazdığını yeni gördüm valla renault arabaları sanayi iyice benimsemiş kindar suprizi tipinde arabalardır alüminyım folyadan yapılmış sanki renault cliolayka kaza yaptık arkası komple gitti hava yastıkları falan hiçbir güvenlik çalışmadı

ama hondayla kaza yaptık hondaya hiç bir şey olmadı hondanın kazası daha kötüydü

hacker_nazmi link=topic=5438.msg69333#msg69333 date=1219860599' Alıntı:
yazdığını yeni gördüm valla renault arabaları sanayi iyice benimsemiş kindar suprizi tipinde arabalardır alüminyım folyadan yapılmış sanki renault cliolayka kaza yaptık arkası komple gitti hava yastıkları falan hiçbir güvenlik çalışmadı

ama hondayla kaza yaptık hondaya hiç bir şey olmadı hondanın kazası daha kötüydü

Ama sen yanlış karşılaştırma yapıyon şimdi. Renault Clio ile Honda Civic aynı segment değil. Arada 20000 YTL fark var en az. Civic ' le Megane ' ı karşılaştır, Clio ile Jazz ' ı karşılaştır ona göre değerlendirme yap. Sonuçta aynı sınıf arabaların değerleri birbirine yakın oluyor. Bu işin karşılaştırma boyutuydu.

İşin aslı bende Fransız arabalarını pek sevmem. Bir söz var Fransız arabaları için: 'Fransız arabaları Fransız kadınlarına benzer, çekici ve güzel ama nerde ne yapması gerektiğini bilmeyen.' Son zamanlarda Megane 2 ile baya gezdim, kliması biraz dandik olsa da orta sınıf için gayet yeterli bir araç. Fransızların Peugeot 407 ve Citroen C5 dışında arabasını almam. Renault ' a pek yanaşmam. Araba konusunda ilk sıra elbette Almanların, favorim Audi ' dir. Konu amacını aştı ama araba konusu açılında tutamıyorum kendimi. :)

En kötü traktör meselesine gelelim. Bu çok geniş bir kavram bana göre. Teknoloji olarak düşünürsen elbette ilk çıkan traktörler en kötüdür. Ama kişisel olarak düşünürsek çok değişik isimler gelebilir. Benim en sevmediğim motor MF ' dir. Yenisi her ne kadar Sisu dizelde kullansa, ne kadar da teknolojik olsa sevmiyorum.

renault massey ikiside türkiyede ve dünyadaki lider konumunda olan markalardandır. kişisel olarak bu markaları sevmek yada sevmemek kişiye kalmıştır yani bu markaları sevmemek onların karalanması gerektiğini göstermez bu konuda mustafa kardeşimi tebrik ediyorum mf sevmiyorsa karalamaksızın sevmiyorum demiş çıkmış (yalnız mustafa bende megane 2 kullanıcısıyım kliması harika belki senin dediğin tip manueli olabilir)ben hem renault hemde massey kullanıcısıyım .ve ikisindedende memnunum benim en sevmediğim markalar başak ve new holland çünkü ikisindeden de dilim yandı ama bu benim kişisel görüşüm(karalama değil)

Böyle yorumlara can kurban işte. Hepsi kendi alanında ün yapmış markalar, ama sevmek kişiye kalmış tabi. Mesela Başak hakikaten yakıtı koklayan bir motor ama diğer kötü yönlerini bilmem. Evet otomatik klima değildi benim Megane. Hem dizeli hemde benzinlisini sürekli denedim, bana göre dizel gerçekten çok güzel. Benzinli ' ye hiç binmek istemedim desem yalan olmaz. Bu arada konu otomobilllere kaydı tamamen. :)

arkadaşlar kendinizi üzmeyin,KEN KÖTÜSÜ ELİNDE OLMAYANIDIR. Yani herkesin elindeki yaptığı işe göredir ve iyidir

çinli jinmada kötü bir marka sayılır

bence en kötü traktör mf dir 285 leri yanımdan geçerken firen yapınca bir ses çıkarıyoki o biçim resmen kafamın içini tırmalıyor bi de komşu köyde bi abimde 3.105 d 4x4 var aDAM ALDIĞINA ALCANA bin pişman oldu nadasda dekarda 3 litreden aşşağı hiç düşmüyo diyo satıcamda alan yok kimse yüzüne bile bakmıyo diyor bizde 1 2 yıl önce sıfır 285 s almıştık bir hafta nadasa koştuk baktık olcakgibi değil hepi topu bi hafta kullandık hemen sepetledik 70 56 dt aldık birden rahata kavuşuvedik yahu neymiş o öyle (arkadaşlar kimse üstüne alınmasın ama bence(yağ tenekesi gibi bi motor))

Uzele laf yok bizde 240s vardı bende tt55den daha iyi bi traktördü tek kötü yanı çok patinaj çekerdi az yakardı tam bahçe traktörüydü ama 285i bende hiç sevmem üstüne oturunca gemi gibi firenleri gacır gucur çok kafa ağrıtıyo.Ama bide 135e gelecek olursakta o yılların fedayisi ,yaşlı kurt ondan iyi tutulan traktör görmedim.Bide 275 vardı onuda hiç sevmedim Avrupa malı değil zaten.Diyeceğim o ki Mf ve Uzel hep inişli çıkışlıgrafik sergiledi ama bunu diğer traktörlerde hiç görmedim.Mesela bakın Fiat ' a kötü traktörü yok.İlk Traktörümüzde Fiatdı (480)peşinden 640-480-640-70/56(240) son traktörümüzde nht5060.
Benim kanaatimce en kötü traktör memleketi insanına en az para kazandırandır.Bayisi servisi yedek parçası en az olandır.Bütün zartı zurtu yurtdışından gelendir.Mesela Çinlilerin,Japonların koy gemiye geri dönüştürülmüş hurda metalleri gel burda sat.

evet doğrusun benimde gold serisine diycek lafım yok onlarda benim hoşuma gidiyo ama mf yi karıştırma

matrax link=topic=5438.msg56581#msg56581 date=1215853714' Alıntı:
arkadaşa katılıyorum massey ve fıat ın eski modellerine baqarsak çok sağlam traktörleri war örnek:massey 135-148-165-175 fıat 415-450-480-540-640-780 gibi düşüncesindeyim bunlar hayla eski kurt lardan ama yaptıqları işi şaşırtıcak şekil
SAYGILAR...
aynen bende 148 var 30 senedir az yakıyo değiştirmedik bizde rektefe yaptırdık.

arkadaslar tumosan bolgenızde ne kadar kullanılıyor bılmıyorum ama özellesen tumosan 2005 den sonra kalıte ve gorsellık sıfır bence bızım cıhanbeylıde baya 74 80cıft ceker moda olduydu ama alan sıkayetcı yenı motorlar yok conta yaktı yok hararet yapdı akıs kestı gıbı sorunları sıkca duyuyoruz buna kadar bır kısının savundugunu gordum oda 3 sene garantısı var yapsın servıs dıyor 3 sene sonra yenıleyecekmıs bunun icin bence tumosan ve nh hıc dusunmedıgım modeller

arkadaslar tumosan bolgenızde ne kadar kullanılıyor bılmıyorum ama özellesen tumosan 2005 den sonra kalıte ve gorsellık sıfır bence bızım cıhanbeylıde baya 74 80cıft ceker moda olduydu ama alan sıkayetcı yenı motorlar yok conta yaktı yok hararet yapdı akıs kestı gıbı sorunları sıkca duyuyoruz buna kadar bır kısının savundugunu gordum oda 3 sene garantısı var yapsın servıs dıyor 3 sene sonra yenıleyecekmıs bunun icin bence tumosan ve nh hıc dusunmedıgım modeller
arkadaşim sen tümosandan bahsetmisin sononda new holland ıda işin içine katmısın ikisinin özelikkleri çok ayrı bence karıştırma lütfen noo*-*-

su ıyı bu kotu kısın koy kahvelerının bır numaralı muhabbetı degılmı bence paran varsa teknolıjı her zaman ıyıdır yerın ve paran coksa ıstedıgını al kullan karısan mı var hur ve demokratık ortamda bende mf cıyım bu arada