arıon 430 um geldi

Ynt: arıon 430 um geldi

mura link=topic=37008.msg313893#msg313893 date=1292020002' Alıntı:
1- joistik
2- açılır cam tavan
3- ön ve arkada ki lambalar 4 er tane olacak
4- otomatik vites düğmesi ve bilgisayardaki otomatik vites seçenek ayarları
5- kabin içi dikiz aynaları
6- teyip
7- direksiyonun altında buzdolabı
maşallah bayağı eksiği varmış..teypte mi takmamışlar motora ya

mura link=topic=37008.msg313901#msg313901 date=1292020477' Alıntı:
alırken konuştuğum için eksik dedim zaten sabır ediyorum bakalım tamamlayacaklarmı

Traktörünüzü alırken bu özellikleri söylediyseniz fiyatında belli bir miktarda artma olacaktır. Eğer pazarlık normla fiyatına göre yapılmadıysa tabi. Bu söylediğiniz eksiklerden de yapılabilecekleri size söyleyeyim.

1- Joystick emin değilim. Fakat takılabilir diye düşünüyorum. Çünkü CIS versiyonu.
2- Açılır cam tavan yapılamaz. Çünkü komple tavan değişmesi gerek.
3- Ön ve arka lambalar 4 ' er adet olabilir. Yerleri ve soketleri hazır zaten.
4- Otomatik vites ve ayarları yapılamaz. Çünkü şanzıman farkı var. O zaman Quadractiv şanzıman oluyor. Sonradan değiştirilme imkanı yok.
5- Kabin içi dikiz aynaları normalde olması gerek. Neden eksik anlam veremedim. Ama takılır problem değil.
6- Teyp gümrük vergisi fazla olduğu için teypsiz gelmiş olabilir. Onuda takarlar problem değil.
7- Direksiyon altındaki buzdolabıda pek mümkün değil. Onun orada 1.5 lt su şişesi girecek bir haznesi ve ona göre açılır kapaklı bölüm var.

Eğer alırken bu özelliklere belli bir miktarda fark ödediyseniz. Bunların yapılması gerek. Ama burda birazda bayiden kaynaklanan problem olabilir. Eğer bu özelliklerde traktör istendiği belirtilmediyse o zaman böyle gelmesi normal.

yakıtından da bilgi vereyim sizlere 9 lu çizellerle (bizim buralarda kazık derler) dölüm de 1100 gr yaktı.neden 9 lu taktın diye sorarsanız yeni olduğu için fazla sıkıştırmak istemedim

öncelikle motor hayırlı olsun gülegüle kazasız belasız kullanmak nasip olsun
bildiğim kadarıyla zaten claas lar hp si bin lira gibi bi tutara geliyo yani 133 bin civarı bişe tutar geriye kalan 17 bin diyer opsiyonel seceneklere gidiyo heralde yanlışsam düzeltin...

mura link=topic=37008.msg313917#msg313917 date=1292021388' Alıntı:
burdaki bayi de şaşkın durumda nasıl olur böyle gelir diyor

Bu istediğiniz özellikte bir traktörü zaten normalde birkaç ay beklemeniz gerekir. Size bilmem ne kadar sürede teslim edildi. Ama bu eksikleri olduğu için keşke kullanmadan önce traktörü inceleyip bayinize söyleseydiniz. Eğer işlemleri yapılmadıysa bayinizle konuşun mümkünse traktörü geri alsınlar. Opsiyon özellikleri ile donatılmış bir traktörü size daha sonra teslim etsinler. Çünkü birçok özellik sonradan takılabilecek şeyler değil. Büyük ihtimal ya fabrikaya sipariş verilirken bir yanlış olduk yada fabrikadan gönderilirken. Çünkü normalde Türkiye ' ye bu özelliklerle gönderilmediği için sadece ön hidrolik koyulup Türkiye ' ye gelecek bir traktör gönderilmiş olabilir. Çünkü traktörlerin siparişleri aylar öncesinden şu özelliklerde olacak diye distribütör tarafından CLAAS ' a bildiriliyor. Onlarda ona göre banttan direkt Türkiye ' ye gidecek traktörleri üretiyorlar. O yüzden eksik gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Opsiyonlu traktör fabrikada üretilip birkaç ay sonra gönderilebilir. Yada mevcut ellerinde varsa bu özelliklerde fazla üretim onlardan gönderebilirler.