Peki bu cinsi 5 dönüm denemek için nerden temin edebiliriz bide ekimde hangi gübre kac kg tohum ekmek gerekli
Mehmet senin için bir program hazırladım, önümüzdeki yıl 15-20 dekarlık bir alanda uygulamanı istiyorum. Arcanda,Larende, sladoran ya da seymen çeşitlerinden her hangi biri için yazıyorum.
1. Hasattan hemen sonra çizel ya da yaylı kültivatör ile derin bir sürüm yapılacak.
2. Ekim ayı içerisinde 2 hafif işleme ile tohum yatağı hazırlanacak.
3. Ekim ayının ortalarında metrekareye en az 450 adet tohum gelecek şekilde, tohumların bin dane ağırlığı baz alınarak dekara düşecek kilogram belirlenecek.
4. Ekim tabanına Toros gübre firmasının 20.20.0+36(SO3) gübresini dekara/25 kg gelecek şekilde tabana vereceksin.
5. Ekimden hemen sonra merdane çekilecek.
6. Aralık ayı ortalarında dekara/15 kg Amonyum Sülfat gübresi yağmura denk gelecek şekilde üstten uygulanacak.
7. Ocak ayı ortalarında dekara/10 kg Üre gübresi yağmura denk gelecek şekilde üstten uygulanacak.
8. Yabancı ot kontrolü takip edilerek otlar 3-4 yaprakken uygulama yapılacak. Buda Şubat ayı içerisinde bölgemizdeki hava gidişatına göre olur.
9. İlaçlamadan bir hafta sonra fungal bir hastalık varsa uygulama yapılmalıdır.
10. Kerdeşlenme sonunda dekara/300 gr potasyum nitrat,300 gr magnezyum sülfat,100 ml amino asit ve en az dekara/20 litre ve üzeri suyla yapraktan uygulanacak.
11. Şubat sonlarında ya da Mart başlarında sapa kalkma zamanı dekara/15 kg CAN gübresi ile üçüncü ve son üst gübre uygulaması yapılacak.
12. Sapa kalkmanın ortalarında istersen ikinci bir potasyum uygulamasını yapraktan uygulayabilirsin.
Bu uygulamaların hepsini başarılı bir şekilde yaptıktan sonra birde Mart ve Nisan aylarında bol miktarda yağış düşerse dekara/650-700 kg. sıradan olur.