Pehlivan iyi moda olmuştu bir ara onu da artık tmo biliyor ve neredeyse zor alıyor
Inşallah hocam buralarda kiracta tosunbeyde güzel verim yapıyor onuda deneyebilirsinCevap için teşekkür ederim ama esperia ektim gecmis yıllarda verim çok düşük kaldı yağışı seven bir cins sulu tarimda iyi sonuçlar alıyorlar bizim toprak ve iklim yapısına pek uyum saglamadi flamura pehlivan Kızıltan ekiz odeska hepsi denendi ama beklenilen verim alinamadi kiraca dayanıklı verimli bir tohum denk gelmedi ama bulacağım sizlerin de yardimiyla
Bizde İç Anadoludayız 2014 de çok kurak olmuştu biz Kızıltan 91 sertifikalı alıp ektik köyde bizim buğdaylar 200-250 kg leri gördü diğer buğdaylar ( bozosta, pehlivan flamura, yada diğerleri 70-120 kg leri ancak aldılar bazi buğdaylar kılıfıtan bile çıkamamıştı en kuraklığa en dayanıklı sert buğdaydır kurakta bile kardeş yapabiliyorMerhaba çiftçi dostlar
Ankara Kalecik ilçesinde kuru tarım yapmaktayız farklı buğday çeşitleri denedim istediğim verimi alamadım sizlerin gorus ve önerileriniz nelerdir bu sene tohumları değiştireceğim
Rakım ortalama
850/950 m arası
Kıraç arazi
Bu sene Kızıltan eken arkadaşlar bu sezon durumlar nasıl. Tohum tedarik edebilecek var mı yakınlardan ?Bizde İç Anadoludayız 2014 de çok kurak olmuştu biz Kızıltan 91 sertifikalı alıp ektik köyde bizim buğdaylar 200-250 kg leri gördü diğer buğdaylar ( bozosta, pehlivan flamura, yada diğerleri 70-120 kg leri ancak aldılar bazi buğdaylar kılıfıtan bile çıkamamıştı en kuraklığa en dayanıklı sert buğdaydır kurakta bile kardeş yapabiliyor
Fiyat olarak da en yüksek Kızıltandır
En yüksek verim olarak da 500-520 kg ları aldık kıraç da
400 kg yi geçemez demiş bazı arkadaşlar
Toprağı iyi hazırla ek Kızıltan nı
Buraların iklimini görseniz kafayı yersiniz ustam o derece [emoji3][emoji3]bide genelde ne hikmetse bütün araştırmalara argeler Trakya toprakları içinArkadaslar bu bahsetiginiz cesitler odeska esperya pehlivan flamura trakyada 10yil once ekilen ekimi bitmis cesitler biraz girisimci yenilikci olun hamza asuncion masaccio gibi cesitler deneyin
Böcek var buğdaylar da ekinler çok iyi yerde var bakıma tarlaya gite kötü yerlerde verim ne gösterir bilmiyorumBu sene Kızıltan eken arkadaşlar bu sezon durumlar nasıl. Tohum tedarik edebilecek var mı yakınlardan ?
Odeska ekiyoruz, verim olarak ortalama. Bu sene Midas da var. Şimdilik görüntü iyi ama, verimi ne olur görecez bakalım.Flamura 85 öneririm. Sulakyurt un köylerine 2 yıldır ağırlık olarak Flamura satmıştık. Renk olarak da verim olarak da geçen yıl memnunlardi
Rus buğdayları iyi genel anlamiyla. Biz Tigemin tohumunu satiyoruz. Yerli buğday çeşitleri mevcut elimizde. Kendimiz pehlivan ekiyoruz verim güzel kiracta geçen yıl 500 kgyi geçen yerler oldu ama bu sene nohutun çok ekilmesi sebebiyle domuz ugramisOdeska ekiyoruz, verim olarak ortalama. Bu sene Midas da var. Şimdilik görüntü iyi ama, verimi ne olur görecez bakalım.
ben ektim 100 dönüm kadar. ilk çıkış biraz zayıftı 1 kez üre 1 kezde ot ilacı ile birlikte yapraktan gübre uygulaması yaptım şuan durumu çok iyi. busene farklı bir çeşit daha ektim ikizce ismi. bakalım kızıltandan daha güzel duruyor biçer girdiğinde göreceğiz.Bu sene Kızıltan eken arkadaşlar bu sezon durumlar nasıl. Tohum tedarik edebilecek var mı yakınlardan ?
Denemekten zarar gelmez 2dekar yerde deneyim enolada bulgaristan bugdayi 7 =8 yıl önce biz ekiyorduk bunlar yetisiyorsa hamzada yetisir asunciondaBuraların iklimini görseniz kafayı yersiniz ustam o derece [emoji3][emoji3]bide genelde ne hikmetse bütün araştırmalara argeler Trakya toprakları için
ben ektim 100 dönüm kadar. ilk çıkış biraz zayıftı 1 kez üre 1 kezde ot ilacı ile birlikte yapraktan gübre uygulaması yaptım şuan durumu çok iyi. busene farklı bir çeşit daha ektim ikizce ismi. bakalım kızıltandan daha güzel duruyor biçer girdiğinde göreceğiz.
çevremde de aynı şikayetleri alıyorum fakat ben çok memnunum. ilk baharda atılan gübreye karşı çok toleranslı ben 20 kg yakın üre attığım için kuvvetli oluyorKızıltan buğday değil gerckden 5 yıldrı ekiyorum 300 kg mı geçmedi hiç bir zaman
Kızıltan buğday değil gerckden 5 yıldrı ekiyorum 300 kg mı geçmedi hiç bir zaman
Buğday değil diyebilecek kadar kötü gördüğünüz bir ürünü neden 5 yıl ektiniz ?
çevremde de aynı şikayetleri alıyorum fakat ben çok memnunum. ilk baharda atılan gübreye karşı çok toleranslı ben 20 kg yakın üre attığım için kuvvetli oluyor
ŞARKIŞLADA YAPIYORUM SİZE YAKINIZ. TABAN YERLERDE 310 KG-350 KG ARASI DEĞİŞİYOR. YAĞMURLARIN DURUMUNA BAĞLI OLARAKNeree ciftcilik yapıyorsunuz toprak yapınz nasıl kızıltandan dönüme kac kg verim alıyorsunuz