Bunun sebebi, geçtiğimiz senelerde ithal olarak kurban bayramından önce getirilip direk kesime gitmesinden kaynaklandı. Normalde eti en iyi hayvan olarak geçer angus. Sonuç itibarıyla bize ihraç eden ülkeler sana iyi hayvan gönderecek değiller angusun belki de en kötüleri geldi bilemezsin. Biraz yolculuk sonrası kesime gitmesi birazda kötü olan angusların gelmiş olması olacak ki böyle bir anlayış oluştu.Gecenlerde TarımTürk kanalında angus yetiştiriciliğini anlatıyordu Artvin/Yusufeli ilçesinde kaşkar hayvancılık şirketine ait yetkililerle konuştular. ilginç olan programı yapan sunucu "angusların etleri pek tutulmuyormuş angus eti pek makbul kabul edilmiyormuş bunun sıkıntısı varmı" bu anlamda bir soru sordu şirket görevlisi de "evet bu yörede böyle bir yaklaşım var ama biz yinede 15 tane sattık" falan diye bir cevap verdi.benim bildiğim angus eti iyi bir ettir ama halkta böyle bir inanışmı var. hatta etinin renginın koyu olduğunu söylüyorlarmış..
Çiftçi tv de Eşref saati programında angus çiftliğinde yapılan röportajda bu dile getirildi.