Bunlarda benim Andinolar 2 hafta önce çekildi,umarım 550 yi görürürüzBu sene 300 kg verir gibi duruyor Andino
Bunlarda benim Andinolar 2 hafta önce çekildi,umarım 550 yi görürürüz
Bu sezonki Andinolar 510 515 civarı verdi. Tarlalar az-orta kuvvette toprak ihtiva ediyordu.
Kuvvetli topraklarda 700 civarı gördük. Harika bir yağmur vardı bu sezon. Geçen senelerden 100-150 kg fazla alındı.Bu sezonki Andinolar 510 515 civarı verdi. Tarlalar az-orta kuvvette toprak ihtiva ediyordu.
Andino boylu yatma problemi oluyor ve diğer ceşitlere göre gec kuruyor ayni gun komsu tarla ile beraber ektik adagio bicildi andino daha altlar yemyeşil makina bicemedi verim 700 800 kg alındıBu sene aynı tarlada 10ar dekarlık parseller oluşturarak verim denemesi yapacağım.
Taban gübresi, üst gübresi, yaprak besleme, sulama konusunda layıkıyla bakımlarını yapılacak.
Bölgem 890 - 900 rakımlı, tarlam sulu.
Kalite önemsenmeksizin yalnızca tane verimi odaklı deneme yapılacak.
Ekmeyi planladığım cinsler;
1 - Andino(kesin)
2 - Lucilla (kesin)
3 - Ziyabey (kesin değil)
4 - falado (kesin değil)
Tohumların hepsini sıfır çuvallı olarak alacağım.
3 ve 4. Seçenekler için önerilerinizi bekliyorum.yemlik kalitede ve kılçıklı buğday tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
Adagiodan rakımdan dolayı biraz çekiniyorumAndino boylu yatma problemi oluyor ve diğer ceşitlere göre gec kuruyor ayni gun komsu tarla ile beraber ektik adagio bicildi andino daha altlar yemyeşil makina bicemedi verim 700 800 kg alındı
Falado bu yıl deneme ekildi sonucu merakla bekliyoruz
Benim tarlalarımda adagio efsane çesit
Hersene farklı tohum ekiyordum ilk defa adagioyu 2 yıl ust uste ekim yaptım 1100 kg rekorumu yenilersem devam adagio ile
Benim rakım 100 ama yan köyde 800 900 rakımda cok guzel verimler alıyorlar 800 kg ortalamaAdagiodan rakımdan dolayı biraz çekiniyorum
Sizin rakım kaç hocam tam olarak
Herkesin denemesi birbirini tutmuyor, aynı tarla denemesi net sonuç verecek inşallah.
Daha önce denedikleriniz arasında adagio harici kayda değer bir çeşit var mıydı?