Alpler mi Ünlü mü Aydın mı yoksa diğer markalardan mi ?

Benimde araştırdığım bir konu, anladığım kadarıyla ünlü nün taşlı toprağa dayanamayacağı. Alpler zaten kendisini kanıtlamış yılların firması.

Aydın pulluk ile ilgili herhangi birşey yazılmamış. Kamalı pulluk vardı, 3 lü 16 lı (14 te olabilir emin değilim) td 65 çift çeker de dün kullandım, güzel pulluğa benziyordu

Ek olarak; geçen Şahinoğulları diye marka gördüm, var mı kullanan? Bilen biri

Son düzenleme:
Alpler çeliği en sağlamı. Tabi ünlü çekide kolaylık sağlar. Aydını bilmiyorum. Biz taşlı yerde alpler kullandık bıçak çatladı pulluğa bir şey olmadı. Hassasiyet yayı kırıldı pulluğa birşey olmadı. Sağlamlık ararsan alpler.

Kesinlikle ünlü çok sağlam ve kaliteli. Önünde toprağı yığmaz. Kolay kolay kırılmaz. Traktörü daha az yorar. Biz alpleride, aydınıda kullandık kesinlikle ünlü derim

Kapatma ve devirme sorunlarının temeli pulluğun işe göre değil . Sadece Traktöre veya alışkanlıklara göre alınması

Bence hepsinden önemli etken
Kaç cm derinlikte ve hızda sürüm yapmak istiyorsun ?
Pulluğun ideal kapasitesinin dışında ( az veya çok ) toprak hacmi ile çalışması. Devirme sorunlarına temel oluyor .

- Çevirmek istenen toprak hacmi (sürüm derinliği)
-ortalama çalışma hızı
- kulak yapısı ( ilk 2 kriter e göre seçim )
- traktöre uygumlu ekipman

Son düzenleme:
ünlü tam devirmediği için motoru tutmaz alpler motoru tutar toprağı kapatması iyi aydını bilmiyorum yerleriniz taşlı ise alpler ünlünün yaylı pullukları sanki tam kapatıyor gibi