Ünlü parça parça yapmış neresi kırılsa eğilse ısıl işlem yapmadan yenisini alıp takmak yönünden iyidir. Peki Turan klasik tip olan nasıl arkadaşlar?. Ben kullanan görmedim.
Evet alplerin malzeme kalitesi unluden bariz ustun genel olarak bu kanaate vardim arastirmalar sonucuAlpler pulluk sağlamdır, toprağı çevirmesi de iyidir. Bizim köyün arazisi bayağı taşlı, kayalı. Alplerden başkası dayanmıyor maalesef. Videodaki pulluk 93 model eski bir pulluk ama kayaları sıkıntısız çıkardı ve daha birçok kaya daha çıkardım onunla.
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&persist_app=1&noapp=1&v=1aNNuuXQ1kA
Biz suan duz tip turan kullaniyoruz saglamligina laf yok ama bazen anizlar yuksek olunca tikanma oluyor birde cabuk camur tutuyor hemen doluyor aynalarin ustuÜnlü parça parça yapmış neresi kırılsa eğilse ısıl işlem yapmadan yenisini alıp takmak yönünden iyidir. Peki Turan klasik tip olan nasıl arkadaşlar?. Ben kullanan görmedim.
Ünlü 5-11 kullanıyoruz. Traktör eski tip 4-14 alpere göre daha seri gidiyor.
Benim yaşım biraz küçük. İlk sürdüğüm tarlayı ünlüyle sürdüm. Zaten baskada marka kullanmadım. Yalnız kulakları doldurup doldurup duruyor. Bu başka markalardada böylemi , Yoksa bizim tarla mı ağır?
Cok Saol ben kafaci cama vurdum bidey olmadiGeçmiş olsun, çok fena takılmış gerçekten. O hızla Allah'tan sana bir şey olmamış.
Bu tip otomatik olmayan duz tip sanirim bunlarida dusunuyorum ayni otomatikler gibi guzel devirirmi topragi bicak yapisi aynimi ?https://youtu.be/wvnXLqCSGTA ikinci vitesle agac kokune takildim motor oldugu yere cakildi kaldi pulluga da motorada bisey olmadi Allaha sukur unlu guzel pulluk saglam pulluk
Esenerler gayet hos polatliya gelip gittikce gorurum bazen malzemesi kaliteli surumude gayet hos iyi is cikariyor devirmedebizde esener kullanıyoruz memnunuz [emoji1303]
Unlu kullanicisiyim memnunum ama nedense alpler geciyor icimden. (Alpler de staj yaptim yemekleri cok guzeldi bide ogleden sonralari tum fabrika calisanlarina buzlu ayran dagitilirdi )Merhabalar 5+1 ( 14-16 inc ) pulluk arastiriyoruz fakat toprakta en iyi iş cikaran kolay kolay tikamayan camur tutmayan traktoru diger markalara gore daha az yoran ve saglam dayanikli uzun omurlu olan pulluk markasi hangisidir ? kullanicilardan veya bilgisi olanlardan yardim istiyorum
Ne guzelmis tesekkurler yorum icinUnlu kullanicisiyim memnunum ama nedense alpler geciyor icimden. (Alpler de staj yaptim yemekleri cok guzeldi bide ogleden sonralari tum fabrika calisanlarina buzlu ayran dagitilirdi )
Abi bu yaylı pullukların yayları sıkılıp sertleştirilebiliyor değilmiEsenerler gayet hos polatliya gelip gittikce gorurum bazen malzemesi kaliteli surumude gayet hos iyi is cikariyor devirmede
Tabiki sıkılığını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz tarlanin durumuna goreAbi bu yaylı pullukların yayları sıkılıp sertleştirilebiliyor değilmi