Ahır İnşaatı 1800 metre kare maliyeti Hesap

Hocam benim verdiklerim yaklaşık rakamlar. Fakat çatı çelik kontriksiyon mutlaka ahır ölçülerine göre ve bulunduğu bölgeye göre static programı ile yapılmalı örnek veriyorum böğlece 13 ton gitmesi gereken yere 10 ton atıp riske girmezsin 15 ton atıp fazla ödemezsin kullandığın profilin şekli bile etki eder. Ama bence basit birşey yapıyorsan m2 de 18 veya 20 kg gibi düşün. Destekleme almıyorsan 2 el makas fiyatları internetten araştır makas aralığını 5 metre hesap edip hazır makas al.
Bilgilendirme için teşekkür ederim Allah razı olsun.

1450 m2x m2 başına 23kg çelik=33350kg 33350 kg çelik x 4 tl işçilik dahil 133400tl en düşük maliyetle ahırın en yüksek kalemi. Ruhsatsız yaparsanız durumunuzu bilmiyorum ama kredi limitiniz düşük olur. Ben inşaat mühendisiyim. Kendim sizinki gibi bir ahır yapmış olsam en az 200.000 tl sıyırıcı vb hariç inşaatı gözden çıkarırdım. İnternetten araştırın 2. El çatı makası alın. Hayvanları çelik sacın altında pişireceğinize bence atermit kullanın. 5 cm 10 cm demirsiz beton döküceğinize hiç dökmeyin daha iyi vaktiniz varsa akşam size tam bir maliyet hazırlarım

karlar eriyinceye kadar vaktimiz var.

Bölgemiz sıcak, yazları sıcaklık 40 derece civarında çatı ne kadar yüksek o kadar havadar ve hayvanlar sıcaklıktan daha az etkileniyorlar. Ayrıca kışın çıkan güneşin çiftliğin içine girmesi için yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.
Evet çok doğru bende bu şekilde düşünüyorum[emoji106] [emoji106] [emoji106]

Bugün yine babamla birlikte ustanın yanïna gittim kabaca heaapladik 300 bin civarında tutacağını söyledi statik proğramlarla hesaplatmıstık usta 28 kğ fazla ve gereksiz maliyet olacağını söyledi 23 kğ yeterli dedi ve metrekarede kullanılacak malzemeleri hesapladık aşıklar trapez sac kullanılacak yükseklik şöyle çatının en kenarı 5 metre yem yolu tarafı 7 metre uzunluktaki çatılar A makas olmayacak düz eğimli olacak ahırın arka taraf hizasında 10 metre aralıklarla 40cm uzunluk 30cm eni şeklinde 6 adet kolon 4 metre yüksekliğe kadar beton geriye kalan 2 metre ise çatı ile kolon bağlmak için çelik kullanılacak eni 25 metre 14. Metrede 1 metre genişliğinde 1.50 cm uzunluğunda kolon ana kolon bunlarda 15 metre Aralık'ta ve sıyırıp yolunun yanındaki kolonda arkadaki gibi 40 a 30 bu kolonların taşıyacağı yük hesaplandı ortalama 338 bin lira gibi bir miktar çıktı ama biz 400 bin gibi gorucez garantiye almak için

27.4*36,2=992 m2 yaklaşık 100 başlık süt kapalı 2015 bayındırlık birim fiyatı 300000 TL. çatı için giden çelik malzeme 18000-20000 kg rüzgar +kar+1. derece deprem hesabı var.
resimden sonra yapılan imalatlar var. konya - akşehirde yapıldı.
Akşehirde nereye yapıldı gelip görmek isterim.

Hocam birde çatı detay çizimi varsa seviniriz

imalatı mal sahibi kendisi harcadı, 2015 yılı birim fiyattan 300000 TL çıktı maliyet daha aşağıya mal oldu.
ben inş müh. statik programın yazılımı kendimin,
metre karede çatı çelik malzemesi olarak 17 kg / m2 ye varmadı.
yaptığım projeleri paylaşamıyorum. özür dilerim. yanlız resimi iyi incelersen bir çok noktayı çözebilirsin meslektaşım

imalatı mal sahibi kendisi harcadı, 2015 yılı birim fiyattan 300000 TL çıktı maliyet daha aşağıya mal oldu.
ben inş müh. statik programın yazılımı kendimin,
metre karede çatı çelik malzemesi olarak 17 kg / m2 ye varmadı.
yaptığım projeleri paylaşamıyorum. özür dilerim. yanlız resimi iyi incelersen bir çok noktayı çözebilirsin meslektaşım
Elinize sağlık tekrar. Benimde 27 m açıklık 50 metre uzunlukta bir projem kendime ait m2 de 25 kg a düştüm ancak yalnız sizin çatı dizaynı iyi ben genelde yol tünel hes işlerinde çalıştığım için statikle pek aram yok ama sizinki iyi bunu statikte çizdiricem aslında autucad ile sizinkini biraz çalıştım fakat kullanılan profil ölçülerini resimden pek kestiremedim.

tam da bu işte adam da para varsa böyle yapar ahırı yoksa hele birde ege bölgesindeyse çevirir iki kavakla çeker çadırı al sana ahır yusuftuyluoğlu abinin dediği gibi erzurumdaysa sac değil adam taş duvar öruyor yıne içeri buz gibi oluyor

Taş ve sac ısı tutan malzemelerdir.Yalıtım için hava boşluklu, köpüklü,strafor, panel sac, ytong, cam yünü,elyafı, suya dayanıklı OSB, zemine köpüklü şap, tahta, çatıya PVC eternit v.s. gibi malzeme tercih edilebilir.
Dolu riskinde Köpüklü panel delinmiyor, diğerleri mecbur değiştireceksiniz.

Ahır tek taraflı
23.5 eni
60 metre uzunluk

Şimdi 5 metre genişlikte yem yolu 300 metrekare yem yolu yem yolu c20 beton kullanılacak metreküp fiyatı 150 TL ortalama 6 metreküp beton gider 6×150= 900 TL + işçilik 300 TL toplam 1.200 TL
Sıyırıcı betonu 3.50 genişlik 210 metrekare 5 metreküp desenli beton 5×150=750 + işçilik 300 TL 1.050 TL
Sıyırıcı sistemi separatör pompa vs vs15.500TL

Yemlik kilt olmayacak galvaniz demir borulardan 3 metrede bir 1 metre destek 140 metre galvaniz boru metresini 58 TL den buldum 58×140= 8.120 TL

Yemlik beton olmayacak eşref beyden gördüğüm sunta dan olcak ustayla gorustum işçilik dahil 2.400 TL

Çatı olarak trapez sıcağa karşı yalıtımlı sac metrekaresi 22 TL 1410×22= 31.020 TL

Gübre çukuru kaba taslak 200 metreküp 5.000TL

Çelik konstrüksiyon çok maliyetli şimdi takıldığım nokta ileride çatılara güneş paneli yerleştirildiğinde taşıyamama gibi durum olmasın diye bu konuda fikir almak istiyorum şuana kadar tutar 65.940 TL çelik hariç şimdi arkadaşlar sizlerden ricam bana yardımcı olmanız işin içine girince hiçte tahmin edildiği gibi değil

Arkadaşım Ruhsatlı bir çiftlik yapacak isen m2 maliyetini 300 tl'den hesapla. Kesinlikle hesap dışı giderlerin olacak. beton, çelik hesabı ile bu işe girilmez.