Abi şu fikir nasıl ilerde geri kolayca takılacak parçalardan biraz çalsak yani çekimlerden biraz kıssak daha sonra güneş paneli veya başka olumsuz koşullar kar.ruzgar vs olursa o parçaları alıp montaj edilebilirmi senceanlaşılan siz beni yoracaksınız bak kandemir arkadaşda meraklı benımde bılgım bır yere kadar yetiyor ama senın ahır hem tek traflı dıyon hem neden 23 metre yapıyon bak 60 metre uzunluğa 20 yada o keyfıne kalmış ister üç metreye koy ister ıkı metreye her direk için size ufak bir hesap ama benımkı kara düzen öyle mühendisce değil ama doğruya yakın direkler üç metre yükseklikte olsa bir direk için 18 metre onluk demır gider bir tane onluk demirin filizi 12 metre 12 kg felan geliyor oraya kaç tane etre gider onuda hesaplayalım her 15 cm ye yapsan bır tane etre her etre en fazla 1.5 metre den olur bir direk için yani 30 metre 8 lik demir gider oda ettimi 2 bucuk sekızlık oda 20 kilo bilemedin 22 kilo demır yapar zaten o kadar etreyede gerek yok da noldu şimdi bir direk için yeni bir direk için en baba 40 kilo demir gider ona göre hesapla şimdi bir direk için bide beton hesaplayalım
onuda hesapladım beş direğe metre beton gider bundan sonrası sende yukarı kiriş de dolanacaksın onuda toplam direk kadar hesap et yada çok küçük yap direklerin yarısı kadar hesap et ortaya direk koymayı nasıl yapıyorlar bılmıyorum geçen yıne bu formda gördum adam 600 metre kapalı alan yapmış ortada direk yok çatı nereye nasıl basıyor benim kafam basmıyor