Ahır İnşaatı 1800 metre kare maliyeti Hesap

Arkadaslar ahirlari neden yukselttiik 3.20 her yere yetmez mi 5 - 6 olunca noluyor
Bölgemiz sıcak, yazları sıcaklık 40 derece civarında çatı ne kadar yüksek o kadar havadar ve hayvanlar sıcaklıktan daha az etkileniyorlar. Ayrıca kışın çıkan güneşin çiftliğin içine girmesi için yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.

Sıyırıcı , Teçhizat makina ekipman hariç ve otomatik suluk hariç 1450 m2 kaba inşaatın maliyeti (%15_20 görünmeyen gider dahil) 300 bin civarı çıkar.

Usta 14×30=420 m2 42000tl saç çatı maliyeti dokulecek bütün beton gübre çukurunda icinde maliyeti 35000tl içine konulacak demir 20000tl içinin ekstra siyirici separatör yemlik suluk kaşıma fırçası sağım sistemi alt yataklık yatak yeri demirleri yok en ucuz arastirmam bu

Usta 14×30=420 m2 42000tl saç çatı maliyeti dokulecek bütün beton gübre çukurunda icinde maliyeti 35000tl içine konulacak demir 20000tl içinin ekstra siyirici separatör yemlik suluk kaşıma fırçası sağım sistemi alt yataklık yatak yeri demirleri yok en ucuz arastirmam bu
Ben sıyırıcı, gübre çukuru, separatör, yatak vs kullanmayacam. Yerlere kitli parke taşı döşemeyi düşünüyorum. 590 m2 yerin maliyeti nasıl olur ?

1450 m2x m2 başına 23kg çelik=33350kg 33350 kg çelik x 4 tl işçilik dahil 133400tl en düşük maliyetle ahırın en yüksek kalemi. Ruhsatsız yaparsanız durumunuzu bilmiyorum ama kredi limitiniz düşük olur. Ben inşaat mühendisiyim. Kendim sizinki gibi bir ahır yapmış olsam en az 200.000 tl sıyırıcı vb hariç inşaatı gözden çıkarırdım. İnternetten araştırın 2. El çatı makası alın. Hayvanları çelik sacın altında pişireceğinize bence atermit kullanın. 5 cm 10 cm demirsiz beton döküceğinize hiç dökmeyin daha iyi vaktiniz varsa akşam size tam bir maliyet hazırlarım

1450 m2x m2 başına 23kg çelik=33350kg 33350 kg çelik x 4 tl işçilik dahil 133400tl en düşük maliyetle ahırın en yüksek kalemi. Ruhsatsız yaparsanız durumunuzu bilmiyorum ama kredi limitiniz düşük olur. Ben inşaat mühendisiyim. Kendim sizinki gibi bir ahır yapmış olsam en az 200.000 tl sıyırıcı vb hariç inşaatı gözden çıkarırdım. İnternetten araştırın 2. El çatı makası alın. Hayvanları çelik sacın altında pişireceğinize bence atermit kullanın. 5 cm 10 cm demirsiz beton döküceğinize hiç dökmeyin daha iyi vaktiniz varsa akşam size tam bir maliyet hazırlarım
Çelik çatının m2 fiyatı nedir?

Çelik çatının m2 fiyatı nedir?
Atermit 15 lira civarı sandwich en düşük 45 verdiğim rakamlarda çatı kaplama yok. Çelik konstrüksiyon. Çelik çatı kg hesaplanır bulunduğu yere göre malzeme 2.8 %70 de işçilik olur ama ikinci el bulursa kg montaj hariç hazır makas 2 tl ye alınır

Atermit 15 lira civarı sandwich en düşük 45 verdiğim rakamlarda çatı kaplama yok. Çelik konstrüksiyon. Çelik çatı kg hesaplanır bulunduğu yere göre malzeme 2.8 %70 de işçilik olur ama ikinci el bulursa kg montaj hariç hazır makas 2 tl ye alınır
Bilgi için teşekkürler. Peki 590 m2 çatı ya ne kadar çelik gider ? 5 metre yükseklikte. Fotoğrafta görüldüğü gibi. FB_IMG_1519199073766.jpg

20 metre en. 29.5 metre boy. 5 metre yükseklik.
Bana kalırsa ahır taban metrekaresine minimum 20kg demir hesap edilmelidir. Aralık açıksa 26 kg kadar çıkar. Birde kar yağmaz demeyin Türkiyedede iklimler oldukça değişti. Kar yağan yere kar yağmadığı gibi kar yağmayan yerlerede kar yağmaya başladı. Ve kar yağmayan bölgelerde rüzgar yükünü unutmayın

Bu sekilde olursa maliyeti ne kadar değişir?Ekli dosyayı görüntüle 23672
Hocam benim verdiklerim yaklaşık rakamlar. Fakat çatı çelik kontriksiyon mutlaka ahır ölçülerine göre ve bulunduğu bölgeye göre static programı ile yapılmalı örnek veriyorum böğlece 13 ton gitmesi gereken yere 10 ton atıp riske girmezsin 15 ton atıp fazla ödemezsin kullandığın profilin şekli bile etki eder. Ama bence basit birşey yapıyorsan m2 de 18 veya 20 kg gibi düşün. Destekleme almıyorsan 2 el makas fiyatları internetten araştır makas aralığını 5 metre hesap edip hazır makas al.