50 TL Ek Girdi Maliyeti Destegi Hk.

Merhaba arkadaşlar
Bizim ilçede 50tl Ek girdi maliyeti olarak bilinen
Destek ödemelerinin icmalleri 3 gün önce askıya çıktı
Normalde icmal çıkmadan ödeme yapılır diyorduk...
Mazot Gübre destegi için bu sene para aldıgımız (2021) dosyasındaki veriler baz alınmış..
Ekili Alana göre hesaplamışlar...Nadas yazılan parselleri düşmüşler..

Köyde ve ilçede Nisan ayı içerisinde ödenecegine dair
bir söylenti dolaşıyor..
Bu konu hakkında bilgisi olan varmı aceba...
Teşekürler

Son düzenleme:
Bizim de yayınlandı nohut yeri düşmüş ekili alanlar var 2021 de çks yaptıranlar yaşadı desek yeridir
üstad bu işle ugraşanlar zaten her sene çks yaptırıyor.
bence ekmeyipte hem icar hem çks parası alanlar yaşadı.(icar+kuraklık+ mazotgübre+50 tl )
bana göre normal eken çiftçi destegin kat kat fazlasını tarlaya tekrar harcadı zaten
benimde 340 dekara düşürmüşler nadasları düşmüşler..
veresiye üst gübresi aldık atacagız verselerde biran önce yaramıza merhem olsa bari.

Son düzenleme:
%26 lık nitratın tonu 7800tl olmuş wayyy anam vay...
biran önce verselerde adamlara borcumuzu ödesek..
bu sistem bizi tüccarın kucagında veresiye diye diye haysiyet onurumuzdan etti
artı birde aylık faiz ödüyoruz veresiyeye
yazıklar olsun, insan utanıyor tüccarın yanına varmaya

her sene dekara 16-17 kilodan verdiğim üst gübresini 10kg düşürdüm
340 dekara 3,5 ton alacam...yetişemiyorum arkasından..tarlayı kandırıcaz yani..
artık yapacak bişiy yok
bugdaya 10 kg nitrat sonrasında corvette ot ilacı ile birlikte sıvı yaprak gübresi takviyesi yapacam..
Allah sonumuzu hayır etsin...

Son düzenleme:
Yaptırıyoruz da abi mesela icarladığımız tarlalar her sene bu kadar almıyordu demek istedim
aslında sende icara verenlere itafta bulunmuşun sadece cümlen eksik olmuş..
sadece icar mazot gübre alırken
şimdi kuraklık ek girdi 50 tl havadan alanlara itafta bulunmuşun haksızmıyım kardeşim

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Bizim ilçede 50tl Ek girdi maliyeti olarak bilinen
Destek ödemelerinin icmalleri 3 gün önce askıya çıktı
Normalde icmal çıkmadan ödeme yapılır diyorduk...
Mazot Gübre destegi için bu sene para aldıgımız (2021) dosyasındaki veriler baz alınmış..
Ekili Alana göre hesaplamışlar...Nadas yazılan parselleri düşmüşler..

Köyde ve ilçede Nisan ayı içerisinde ödenecegine dair
bir söylenti dolaşıyor..
Bu konu hakkında bilgisi olan varmı aceba...
Teşekürler
Bugüne kadar takip ettiğim kadarıyla icmallerin çıkmasından itibaren 31-35 gün içinde destekler yatmaya başlar. 1 nisan cuma yayınlanan icmallerin de 6-13-19 mayıs tarihlerinde kimlik numarasının son rakamına göre yatmasını bekliyorum

aslında sende icara verenlere itafta bulunmuşun sadece cümlen eksik olmuş..
sadece icar mazot gübre alırken
şimdi kuraklık ek girdi 50 tl havadan alanlara itafta bulunmuşun haksızmıyım kardeşim
Yani bide biz 2021 temmuzundan hemen sonra 110 dekar kadar tarla aldık adamlar neredeyse bizden sonra 15 bine yakın para aldılar biraz da bilinç altımda oda var 😀😀

• Beğen
Tepkiler: Efe38
Sıkıntı şurda ben adamın tarlasını icarlayip ektim parasını ödedim kuraklık bana vurdu zarar ettim bu para kimin hakkı tarla sahibi vermese nolacak.
Bir komşumuzun başına geldi. Tarla sahipleri yedi kuraklık parasını, adam iflasın eşiğinde. Bu çks sistemine bir düzenleme gelmeli.

Sıkıntı şurda ben adamın tarlasını icarlayip ektim parasını ödedim kuraklık bana vurdu zarar ettim bu para kimin hakkı tarla sahibi vermese nolacak.
normal olarak senın ama adam ne dıyor destek her ne olursa bana ait..sanada şu paradan yada donume su kadar bugday vereceksın dıyor...sende kabul edıyosun nalet olsun dıyerek.arada sozlesme yok haa sözleşme olsa nolacak...ne tarafa dönersen dön delik ekenden yana kardeşim

tam tarihini hatırlamıyorum sanırım 1998-99 olması lazım.o zamanlara kadar destek nedir bilmiyoruz.destek çıktı o yıllarda.benımde 120-130 dekar bi icarım vardı.destegın çıktıgı ilk yıl baktık parayı adam vermem dıyor...sen vermessen bende sana icar vermıyom dedım.oyle bı kavgamız oldu.adama 4 ton bugday icarını vermedim.sonrasında noldu senedin daha 2 yılı var...senedi bozdurdu tazmınatı odedı destek parası alacam dıye...tarlayı benden aldı başkasıyla anlaşıp verdi...3 ay sonra öldü ve tarlalar satıldı. 3 parçasınıda ben aldım...Buradan neye gelecem Allah bazılarının hakkını bu dünyada çıkartıyor....

Son düzenleme:
Yani bide biz 2021 temmuzundan hemen sonra 110 dekar kadar tarla aldık adamlar neredeyse bizden sonra 15 bine yakın para aldılar biraz da bilinç altımda oda var 😀😀
ooo hocam 110 dekar tarla almışın 3-5 lirayamı bakıyon
az para vermemişindir 1 milyonu vermiş almışındır...
gerçi sızın oralarda tarlanın dekarı taşlı kepir sulak hepsi üst üste ne kadar gıdıyor bılmıyorum
dediğim şartlarda bizim burada dekarı 10-15 Bin degişiyor
aldıgın tarlanın ÇKS sini yetiştirememişin demi ahh ahhh demen bence ondan :)artı destegıde satan aldı zannımca :)
adamın yerınde olsaydım bi mangal yakar gel rakı içelim derdim sana... :)) GEÇMİŞ OLSUN :)

Son düzenleme:
BU SENE ALDIGIM VE ALACAGIM DESTEK 35-40BİN
BU SENE EK KURAKLIK VE EK GİRDİ 50 TL İLE OLDU...
NORMALDE ALDIGIM 15-20 CİVARIYDI...

BUGDAY
ŞİMDİ KABATASLAK Bİ HESAP YAPALIM TOHUM BANA AİT OLMASI KAYDIYLA
48 BİN EKİM TABAN GÜBRESİ 20*20 SÜPER 18*46 DAP KARIŞIK
2BİN BUGDAY TOHUM ELETME
30BİN ÜST GÜBRESİ %26 NİTRAT
3BİN BUGDAY OT İLACI
65BİN MAZOT

TOPLAMDA NE OLDU 148 BİN.....IVIR ZIVIRI SANAYİYİ FALAN KATMIYORUM
BUNUN 40 INI DÜŞ DIYENLER OLACAKTIIR
BU 40BINI SADECE BU SENEYE AİT ALDIM
NORMALDE 15-20 CIVARI
NORML ŞARTLARDA İÇ ANADOLU GİBİ YAGIŞIN AZ OLDUGU TAMAMEN KURU TARIMDA DEKARA 200-250KG BUGDAY
EKTİGİM YER 400-500 DEKAR
ŞİMDİ BEN NE KAZANACAM HESAP ORTADA SİZ HESAPLAYIN NE KAZANDIGIMI BUYRUN

HAA BUNU SÖYLEYİNCE BAZI (A HABER) KİŞİLİKLİ İNSANLAR EKME O ZAMAN DIYOR
BENDE ONA DIYORUMKI 4250 TL İLE ÇALIŞIYOSUN YETIYORMU GEÇİNEBİLİYOMUSUN DİYORUM HAYIR DIYOR..
ÇALIŞMA O ZAMAN BIRAK İŞİ DİYORUM...O ZAMAN DANK EDİYOR...

Son düzenleme:
ooo hocam 110 dekar tarla almışın 3-5 lirayamı bakıyon
az para vermemişindir 1 milyonu vermiş almışındır...
gerçi sızın oralarda tarlanın dekarı taşlı kepir sulak hepsi üst üste ne kadar gıdıyor bılmıyorum
dediğim şartlarda bizim burada dekarı 10-15 Bin degişiyor
aldıgın tarlanın ÇKS sini yetiştirememişin demi ahh ahhh demen bence ondan :)artı destegıde satan aldı zannımca :)
adamın yerınde olsaydım bi mangal yakar gel rakı içelim derdim sana... :)) GEÇMİŞ OLSUN :)
Tarlalar pahalı değil o kadar 300 bine almıştık o zaman. Satanlar 3. Gün bitirdi zaten bize bişey gelmez oradan

• Beğen
Tepkiler: filizma