2021 çks sine göre abi yani geçensene ye göre2022 ye ait çks leri daha yaptırmayan çok insan var onlara neye göre ödeme yapacaklar.
2021 çks sine göre abi yani geçensene ye göre2022 ye ait çks leri daha yaptırmayan çok insan var onlara neye göre ödeme yapacaklar.
2021 çks sine göre abi yani geçensene ye göre
Abi sen Kasım mı dedin yazın mı dedin yani geçtiğimiz sene temmuzun da buğday ve arpa olarak görülen tarla ya göre alırsın2022 ye ait çks leri daha yaptırmayan çok insan var onlara neye göre ödeme yapacaklar.
Abi en ıyısı Kırşehir tarım il müdürlüğünün sayfaya bak hangi ilçedensen adına göre bak2022 ye ait çks leri daha yaptırmayan çok insan var onlara neye göre ödeme yapacaklar.
Tarla sahibi çks yaptırıyor kendi tarlasını. Ama bir adım atmıyor tarlaya. Tarlayı eken, masraf yapan, kuraklığın, artan girdilerin zarar verdiği kişi çiftçi. Çks sıkıntısı, paranın nereye gittiğini takip etmemek. Çks de ben bu tarlaları ekiyorum deyip de ekmemek, devleti kandırmak değil de nedir? Herkes bal gibi biliyor desteklerin çoğunun çiftçiye ulaşmadığını. Hibeler de öyle. Adam hibeyle makine alıp ertesi yıl satıyor normal fiyattan.çks sisteminde ne sıkıntı var ki? kiralarsan tarlayı evrak ile ve çks yaparsan sen alırsın desteklemeleri.
Ödenen paralar 2021 için zaten2022 ye ait çks leri daha yaptırmayan çok insan var onlara neye göre ödeme yapacaklar.
geçen yıl arpaydı hepsi. bana da ödeme yapacaklar sanırım.. teşekkürler.2021 çks sine göre abi yani geçensene ye göre
Tüm hububatlara destek vargeçen yıl arpaydı hepsi. bana da ödeme yapacaklar sanırım.. teşekkürler.
çks sisteminin eksikleri var,çks sisteminde ne sıkıntı var ki? kiralarsan tarlayı evrak ile ve çks yaparsan sen alırsın desteklemeleri.
Yani abi o zaman yaparlar stres olduydum cevap verdiğin iyi oldugeçen yıl arpaydı hepsi. bana da ödeme yapacaklar sanırım.. teşekkürler.
Mazot hariç taban ve üst gübreye verdiğim para 180 bin lira daha ilacı var bunun aldığım destek 50 bin lira mazotu katmadigim halde 200 binlik olmuşum zaten gelde belini dogrult şimdiBU SENE ALDIGIM VE ALACAGIM DESTEK 35-40BİN
BU SENE EK KURAKLIK VE EK GİRDİ 50 TL İLE OLDU...
NORMALDE ALDIGIM 15-20 CİVARIYDI...
BUGDAY
ŞİMDİ KABATASLAK Bİ HESAP YAPALIM TOHUM BANA AİT OLMASI KAYDIYLA
48 BİN EKİM TABAN GÜBRESİ 20*20 SÜPER 18*46 DAP KARIŞIK
2BİN BUGDAY TOHUM ELETME
30BİN ÜST GÜBRESİ %26 NİTRAT
3BİN BUGDAY OT İLACI
65BİN MAZOT
TOPLAMDA NE OLDU 148 BİN.....IVIR ZIVIRI SANAYİYİ FALAN KATMIYORUM
BUNUN 40 INI DÜŞ DIYENLER OLACAKTIIR
BU 40BINI SADECE BU SENEYE AİT ALDIM
NORMALDE 15-20 CIVARI
NORML ŞARTLARDA İÇ ANADOLU GİBİ YAGIŞIN AZ OLDUGU TAMAMEN KURU TARIMDA DEKARA 200-250KG BUGDAY
EKTİGİM YER 400-500 DEKAR
ŞİMDİ BEN NE KAZANACAM HESAP ORTADA SİZ HESAPLAYIN NE KAZANDIGIMI BUYRUN
HAA BUNU SÖYLEYİNCE BAZI (A HABER) KİŞİLİKLİ İNSANLAR EKME O ZAMAN DIYOR
BENDE ONA DIYORUMKI 4250 TL İLE ÇALIŞIYOSUN YETIYORMU GEÇİNEBİLİYOMUSUN DİYORUM HAYIR DIYOR..
ÇALIŞMA O ZAMAN BIRAK İŞİ DİYORUM...O ZAMAN DANK EDİYOR...