Slaj paketleme makinası

Selamlar forum üyeleri

Slaj paketleme makinaları hakkında araştırma yapıyorum, iyi bir iş fikri gibi göründü gözüme
Anacak bikaç sorum var bu işte tecrübesi ve bilgisi olanlar için
Öncelikle makinayı 500 kg lik almayı düşünüyorum, ama marka konusu hakkında bilgim yok, piyada kom slaj,hisarlar,paksan,sözsel makina gibi üreticiler var
Benim aradığım makina taşınabilir olacak
50 kw lık jeneratör ve hem önden hem arkadan kepçeli bir tt55 traktörün uygun olacağını düşündüm
Eğer iş ilerlerse de slaj biçme makinası alıp hem biçip hem paketlemeyi yaparım diye düşündüm
Siz ne düşünüyorsunuz

Resimler ve ekler

• 1000004448.jpg
    1000004448.jpg
    28.5 KB · Görüntüleme: 3
  • 1000004447.jpg
    1000004447.jpg
    36.4 KB · Görüntüleme: 3
  • 1000004446.jpg
    1000004446.jpg
    7.7 KB · Görüntüleme: 4
Biz size yakın yerde bu işi yapıyoruz.Makina olarak Hisarlar SB850 kullanıyoruz,memnunuz.Komsilaj da iyi deniyor ama bilemiyorum arıza durumu nedir parça fiyatları nasıl.Makinayı jeneratörle çalıştıramazsınız,jeneratör dayanmaz ve gerilim dalgalanması olursa makinaya zarar verirsiniz,Şu an makinalar kaç para bilemiyorum ama parçası bakımı pahalı bunların.Mutlaka sabit bir 380v şebeke gerilimi lazım.Biri paket alacak ataçmanlı,biri kova dolduracak kepçeli daimi 2 traktöre ihtiyaç var. 2 traktör şoförü 1 makina operatörü daimi 3 adam gerekli.

Piyasayı iyi analiz ederek işe girin,ciddi yatırım gerektiren bir iş modeli bu.Turhal,Zile,Çorum,Yozgat,Suluova bölgesi son 3 senedir paketli küspe sebebiyle piyasası çok daralan bir bölge.Besleyici değeri olmasa da fiyatı ucuz,bizim bölgenin adamı fiyata bakıyor.Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.