4x4 traktörleri 3. veya 4. viteste dört çeker konumunda kullanmak?

Ynt: 4x4 traktörleri 3. veya 4. viteste dört çeker konumunda kullanmak?

bende deutzu bazen unutup devamlı çift çekerde kullanıyorum ve nepte hızlı kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun çıkmadı ama daha yapmam

rüklü rampa inerken çıkarken 4X4 çok ciddi öneme sahip ama böyle tehlikeli bir durumda traktör zaten 3. 4. viteste değildir yolda boş giderken 4X4 kullanmayı doğru bulmuyorum ama yük durumunda güvenlik için lastiğin yıpranmasını fazla yakıt tüketimini göze alıp çift çekerde gitmek gerekir bence sorunuza gelirsek şafta bir zararı olacağını sanmıyorum öyle bir durum olsaydı seri viteslerde çift çekere geçmeme gibi bir önlem alınırdı diye düşünüyorum tabi ona göre de vites hızları ayarlanırdı

4x4 ün ne zararı olacak
öyle olsa arazi araçları ve 4 çeker oto lar devamlı arıza yapardı.
bunlar hurafe söylentiler

qarizmatiqa link=topic=58234.msg625794#msg625794 date=1346443791' Alıntı:
rüklü rampa inerken çıkarken 4X4 çok ciddi öneme sahip ama böyle tehlikeli bir durumda traktör zaten 3. 4. viteste değildir yolda boş giderken 4X4 kullanmayı doğru bulmuyorum ama yük durumunda güvenlik için lastiğin yıpranmasını fazla yakıt tüketimini göze alıp çift çekerde gitmek gerekir bence sorunuza gelirsek şafta bir zararı olacağını sanmıyorum öyle bir durum olsaydı seri viteslerde çift çekere geçmeme gibi bir önlem alınırdı diye düşünüyorum tabi ona göre de vites hızları ayarlanırdı

ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s

Ben Pancar Çekerken Asfalta Çıkıp Motoru Son Vitese İvmelendirdikten Sonra 4x4ten Çıkarırım...
Ve Sürekli Boşta Kullanımlarda 4x2 de Kullanırım...

Her Marka İçin Geçerlidir Bu;
-Yüksek Hızlarda Motor Yükte Gitse Bile 4x4te Kullanılmaz...

arkadaşlar kim nederse desn insanın cebinden yüklü miktarda masraf çıkınca anlarsınız nedemek istedigimi koskoca italyan landini marka traktör ön dngili komple yedi aksı 5 parçaya böldü gereken parçalarda sandık içinde yurt dışından gelince başlattı kara kara düşündürmyebiz bunun altından nasıl çıkarız demeye allahtan usta adamın hasıydıki ekstra bi masraftan kurtardı bizi dingili tornada elden geçirdikten sonra satılcak kıvama getirdi motoru bunları yaza biliyorsam size anlayın nekadar canımızın yandıgını ha yüklü yokuş inicen zaten sen o yükle rampadan kol verip gitmiyorsun arkandaki yük ve remor syısınca ve rampanın dikligine göre vites seçiyorsun haliylende yavaş indigin için önleri baglamakta sıkıntı olmuyor çünkü süretli inmiyorsun askerde kural var şoförlük yapan arkadaşlarım bilir rampayı kaçla çıkarsan o vitesle iniceksin 3 takviye ile çıktıysan 3 takviye ile inicen 3 takviye ile hen fazla kaç kilometre sürat yaparsın hesaplayın çıkan süratte ön takıma zarar veririmi onuda düşünün