3.105 köyülüyor böyle bir şey olamaz mf traktörün mersedesi

mf 3.105 mi claas aresmi 110-90 mı terciğ ederdiniz

• Kullanılan toplam oy
    15
Ynt: tüm traktör sahiplerine soruyorum massey çok iyi bir traktör mü özellikle 3.105

sezer bu konuyu çok düşündünmü açmak için..nerden buldun bunu ya beninm böyle bi konu açmak hiç aklıma gelmemişti çok sağol..

Ynt: tüm traktör sahiplerine soruyorum massey çok iyi bir traktör mü özellikle 3

Yazdığınız bir şeyi değiştirmek için sol üstte bulunan 'düzelt' butonunu kullanırsanız daha iyi olur.

Anlaşılan siz MF ' cisiniz, ama biraz etrafınıza bakınız lütfen. Biraz araştırınız, 3105 ' den başka, MF ' den başka ne motorlar varmış görünüz. Fendt diye bir traktör var bilmem duydunuz mu, bu dünyada yaşıyor iseniz duymalısınız, eğer duymadıysanız bu forumda çok duyarsınız. John Deere var bilmem inceleme fırsatınız oldu mu? :) Biraz araştırın isterseniz. Yani çok döküman koyulabilir önünüze ama dalga geçtiğinizi düşünmeye başladım. MF ' de ne varmış bu kadar anlayamadım. Hiç bilinmeyen bir şanzıman tipi mi? Hiç bir markanın kullanmadığı teknoloji mi?

3105 ' in en full olanında neler var ki? CVT, CVX, Vario gibi şanzıman mı var? TMS yada Cebis mi var? Yada CRDI motor mu var? Klima dışında neyi var? :)

Ynt: 3.105 köyülüyor böyle bir şey olamaz mf traktörün mersedesi

Ben kendim 3000 serisinden 3085 kullanıyor olmama rağmen Claas ' ın üstünlüğü diyorum neden 3105 hantal 12+3 vitesmi daha üstün yoqsa 24+24 vitesmi daha üstün ve bunu gibi daha bir çok üstünlüğü var.....

salih link=topic=3861.msg39351#msg39351 date=1211880826' Alıntı:
YA AGA SEN SOLENENLERE SAKIN INANMA BURDA MOTOR PAZARLAMAYA BIR PIYASA OLUSTURMAYA CALISILIYOR burdakı yorumlar ve soylenen ler genelde cogu ovme nıtelıgı hep artı yonunu gostermeye calısılyo anlasılan sesınde aklını karıstırmıslar senın makınan pıyasa makınası sen ole ıthal bısı alcsaksan john deere dusun bence boyle asılsız seylerlede aklın karısmasın ??*-s

hemde soyle bısey var belıttıgın makına ıthal bı makına 3,105 ıse yerlı uretım bı makına bu yanlıs bır kıyaslama sen onu 105hp lık ıthal bır massey fergusonla karsılastırman gerekır yınede tercıhın her zaman bence pıyasanın tuttugu bır fırma ve maınadan yapmalısın sen o belırttıgın makınayı hıc calısırken gordunmu anlş-*s

Sezer adlı arkadaş 1000 tane 3.105 konusu açmış, konuyu bir yerde toplayın lütfen. Salih kardeşim, burada bir yanlış anlaşılma var. İşim gücüm yok burada birde pazarlama ile uğraşamam. Motorların piyasası beni ilgilendirmez. At gözlüğü çıkarılıp şöyle bir etrafa bakılmalı bence. Yani 3.105 nere Ares nere? Ben bunun karşılaştırmasını yapıyom. Hangi motor iyi bilmem ama Claas isterse en dandik motor olsun heralde bi 3105 ' ten iyidir. Sezer arkadaşımız yerli motorla ithal motoru karşılaştırmakla ilk hatasını yapıyor. İkinci hatası Claas Ares ' le 3.105 karşılaştırılır mı hiç? Hadi Celtic dese bir nebze olur. 3.105 ' in piyasası varsa bu onun en iyi motor olduğunu göstermez. Fendt ' in hiç piyasası yok dandik mi peki?

Benim anladığım kadarıyla Sezer arkadaşımızda 3.105 var, gayette memnun.Motorundan memnun olmasının ona getirdiği bi duygu var kanımca.Benim motorum bi numara, çok süper gibi ama bu site ile tanışınca herhalde Claas ' çı arkadaşlarla konuşmuş ve ona onun motorundan daha iyi motorlar olduğunu sölemişler.O da buna inanmamış veya inanmak istememiş olabilir.Konun başlığında da belirtmiş. ' ' 3.105 kötülüyor böyle bir şey olamaz mf traktörün mersedesi ' ' diyerek.

Arkadaşım senin motorun güzel motor hele memnunsan hiç sorun yok.Ama Aresle kıyaslancak bi motor da deil.

sezer link=topic=3861.msg39448#msg39448 date=1211896351' Alıntı:
sizce şu ana kadar gördüğünüz en iyi mara ve hangi seriler daha iyi teknoloji,güç,yakıt bakımından bence 6400 serisi ve üzeri mfelerin güçüne ve teknolojisine rakip göremiyorum sizin düşünceleriniz neler. sizce 3105 konforlu ve teknolojikmidir full+full olanı alk-*s

Şuan Mf 6400 serisindeki şanzıman Ares serisindeki şanzımanın aynısı sanırım açıklayıcı olmuştur......Yani siz burada 3105 ile 6445 falan karşılaştırıyorsunuz....

ÖZzGÜR link=topic=3861.msg39501#msg39501 date=1211904894' Alıntı:
Benim anladığım kadarıyla Sezer arkadaşımızda 3.105 var, gayette memnun.Motorundan memnun olmasının ona getirdiği bi duygu var kanımca.Benim motorum bi numara, çok süper gibi ama bu site ile tanışınca herhalde Claas ' çı arkadaşlarla konuşmuş ve ona onun motorundan daha iyi motorlar olduğunu sölemişler.O da buna inanmamış veya inanmak istememiş olabilir.Konun başlığında da belirtmiş. ' ' 3.105 kötülüyor böyle bir şey olamaz mf traktörün mersedesi ' ' diyerek.

Arkadaşım senin motorun güzel motor hele memnunsan hiç sorun yok.Ama Aresle kıyaslancak bi motor da deil.

Özgür sana tamamen katılıyorum çok doğru bi şekilde açıklamışın...

kardeşim her halukarda Ares derim bi kere mf den baya bi üstün yıllardır 12 ileri 4 geri ama ARES ise 24 İleri 24 geri ama 110-90 da güzel motor bizde kullandık sağlam motor ama çekişi o kadarda ii değil turbo yok ıntercooler yok yanii kısaca CLAAS ARES

Arkadaşlar Sezer arkadaşım benimle özel mesaj yoluyla konuştu. Bana CLAAS hakkında bilgi verirmisin dedi. Bende tüm modellerini belli başlı özellikleriyle anlattım. Kendiside 3.105 alırken birisi CLAAS al diye fikir vermiş. Fakat 3.105 ' i tercih etmiş. Bana tarlada nasıl diye sordu. Bende o çizide kalkana kadar bizim ARES ' in çizide ilerleme kaydedeceğini ifade ettim. Otomatik şanzımanın özelliklerini ifade ettim. Heralde orası kafasına takılmış. Kanımca 3.105 ' in tarlada ARES ' e geçileceğine pek inanamıyor. Onların civarda da 3.105 ten büyük motor olmadığını bana özel msjda iletti. Heralde bu yüzden biraz değişik marka ve modeller hakkında bilgiye ihtiyacı var. Heralde bu eksikliğini forumda dolaştıkça giderecektir.

Sorusuna gelince şöyle cevaplayabilirim. CLAAS ARES ' i seçiyorum. Neden derseniz?
MF 3.105 te ve 110-90 da otomatik şanzıman var mı da biz seçmedik. Motor ve şase özellikleri teknoloji bakımından yeterlide biz mi seçmedik? Hidrolik kaldırma kapasitesi yüksek, dijital yönetim sistemleri mevcut mu da biz mi seçmedik?

Ben Ares diyorum.Nedenlerimi sorarsanız Erkan abi açıklıyor.Bende de 110-90 var.Güzel motor,güçlü motor ama işte teknolojiye yenik düşmüş.Bir de seri değil.Ama bir 3.105 ' ten çok daha iyidir.

Claas ' ın tek sorunu var.Yeteri kadar tanıtamıyor ürünlerini Türkiye ' de.Bir de Türkiye ' ye geleli 3-4 yıl olması farklı yorumlara neden oluyor.
Claas ' ı Trakya çiftiçisi daha çok tanıdığı için görüş farkları oluşuyor.Claas ' çı arkadaşlar Claas ' ı tanıtmaya çalışıyor.Tanıtıyorlar da.Ama bu sitede bütün Türkiye ' ye ulaşamıyoruz ki.

104 hp lik ares derken ares 557 ile 3.105i kıyaslıyorsun heralde
557 ile mf nin kıyaslaya bileceğin tek motor 6455 dir
claasın yerli üretim olanı war mı ? yok ozaman rakip olarakta ithal bi model bulman lazım
3.105 i teknoloji olarak claasla karşılaştırısan celtis 436 : 86 hp olması lazım o bile 3.105den daha teknoloji o konuda hiç bir şüpen olmasın
110-90 a gelince fıatağrılarda tarih oldu onuda tartışmaya gerek yok ayrıca 110-90 ares 557 ve 3.105 aynı segmentte değil
oylamaya gelince anket çok saçma geldi bana onun için oy kullanmıyorum

6400 sersi ile ares karşılaştırılabilir ama 3105 farklı sınıf bir traktör burada ares karşısında 110-90 yada 3105 in kötülenmesi yanlış hatalı ares otomatik şanzuman olunca zaten başka bir sınıfın traktörü oluyor yani bir üst sınıf...