Ynt: 22.02.2011 Arpa ve Buğdaylardaki Son Durum..
Biz Seyitömer deki koop. ortaklarındanız, yani babam ortak..
Bahsettiğiniz yerlerde; Gün 91, Demir 2000 ve Altay 2000 isimli tohumların iyi olacağı kanaatindeyim, bizim arkamızda yani kuzeyimizde kalan rakımı yüksek yerlerde bu buğdaylar odukça iyi sonuç verdi. Fakat melezleme olduğu için en az 2 yılda bir sıfır tohum kullanılması lazım.. Kılçıksız buğdaylarda bezostia bizde yetişiyor, Kate A-1 bu yıl deniyoruz. Tosunbey ve Kızıltan 91 de bu sene köyümüzde deneniyor.. Hasat zamanı verimleri hakkında gerekli bilgi ve fotoğrafları yayınlarım, siteyi takip ederseniz görebilirsiniz..
Üreyi getirecek Tarım Kredi Müdürü bulsak atıcazda, gelenek olmuş her gelen 26 lık 33 lük nitratttan başka gübre getirmiyo.. Burda müdürlerinde aslında suçu yok, bizden kaynaklanıyor ve onlarda geçmiş yıllara bakıp siparişlerini veriyorlar.. Bu yıl bu durumu görüştük ve önümüzdeki yıl daha farklı gübreler sipariş edeceğiz.. Bu yıl % 33 nitrat ve Amonyum Sülfat karıştırıp atacağız..maygun10 link=topic=39663.msg346965#msg346965 date=1298544738' Alıntı:Nail Bey at üreyi onlar düzelir.
Emet İlçesinin batısında.Alaçam dağlarının batısındaki dağ eteklerinde köyler var.Balıkesirin Bigadiç İlçesine bağlı .Buradaki çiftçilere hangi buğday çeşitini önerirrsiniz.Sizin iklime uyacak gibi.
Ben Tavşanlıda T:K:Koop.de 1986 yılında işe başlamıştım.Seyitömere de gelmiştim.
Biz Seyitömer deki koop. ortaklarındanız, yani babam ortak..
Bahsettiğiniz yerlerde; Gün 91, Demir 2000 ve Altay 2000 isimli tohumların iyi olacağı kanaatindeyim, bizim arkamızda yani kuzeyimizde kalan rakımı yüksek yerlerde bu buğdaylar odukça iyi sonuç verdi. Fakat melezleme olduğu için en az 2 yılda bir sıfır tohum kullanılması lazım.. Kılçıksız buğdaylarda bezostia bizde yetişiyor, Kate A-1 bu yıl deniyoruz. Tosunbey ve Kızıltan 91 de bu sene köyümüzde deneniyor.. Hasat zamanı verimleri hakkında gerekli bilgi ve fotoğrafları yayınlarım, siteyi takip ederseniz görebilirsiniz..