22.02.2011 Arpa ve Buğdaylardaki Son Durum..

Ynt: 22.02.2011 Arpa ve Buğdaylardaki Son Durum..

anayurtlu 3105d link=topic=39663.msg346267#msg346267 date=1298410695' Alıntı:
tamm cargo emrinde :D yok abi olurmu biçerde benden olsun :D :D
Tamam o zaman ben rahat olayım, fakat tam hasat zamanı orduya falan katılma..:D Biçerci tc 56 yapmazmı bu işi.?:D

nailyetek link=topic=39663.msg346268#msg346268 date=1298410807' Alıntı:
Tamam o zaman ben rahat olayım, fakat tam hasat zamanı orduya falan katılma..:D Biçerci tc 56 yapmazmı bu işi.?:D
yok abi tecilliyim :) evet tc56 işler :D şaka biyana tarlalar karıyla duruyor abi bizim burda çimşit die bi köy var haftada en az 2 kere arazisinden geçerim şuan aynı senin fotolardaki gibi ekinlerin durumu,,oranında rakım bizim köyden yüksak bizim köydekilerde senin sararan arpa kadar oldu.. ammavelakin hasat zamanına kadar bizim ekinlere fark attığı açıkbi şekilde görülüyor..yani hüseyin abinin formül tutacak düşüncasindeym :) hayırlısı allah bereket versin..

Sen rahat ol abi daha ne güneş gördü ne de sıcak bir görsün sıcağı güneşi 45 kg atan derdine yanacak :D Güzel fotolar,inş. verim de iyi olur...

apoxlost link=topic=39663.msg346272#msg346272 date=1298410930' Alıntı:
1 ay sonra bu ekinleri tanıyamayız birden gelişir
anayurtlu 3105d link=topic=39663.msg346279#msg346279 date=1298411395' Alıntı:
yok abi tecilliyim :) evet tc56 işler :D şaka biyana tarlalar karıyla duruyor abi bizim burda çimşit die bi köy var haftada en az 2 kere arazisinden geçerim şuan aynı senin fotolardaki gibi ekinlerin durumu,,oranında rakım bizim köyden yüksak bizim köydekilerde senin sararan arpa kadar oldu.. ammavelakin hasat zamanına kadar bizim ekinlere fark attığı açıkbi şekilde görülüyor..yani hüseyin abinin formül tutacak düşüncasindeym :) hayırlısı allah bereket versin..
Evet değişeceği kanatindeyim, biz de şöyle bir hikaye anlatılır;
Adamın biri benim gibi gider ve mart ayında ekinler bakar ki ne görsün, hiç bişey yok.. Hemen eve gelir ve hanımını boşar ve çocuklarıda yanına takar yollar anasının evine.:D
Gün dönümü gelir ekinler bi başlar gelişmeye hasatta adam boyu olur.. Adam başlar bi kıyısından tırpanla biçmeye ki iş üretemez. Olacak gibi değil. En iyisi gidp hanımı alayım geri der.. Vardığında hanım falan yoktur, çoktann kocaya gitmiştir kadıncağız. Veselam adam harmanı kaldıramaz , yağmur tolu derken ne ekin alabilmiştir nede karı..:D
Yani bizim yükseklikten dolayı gelişme geç olur, sadece bizi haziran yağışları çok olursa kötü etkiler, birde harmanda ki yağışlar.. Poyrazın yağmurdan daha faydalı olduğu söylenir.
Çağrı link=topic=39663.msg346284#msg346284 date=1298411694' Alıntı:
Sen rahat ol abi daha ne güneş gördü ne de sıcak bir görsün sıcağı güneşi 45 kg atan derdine yanacak :D Güzel fotolar,inş. verim de iyi olur...
İnşallah çağrı, beklentiler o yönde..:D

paylaşım için teşekkürler nail abi
Allah ağız tadıyla yedirmek nasip etsin
ekinler fena değil düzelir daha ekinler 15 cm olunca sen bi merdane çek çok faydası olur orda çeken varmı yokmu bilmiyorum ama çekmesende 1 2 tarlaya dene farkına bak seyrek gözüken yerlere özelikle

ramazanpullu link=topic=39663.msg346292#msg346292 date=1298412366' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler nail abi
Allah ağız tadıyla yedirmek nasip etsin
ekinler fena değil düzelir daha ekinler 15 cm olunca sen bi merdane çek çok faydası olur orda çeken varmı yokmu bilmiyorum ama çekmesende 1 2 tarlaya dene farkına bak seyrek gözüken yerlere özelikle
Ben teşekkür ederim yorum için. Merdanemiz var geçen yıl aldık, kuru toprakta çok iyi oldu, özellikle ekim sonu sürgü+arkasında beraber.. Bu yıl yağışlardan çkemedik, birkaç tarla fiğlere çektim, onuda merdane çok sardı pek iyi olmadı. İlk baharda inşallah tarlalar yellenirse bi 135 mf ayarlayıp merdane çekeceğim, çünkü taşlar hep meydanda, biçerciler taş aldırıyo ayıp olmasın..

Nail abi biz her sene dekara 18 kg tohum atarız 6-7 kardeşten aşağıda düşmez. Verimde 500 kg ve üstü. Sen gene bize bakarak fazla atmışsın:D

doganbey1 link=topic=39663.msg346351#msg346351 date=1298445629' Alıntı:
Nail abi biz her sene dekara 18 kg tohum atarız 6-7 kardeşten aşağıda düşmez. Verimde 500 kg ve üstü. Sen gene bize bakarak fazla atmışsın:D
doğan sizin oranın rakımı falan düşüktür :) nail abinin memleketi bizim buralara eş değer :) 1200rakımda bizim bura bu sene ben buğdayı 20 kg ektim taban gübreside atmadım bakalım ne olcak arpa ' yi da 32kg ekiyoruz ama bu sene dolu bizden önce ekti:) sen ' in memleket trakya tarafı değilmi:)

Trakyanın göbeği:D fakat bizim buralarıda az soğuk olmaz yani:D batının sibiryası diyebilirz.

Allah berekeni arttırsın Nail abi,
havalar iyileşince toparlarlar kendilerini herhalde abi...

sıkma canını abi beterin beteri var bizim buralarda bole ekinin olsun daha ne istersin Allah a sükür demelisin...

Az kar yağınca durum böyle oluyor :S Bizim tarlalarıda köstebekler tepiyo hep. tarlanın her tarafı köstebek toprağıyla dolu. Biçerci biçerken nası tarla hazırladınız böyle diyo birde ;D

Nail kardeş, Allah bol bol bereketler versin...İnşallah gönlündeki aslanıda almak nasip olur.. ok-*-s

Biz de Bolu Gerede deyiz. Bizim rakımda 1200 bizim buğdaylarımızda aynı. Merdane çekmek gerçektende kardeşleşmeye faydası olyor mu? Ekimden sonra çektik. Birdaha çekmeğe gerek var mı?

ŞEVKİ TINMAZ link=topic=39663.msg346790#msg346790 date=1298497141' Alıntı:
Biz de Bolu Gerede deyiz. Bizim rakımda 1200 bizim buğdaylarımızda aynı. Merdane çekmek gerçektende kardeşleşmeye faydası olyor mu? Ekimden sonra çektik. Birdaha çekmeğe gerek var mı?
Sitede duydum ben epeyce bu dişsiz merdaneleri çekenleri,kimi yuvak diyor kimi merdane ondan dolayı belirteyim dedim,etrafta da var bizim çevrede bazıları gübreyi attıktan sonra çekerler.Biz ektikten sonra çekiyoruz sadece,eğer kesek varsa dişli kesek yoksa dişsiz olanını.

Bizde her ekimden sonra dişli merdane çekiyoruz merdanenein ekinlere çok faydası var öncelikle toprağın hava almasını engelliyor tohumların düzgün çımasını sağlıyor sıkışmış toprakta ekin daha verimli oluyor toprağın üzerindeki kesekleri kırdığı için hatalı çıkmayı önlüyor don olyı görülen bölgelerde toprağın kabalığından kaynaklanan donmayı önlüyor vs.

Nail Bey at üreyi onlar düzelir.
Emet İlçesinin batısında.Alaçam dağlarının batısındaki dağ eteklerinde köyler var.Balıkesirin Bigadiç İlçesine bağlı .Buradaki çiftçilere hangi buğday çeşitini önerirrsiniz.Sizin iklime uyacak gibi.
Ben Tavşanlıda T:K:Koop.de 1986 yılında işe başlamıştım.Seyitömere de gelmiştim.