Ynt: 21. YÜZYILIN BİTKİSİ KANOLA
(alıntıdır.) Ekimi yapılan yağlık kanolanın, tarımın en önemli yabani otlarından olan, yabani hardal ile birlikteliğini önlemenin imkanı yoktur. Dolayısıyla yağlık kanolanın, Avrupa’da ticari anlamda üretimine izin verilmesi halinde, çok kısa süre içinde Glufosinat amonyum içerikli ot ilacına dayanıklı, yani yabani otla mücadele ilacı atıldığı halde ölmeyen, süper yabani otlar türeyecektir. Böylece çiftçiler yabani otları öldürmek için daha fazla, ya da daha kuvvetli herbisitler kullanacaklar ve ekolojik yıkımı daha da hızlandıracaklardır. Bunun canlı örneği 10 yıldır ticari yağlık kanolanın üretildiği Kanada’da yaşanmış, 3 çeşit herbisite dayanıklılık kazanmış bir tür yabani kanola gelişmiştir . Yukarıdaki araştırma sonuçları, genetiği değiştirilmiş kanola üretiminin tarla biyoçeşitliliğini, konvansiyonel kanola yetiştirmekten çok daha fazla etkilediğini ortaya koymaktadır. (FOE, 2005)
Özyurt kardeşim kanola yağı uluslararası gıda şirketlerinin tüketiciye yutturduğu bir kandırmacadır. en sağlıklı yağ dediğin gibi zeytin yağıdır. oda rafine edilmiş olanı değil. soğuk çekilmiş, bir işlem görmemiş olanıdır. kızartmalar içinde bildiğimiz ayçiçek yağıdır. kanolanın
akciğer kanserine yol açtığı tartışılmaktadır.
üstteki alıntı olan makaledeki gibi toprağımıza zarar verecekse ekmemekte fayda var. toprağımıza zarar vermiyorsa ekelim. ticari düşünelim daha çok para kazanalım.
(alıntıdır.) Ekimi yapılan yağlık kanolanın, tarımın en önemli yabani otlarından olan, yabani hardal ile birlikteliğini önlemenin imkanı yoktur. Dolayısıyla yağlık kanolanın, Avrupa’da ticari anlamda üretimine izin verilmesi halinde, çok kısa süre içinde Glufosinat amonyum içerikli ot ilacına dayanıklı, yani yabani otla mücadele ilacı atıldığı halde ölmeyen, süper yabani otlar türeyecektir. Böylece çiftçiler yabani otları öldürmek için daha fazla, ya da daha kuvvetli herbisitler kullanacaklar ve ekolojik yıkımı daha da hızlandıracaklardır. Bunun canlı örneği 10 yıldır ticari yağlık kanolanın üretildiği Kanada’da yaşanmış, 3 çeşit herbisite dayanıklılık kazanmış bir tür yabani kanola gelişmiştir . Yukarıdaki araştırma sonuçları, genetiği değiştirilmiş kanola üretiminin tarla biyoçeşitliliğini, konvansiyonel kanola yetiştirmekten çok daha fazla etkilediğini ortaya koymaktadır. (FOE, 2005)
Özyurt kardeşim kanola yağı uluslararası gıda şirketlerinin tüketiciye yutturduğu bir kandırmacadır. en sağlıklı yağ dediğin gibi zeytin yağıdır. oda rafine edilmiş olanı değil. soğuk çekilmiş, bir işlem görmemiş olanıdır. kızartmalar içinde bildiğimiz ayçiçek yağıdır. kanolanın
akciğer kanserine yol açtığı tartışılmaktadır.
üstteki alıntı olan makaledeki gibi toprağımıza zarar verecekse ekmemekte fayda var. toprağımıza zarar vermiyorsa ekelim. ticari düşünelim daha çok para kazanalım.