2024 ziraat faiz

Arkadaşlar 2024 yılında Bi traktör almayı düşünüyoruz 2 milyon üst limit var diyor 2 milyona alsak faiz indirimi filan 5 yıl için ne kadar faiz öderiz

Yılbaşından sonra bölgenizde ziraat bankasından traktör kredisi için başvuran oldumu hiç. Ankara Kahramankazan ziraat bankası şubesi kredi vadesini 3 yıl olduğunu söyledi. Bilgisi olan varmı sizde nasıl.

Ekipman için limit 10.000.000 tl. direk %50 indirimli, alınacak malzemeler yerli malı ise %25 daha faiz indirimi var,
Traktör için limit 2.000.000 tl. 4 yıl içinde kredi kullanmadıysanız %75 bedelini kredilendirebilirsiniz, normalde indirim %25, traktör yerli malı olursa 25 puan daha indirim olur traktör kredisi alalı 24 ay geçtiyse traktör bedelinin %50 oranına kadar aynı şartlarda kredi kullanabilirsiniz 3 yıl vadeli.

yıllardır ziraatten çiftçi kredisi kullanırım, geçtiğimiz sene 750.000 tl düşük faizli kredi kullandım ama bu sene 500.000 tl bile kredi vermediler,
gerekçeleri ise şöyle;
-çeltik ekimi yapıyorum ve 2.000.000 tl lik bir satışım vardı o parayı neden ziraatte tutmamışım
-gerekçem ise günlük eft limitim 200.000 tl de bıraktılar ve artırmadılar ilaç ödemem zaten 500.000tl olduğu için paramı başka bankaya aktardım.
-banka müdürüne dahi şunu söyledim çeltiği hiç satmayım depoda tutsam niye satmadınız da parayı ziraatte tutmuyorsunuz deyip kredi vermiycekti sanırım

gelelim soracağım soruya yakın zamanda kredi kullanan var mı ?