Ynt: En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübrleri & Genel Tarifler
Yılmaz Bey; çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz, öncelikle teşekkür ederiz. Biz Konya/Altınekin bölgesinde makarnalık buğday yetiştiriyoruz. Önceki bitki ayçiçeği. Rakım: 1000, Toprak kireçli, Ph:7-7,4 arası, organik madde: %0,5; ekimde tabana 20kg/da DAP, Mart sonunda 20kg/da ÜRE, normal mevsim yağışı oldu, henüz sulanmadı, 15 Nisan Wuxal macromix 150 ml/da+Input fungusit+ot ilacı uygulandı, şu an durumu oldukça iyi. Kın yaprak görülmeye başlandı, henüz başaklanma yok, içinde çavdarlar başaklanıyor. Bu günlerde yağmurlama ile 20kg/da %33 AN ve Wuxal Combi Fe atacaktım ki, bir ziraat mühendisi arkadaş, Bunların yerine Potasyum ağırlıklı bir karışık yaprak gübresi ve hümik asit atmamın çok daha faydalı olacağını tavsiye etti. Bu noktada sizden ve sitede konu ile bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum, ne yapmak daha faydalı olabilir? Şimdiden çok teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını ve hepinize bereketli mahsuller diliyorum.
Geçen Yıl Mayısın 17'sinde Buğday fiyatları 2,250 olarak açıklanmıştı.
O tarihte 1 dolar 8,3690 lira
Abd Buğday vadeli fiyatları 699,75 dolarmış.(2722kg)
Ufak bir hesap yaptığımızda 699,75*8,3690/2722=2,1514 lira çıkıyormuş Buğday fiyatı.
Açıklanan 2,250 olmuştu hatırlarsak.
Yani Abd vadeli işlemlerini takip edebiliriz.
Şimdilik hesaplarsak 1055,25*14,85/2722= 5,756 gösteriyor fiyat. TMO bunun biraz da üstü 6 lira açıklayabilir. Göreceğiz Mayıs ortasında Vadeli fiyatları, Dolar kuru kaç olacak hesap değişebilir. Hayırlısı.
Rusya'nın bunca yaptırımda içinde bulunduğu durumda bize torpil geçmesi kendi menfaat ve çıkarları için olası bir durum fakat bu ülkeye veya halka çiftçiye ulaşmadan cebi ve gözü bir türlü doymayanlara fırsata dönüşür be kardeşimMazot 50, Gübre tonu 50 bine hazırlıklı olmalıyız. Zira petrol fiyatlarının Rusyaya ambargoyla 180 doları geçeceği varsayılıyor. Birde üstüne Doğalgazın iki üç katına çıkması Gübreyide fena vurabilir. Bunlarda dışa bağımlıyız, doğrudan etkilenebiliriz.
Kimseye yatırım tavsiyesi vermiyorum. Belki Rusya bize çalışır yarı fiyatına alırız sonra bana kızmayın