Askıda destek ha[emoji23],
Korona için Tarım il müdürlüğü internetten yayınlıyordu bizimki yayınlanmamış daha pazartesi amcam Bi ilgilensin şu hastalığı bir atlatsak az önce aile binadan birisi daha pozitif çıktıBizim muhtar paylaşmış benimde öyle haberim oldu, sorgulanan bi yer varmı bilmiyorum
Biz daha pazartesi dosya yaptık. Uzunköprü çok hızlıymışBizim köyde de hem buğday hem çeltik destekleri askıya çıkmış.
Muhtemelen yıl başı öncesi ve ya sonrasında ödenir diye düşünüyorum.
Biz de beklemiyorduk açıkçasıBiz daha pazartesi dosya yaptık. Uzunköprü çok hızlıymış
2019 da ektiğimiz sertifikalı arpanın tohum desteği henüz ödenmedi.. 2021'e 15 gün kaldı..Ekimini, üretimini, hasatını yaptığın ürünlerin desteği daha yeni belli olduğu gibi, ödemesi de önümüzdeki yıl bakalım ne zaman yapılacak?
10 kuruşMüstahsil 10 kuruş 5 değil
Bende 10 kuruş dedim yanlış anlaşılmasın10 kuruş
Hasattan önce Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından broşürleri dağıtılan TOSUNPAŞA adlı arpa tohumunu araştırdım ve almaya karar verdim. Enstitüye birkaç kez gidip, tohum hakkında bilgi aldım ve tedarik etmek istediğimi söyledim. Sağolsunlar yardımcı olmaya çalıştılar. Tohumu üretici firmadan alabileceğim söylendi. Aradım firmayı; 2.10 lira fiyat aldım fakat bayi üzerinden satış yapılacağı bildirildi. Firmanın Polatlı'daki bayisini aradım; 2.40 lira fiyat verdi ve nakliyeyi karşılayamayacağını söyledi. Yani toplamda en az 2.60 liraya mal oluyordu.Bu hesaptan dolayı keske ekeceğim tüm buğdayı sertifikalı alsaymışım dedim.
fiyatını arttıyorr oo sertifikalı tohum desteği 16 tl oldu ama 20 kg değil 23 kg kaşıkla veriyorlar kepçeyle alıyorlarArkadaşlar 2019 yılında ektiğimiz sertifikalı tohumların destekleri yani 2020 yılı sertifikalı tohum destekleri askılarını inceledim birde baktım sürpriz ekim normunu 23 kg yapmışlar daha önce 20 kg dı. Yani 10 ton sertifikalı tohum için 500 dekar üzerinden destek alıyorduk şimdi 435 dekar alacağız. Ben 20 kg ekiyorum sertifikalı tohumu neye göre 23 kg yapıldı valla çok akıllıca
Bizim sertifikalı tohumlar yatmamış.Sertifikalı tohum destekleri ve küçük işletme yem desteği bugün hesaplara yattı Eskişehir
güzel günlerde harcamanız dileğiyle .Askıya ne zmn cıkmıştı acaba.Sertifikalı tohum destekleri ve küçük işletme yem desteği bugün hesaplara yattı Eskişehir
Askıya 10 Aralık gibi çıktıgüzel günlerde harcamanız dileğiyle .Askıya ne zmn cıkmıştı acaba.
muhtahsil fatura paralarıda yattımı arpa ,buğday ve bakliyat.
Bizimkilerde aynı tarihte askıya çıkmıştı hatta sertifikalı tohum dahada önce.Askıya 10 Aralık gibi çıktı
Tc sonu 0-2-4 bugün yattı
Tc 6-8 haftaya yatacak
Müstahsillerde yatmış ben daha satmadım ama verenler yatmış onlarda aynı tarihlerde çıkmıştı askıya