4/5 kutu da challenge mevcut (bunları uygun fiyata verebilirim) isteyen özelden ulaşabilirElimde 25/30 kutu bellis mantar ilacı var isteyen özelden yazabilir. 1 doz attım. Sonrasında kurak gidince ikinci dozu atmadım.
4/5 kutu da challenge mevcut (bunları uygun fiyata verebilirim) isteyen özelden ulaşabilirElimde 25/30 kutu bellis mantar ilacı var isteyen özelden yazabilir. 1 doz attım. Sonrasında kurak gidince ikinci dozu atmadım.
Nohut şakaya gelmiyor.Ekerken taban gübresini atacaksınız.Tohumu fungusit ile kaplayacaksınız.Yeri gelecek 2-4 kere fungusit atacaksınız.Eskiden masraf düşük olduğu için düşük verim bile kurtarıyordu.Bu sene nohutlar iğrenç. Verim geçen yıl 200/250 kg arasi olmuştu. Ama bu sene nohutlar 1 aydir devam eden kurak ve aşırı sıcaklar bitkiyi boylandirmadi. Bakla tutumu geçen yılın yarısı... Hasat ederken epeyi bicilemeden yerde kalır gibi...
Bu sene 120/130 kg verim büyük verim demek bizim bura için...
Fiyatlar da 3300 açıklamış tmo... Bu da tuzu biberi oldu.
Bu sene aksilik olmazsa zarardayiz!
Herkese geçmiş olsun
Ekli dosyayı görüntüle 38859Ekli dosyayı görüntüle 38860Ekli dosyayı görüntüle 38861Ekli dosyayı görüntüle 38862
Dediklerini yaptık ama Allahın verdiği kuraklığa gunfisit ne yapsın. Kaldı ki fungisit kullanacak nemli yağışlı hava mı var ki anlamadım yazdıklarını... Başka şeye odaklanmıştim benNohut şakaya gelmiyor.Ekerken taban gübresini atacaksınız.Tohumu fungusit ile kaplayacaksınız.Yeri gelecek 2-4 kere fungusit atacaksınız.Eskiden masraf düşük olduğu için düşük verim bile kurtarıyordu.
Antroknozun görülmediği arazi yok.Çiftçilerin çoğu taban gübresi atmadan sertifikali tohum kullanmadan thiram aktif maddeli fungusiti tohuma karıştırmadan ekim yapıyor.Haliyle ürün çıkmıyor.Dediklerini yaptık ama Allahın verdiği kuraklığa gunfisit ne yapsın. Kaldı ki fungisit kullanacak nemli yağışlı hava mı var ki anlamadım yazdıklarını... Başka şeye odaklanmıştim ben
Maşallah maşallah çok güzel görünüyor. İlk fotoğraftaki nohut daha bir başka duruyor bizim buralarda nohut mercimek erken ekilmeli . Boy olarak senin ki çok iyi durumda biz 25 martta ektik boy olarak kısa kaldılar.Ekli dosyayı görüntüle 38910Ekli dosyayı görüntüle 38911Ekli dosyayı görüntüle 38912
20 şubatta ekilen nohutlarda son durum. Yozgat
Maşallah maşallah çok güzel görünüyor. İlk fotoğraftaki nohut daha bir başka duruyor bizim buralarda nohut mercimek erken ekilmeli . Boy olarak senin ki çok iyi durumda biz 25 martta ektik boy olarak kısa kaldılar.
Artık yeşil kurt ilacı atılmalıç Sineği de önlüyor zaten.nohutlar koza tutmus
simdi sinek ilaci mi yoksa yesil kurt ilaci mi atilmali atan arkadaslar ne atiyolar tane iriligi icin bu asamada neler yapilmali tecrubeli arkadaslar fikir verebilirmi cumleten hayirli bayramlar
Hayırlı olsun hasatınız. Biçer fiyatı ne kadar ? Nohuta tüccar ne fiyat verdi ?Hasada başladık şuan dekara 100 kg verim var...
Bu bölgede ekimler komple zarar...
2.5/3 ten gitse bile kurtarmıyor...
Dekar maliyetleri 300/350yi buldu bu sene...
Brüt getiri 250/300 arası dekardan 50/100 tl zarar hesapla işte Ekli dosyayı görüntüle 39482Ekli dosyayı görüntüle 39483Ekli dosyayı görüntüle 39484