2019 Mısır Verimi ve Fiyatı?

Yer neresiydi kardeşim hayırlı olsun
Bursa da ekildi. Karık sulama yapıldı. Yanlış sulama yapıldığı için az verim alındı normalde 1500 kg gibi bekliyorduk. Sulama aralarını 15 günde 1 olarak ayarlandı ama yağan yağmurlara kanıp sulama aralarını 20 günde 1 olucak şekilde ayarladık ama yeterince su veremediğimizi anca dane dolumunda farkettik ama tabi iş işten geçmişti. Bide en önemli sorun yanlış tohum seçimi oldu. Pioneer p31p41 ektik. Fao700 grubu olan bi çeşit seneye fao650 ekmeyi planlıyoruz. Koçan dane sıra sayısı ve sıra üstü olarak yetersiz bi çeşitti. Koçan genişliği olarak 14 sıralı koçan uzunluğu olarak 46-50 arası oldu. Seneye pioneer 2088 veya dekalp 6980 veya 6664 ekmeyi planlıyoruz. Koçanın uzun olmasından ziyade koçanın çapının geniş olması çok daha önemli. Son olarakta herbisit ilaçlamasında arrat gibi sonradan atılan ilaçlar yerine adengo gibi çıkış öncesi atılacak ilaçların çok daha iyi olucağına kanaat getirdik. Çünkü 4-6 yaprak döneminde bitkiye herbisit atmak bitkinin yapacağı koçan büyüklüğünü çok etkiliyor.

Bursa da ekildi. Karık sulama yapıldı. Yanlış sulama yapıldığı için az verim alındı normalde 1500 kg gibi bekliyorduk. Sulama aralarını 15 günde 1 olarak ayarlandı ama yağan yağmurlara kanıp sulama aralarını 20 günde 1 olucak şekilde ayarladık ama yeterince su veremediğimizi anca dane dolumunda farkettik ama tabi iş işten geçmişti. Bide en önemli sorun yanlış tohum seçimi oldu. Pioneer p31p41 ektik. Fao700 grubu olan bi çeşit seneye fao650 ekmeyi planlıyoruz. Koçan dane sıra sayısı ve sıra üstü olarak yetersiz bi çeşitti. Koçan genişliği olarak 14 sıralı koçan uzunluğu olarak 46-50 arası oldu. Seneye pioneer 2088 veya dekalp 6980 veya 6664 ekmeyi planlıyoruz. Koçanın uzun olmasından ziyade koçanın çapının geniş olması çok daha önemli. Son olarakta herbisit ilaçlamasında arrat gibi sonradan atılan ilaçlar yerine adengo gibi çıkış öncesi atılacak ilaçların çok daha iyi olucağına kanaat getirdik. Çünkü 4-6 yaprak döneminde bitkiye herbisit atmak bitkinin yapacağı koçan büyüklüğünü çok etkiliyor.
Aynen patron tespitlerin doğru çeşit seçiminde Pioneer in p0900 çeşitini ve 0937 miydi tam hatirlamadim özellikle p0900 çeşiti denemelerde çok güzel sonuçlar verdi diğer çeşitlere 200 kg fark attı şu an 50 dekar mısırımın yarısı 66 30 diğer yarısı 66 64 bugün yarın biçeceğim Kısmet olursa ama gelecek sene hepsini p0900 ekmeyi düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: illusion
Bursa mkp de mısır ekiyorum. P 2088 ekiyorum 2 yıldır. Geçen yıl 40 kg 20.20 , üste 40 kg üre verdim. 1. Suyu püskul çıkarınca, 2. Su az bı yağmurla, son suyu 6 Ağustos'ta yaptım. 1500 kg oldu.
Bu yıl potasyum olsun diye 35 kg 13.24.12 , ayrıca yine ekerken 15 kg nitropower, çinkolu yaprak gübresi attım. Karık çekerken 30 kg üre. 1 hafta sonra sulamaya başladım, 15 günde suladim. Susuzluk stresine girmedi. 1300 kg verim. Kendi kanaatimce üst ureyi eksik verdim, gübreler islaninca bayram tatilinde tedarik edemedim.
Fakat mısır toplayan kişinin dediği, bu yıl mkp de ortalama 1300-1400 , Karacabey de 1600 dedi.
Diyeceğim mevsim bölge de değişiyor galiba.

• Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
Bursa mkp de mısır ekiyorum. P 2088 ekiyorum 2 yıldır. Geçen yıl 40 kg 20.20 , üste 40 kg üre verdim. 1. Suyu püskul çıkarınca, 2. Su az bı yağmurla, son suyu 6 Ağustos'ta yaptım. 1500 kg oldu.
Bu yıl potasyum olsun diye 35 kg 13.24.12 , ayrıca yine ekerken 15 kg nitropower, çinkolu yaprak gübresi attım. Karık çekerken 30 kg üre. 1 hafta sonra sulamaya başladım, 15 günde suladim. Susuzluk stresine girmedi. 1300 kg verim. Kendi kanaatimce üst ureyi eksik verdim, gübreler islaninca bayram tatilinde tedarik edemedim.
Fakat mısır toplayan kişinin dediği, bu yıl mkp de ortalama 1300-1400 , Karacabey de 1600 dedi.
Diyeceğim mevsim bölge de değişiyor galiba.
Biz 1 Mayıs ta ekim işlemini yapık. 14 Haziran gibi karık çekildi 25 kg araya üre atıldı. 16 Haziranda ilk su verildi. En son su 5. su 15 Ağustos ta yaptık.
Taban gübresi 50kg 13.24.12
Karık 25 kg üre
Mısır döllenme-tozlanmadayken dane dolumunda mısırın içine girip elle 25kg %21 lik can verildi dönüme 20-25 kg kadar.

Acaba diyorum ilk suyu vermekte çok mu geç kalıyoruz ? 30. gününde hemen bi sulama mı yapmak gerekiyor. Son suyuda seneye 15 Ağustos gibi kesicez son suda bi sıkıntı çekemdik zaten anca 17-18 rutubetlere düşürüyoruz.

Mısır püskül çıkarırken üst üste yakın sulama daha mantıklı galiba o sürede baya su çekiyor zaten. Sizde ekim sıklığı ne kadar oluyor ?Biz bu sene 17,5 cme ektik acaba karık sulamada çok mu sık oluyor ? Damlama bu iş için en iyisi galiba. Çünkü dane dolumu ve püskül döneminde potas atan mısırın daneleri baya fark ediyor. E bizde karıktan verdiğimizden her istediğimizde gübre atamıyoruz. Damlama konusunda bilginiz var mı ?

• Beğen
Tepkiler: keltaşlı
Biz 1 Mayıs ta ekim işlemini yapık. 14 Haziran gibi karık çekildi 25 kg araya üre atıldı. 16 Haziranda ilk su verildi. En son su 5. su 15 Ağustos ta yaptık.
Taban gübresi 50kg 13.24.12
Karık 25 kg üre
Mısır döllenme-tozlanmadayken dane dolumunda mısırın içine girip elle 25kg %21 lik can verildi dönüme 20-25 kg kadar.

Acaba diyorum ilk suyu vermekte çok mu geç kalıyoruz ? 30. gününde hemen bi sulama mı yapmak gerekiyor. Son suyuda seneye 15 Ağustos gibi kesicez son suda bi sıkıntı çekemdik zaten anca 17-18 rutubetlere düşürüyoruz.

Mısır püskül çıkarırken üst üste yakın sulama daha mantıklı galiba o sürede baya su çekiyor zaten. Sizde ekim sıklığı ne kadar oluyor ?Biz bu sene 17,5 cme ektik acaba karık sulamada çok mu sık oluyor ? Damlama bu iş için en iyisi galiba. Çünkü dane dolumu ve püskül döneminde potas atan mısırın daneleri baya fark ediyor. E bizde karıktan verdiğimizden her istediğimizde gübre atamıyoruz. Damlama konusunda bilginiz var mı ?
26 Mayıs'ta, 17 cm ekim yapıldı. 6 Haziran'da karık çekildi, 12 Haziran'da sulama başlandı. 15 gün civarı ara ile sulandı.
Karık sulamada en büyük dezavantajı azot bir seferde verildiği için dane dolum zamanında azotun yıkanması ile azalması. Sen 2. sulamada elle nitrat vererek bu dezavantajı azaltmişsin. Bir de potasyum nitrat verilse daha iyi olurdu ama 1300 kg, 1350-1400 olurdu diye düşünüyorum. Çünkü toprakta potasyum vardir az bile olsa, yaban gübresi de vermişsin, potasyum topraktan yıkanması zor. En önemlisi azot. Buna rağmen 1300 kg az.
Acaba ilk sulamayı geç mi veriyorum diye ben de düşündüm, o sebeple üst gübreyi normal üre yerine nitropower ile yaptım, bi kısmı üre, bı kısmı amonyum sülfat. İlk sulamada ürenin toprakta nitrata dönüşme süresi iki haftayı bulacağı , bu yüzden amonyum sülfat ile bı hafta kazanıp gübre açlığı cekmesin diye. Benim bi sorun da yarısından fazlasının çift koçan çikarma oldu, ikinci koçanlar 17 cm de haliyle dolmadi, bitkiler boşa enerji harcadı.
Ömür yeter nasip olur ekersem ;
1- Bitkilerin aynı anda çıkması için daha tavlı toprağa ekim yapabilmek.
2- Ekim öncesi ot ilacı
3- Mısır küçükken suyu sevmiyor, havalanması için Ara çapayı 1-2 yaprak iken yapcam.
4- ikinci sulama öncesi elle azot vermek
Bursa'nın neresinden bu arada?

Dekalp 6050 cook cook erkenci bir mısır 17 rutubetin altına düşerse dane kaybı sömek atma yapıyor ama verim süper
İyi bakılırsa dekarda 1700 kg verim 2 tona kadar çıkıyor
Benim ortalamam dekarda 1700 kg
Alt gübreleme 30 kilo 13.24.12 ve 10 kg amonyum sülfat üst gübreleme 40 kg üre ara capayla 20 kg 20 kg iki çapalama

• Beğen
Tepkiler: keltaşlı
Bu tohumu daha önce eken, bilgisi olan varmı? Bu yıl Bir tarla MAS-58 ektik, çok güzeldi. Boyu çok uzamadığı için yatma riski bayağı azalıyor. MAS-68k’nın değerleri iyi görünüyor. Bilgisi olan arkadaşlar varsa, yazarsa sevinirim. Teşekkürler... https://www.masseeds.com.tr/tohumlar/urunlerimiz/misir/mas-68k
II ürün mısır kategorisin de erkenci
93aeba66e06f689fcabfbf1b7bdbed6a.jpg