2019 Mısır Verimi ve Fiyatı?

Hocam 32 nemde nasıl biçiyorsunuz, kim alıyor sizden da nelik misırı fiyat kırmıyorlarmı.? Ben 13 nemde biçtim oda ofise vermek için,
30 nemde mısır olgunlaşmıştır sadece depolamak için uygun değildir.Pancar kooperatifi ve tüccarda 85 krş/kg olarak alınıyor.30 nemdeki mısır ile 15 nemdeki mısır arasında %17 kütle kaybı olur.Takribi 110 krş/kg civarlarına denk geliyor.Çiftçi için değişen bir durum olmaz.Yağışlara kalırsak çamur zeminde tarla fazla ezilir, sürmesi ayrı dert, işlemesi ayrı dert oluyor.

• Beğen
Tepkiler: avugur
30 nemde mısır olgunlaşmıştır sadece depolamak için uygun değildir.Pancar kooperatifi ve tüccarda 85 krş/kg olarak alınıyor.30 nemdeki mısır ile 15 nemdeki mısır arasında %17 kütle kaybı olur.Takribi 110 krş/kg civarlarına denk geliyor.Çiftçi için değişen bir durum olmaz.Yağışlara kalırsak çamur zeminde tarla fazla ezilir, sürmesi ayrı dert, işlemesi ayrı dert oluyor.
Satabildikten sonra 30 50 nem önemli değil ki

Hocam gübrelemen süper tebrik ediyorum. Lakin 6630 için konuşayım diğer çeşit hakkında bilgim yok. Ben bu sene 6630 ektim. Ve dekara 25 kg saf azot 11 kg saf fosfor 11 kg saf potasyum verdim. Ayrıca damlamadan çinko verdim. 1500 kg verim aldım. 16 rutubette. Benim dekarda 10.000 dane olarak ekilişim vardı. Sömeklerime baktığımda 20 tur 40 sıra mısırlarım vardı bu da 800 dane eder. Ben daha çok verim beklerken 1500 kg da kaldım. Dilerim sende bu verimlerin üzerine çıkarsın.
Hocam 20 çevre 40 uzunluk en az 1000 metre karede 1700 den assagi vermez üste bile çıkar ,
Bunda bi terslik var

Nemi fiyatlarda baz alınan 14 ün altına dusureceginizi tahmin etmedim, çünkü Manisa da 16-15 nemde biçilmek istense en az bir ay önce bicilirdi tahminim. O sebeple ikinci ürün olabileceği aklıma geldi.
Dediğim gibi çok fazla tecrübeli değiliz. Komşu tarlalarda aynı zamanda biçtirdi. Aynı zamanda ekim yapılmıştı. Sadece bazıları salma sulama yaptı. Ama genel olarak bizim civarda verim 1400-1500 kg arası geldi. Allah bereket versin ama Bence verim daha iyi olabilirdi. Ama bu sene önce buğday ekip arkasından ikinci ürün mısır ekmeyi planlıyoruz. Seneye mısırda dekalp'i deneyeceğiz kısmet olursa.

Merhaba, an itibariyle Mısır fiyatı bizim orada kg/950 krş. Bu fiyata satmaktansa depoya döksem Şubat ayı gibi fiyat artarmı? Çektiğim zahmete değermi? Depolamak için Rutubet oranı kaç olmalı?
Alttan rutubet almayan depo var ise 15 rutubette bozulmaz, hava alımı olan depo daha iyi cereyan yapmalı .mısır fiyatına yabancıyım ama şubat ayında illaki bir şeyler olur diye düşünüyorum .