Moral bozmak istemem ancak linkini verdiğim platformda yazılanlar pek iç acıcı değil. Gerçi bu sitede yazılanlar zaman zaman çok yanlış olabiliyor.
Felâket senaryosu yazdığım yok, olanı ve ya okuduğumu paylaşıyorum. Hasat biraz daha da artınca yani 10 gun - 2 hf içinde durum daha da netlesir. Ancak umarım geçen sene gibi olmaz. Geçen yıl harmanda 2.100- 2150 tl ye luna satmak zorunda olanlar oldu. Ayrıca sadece kendi penceremizden bakmamalıyız. Ciftcinin durumu ortada, herkes depoya koyup bekletemeyebilir.Çeltiği bir görelim depoya koyalım .Allah büyüktür işimize gelirse veririz gelmese bekletiriz.şimdiden felaket senaryosu yazmaya gerek yok.ama yine söylüyorum. Orta tane 60 randıman çeltik 3500₺ olur, ama harmanda ama ocakta .beklicez.
Ben senin için demedim zaten arkadaşım, orada yapılan fiyatlamalar canını sıkmış gibime geldi o yüzden söyledim.bende iyi fiyat isterim harmanda depolamakta külfet, beklemekte külfet, sana katılıyorum.borcu olan var haklısın .birazda biz çaba göstermeliyiz , hiç olmasa malımızı biraz muhafaza edebilecek depomuz olmalı.Felâket senaryosu yazdığım yok, olanı ve ya okuduğumu paylaşıyorum. Hasat biraz daha da artınca yani 10 gun - 2 hf içinde durum daha da netlesir. Ancak umarım geçen sene gibi olmaz. Geçen yıl harmanda 2.100- 2150 tl ye luna satmak zorunda olanlar oldu. Ayrıca sadece kendi penceremizden bakmamalıyız. Ciftcinin durumu ortada, herkes depoya koyup bekletemeyebilir.
Maşallah, eline emeğine sağlık çok güzel görünüyor. Allah hayırlısı ile yüksek verim, güzel randıman ve ıyi fiyat nasip etsin.Ekli dosyayı görüntüle 40780 (luna 118 günlük.)
Ekli dosyayı görüntüle 40781Ekli dosyayı görüntüle 40782
(Keshan 119 günlük)
Keshanlar salı çarşamba niyetleniyprum. Ancak piyasa çok sessiz korkum o ki 3 ten yukarı mal veremeyiz.
Link açılmıyorSiftahı yaptık cümlemize bereketli harmanlarhttps://youtu.be/dJ3K1m-MfCE
Sağol efe biçtim geçen seneden iyi .bu sene başak kuruması çok azdı.900 kg tahmin ediyorum bazı arkadaşlar (ersen 2234) mesela 1 ton diyo dekarından almışın kantar göstercek .yarın kurutmadayız aslıhan köyünde .şimdilik ne desek boş verim konusundaMaşallah bereketi bol olsun.
Hangi cins tohumu biçtiniz?
Yaş hali ile verimler nasıl?
Sağol efe biçtim geçen seneden iyi .bu sene başak kuruması çok azdı.900 kg tahmin ediyorum bazı arkadaşlar (ersen 2234) mesela 1 ton diyo dekarından almışın kantar göstercek .yarın kurutmadayız aslıhan köyünde .şimdilik ne desek boş verim konusunda
O dediğin yer daha faaliyet yok .aslıhana giderken eski şarap fabrikasının yanında veli molla da kurutucam fiyatı yarın yazarımAllah gönlünüze göre versin.
Aslıhan da yeni yapılan benzinliği geçince sağ tarafta yol kenarında mı kurutuyorsunuz?
Bu arada kurutma fiyatları nasıl?