2019 Çeltik Fiyatları

Kurutmada yerli kömür kullanıyoruz.Bu yıl 150 lira makuldur.Yerli kömür ton fiyatı 650 liradan aldık.Biçer fiyatları 90 lira ayaktaki çeltik için normal.Ama yatık olursa farklı tarife uyguluyoruz haliyle.Yatık çeltiği biçmesi yavaş olduğu için fiyatta farklı oluyor haliyle.
Çeltik verimi 650 kilo idi .verim arttıkça biçercinin hakkında artıyor.maliyet artar .keşke verim artsada biçercide alsa.bu sene vasco dan hiç memnun değilim.
Bu yıl cameo ektik çoğu yeri başak durumu iyi ama çok ot geldi sonradan.Rekor diye bir çeşit ektik çok güzel gözüküyor an itibari ile.Adının hakkını vericek mi bakalım.

Kurutmada yerli kömür kullanıyoruz.Bu yıl 150 lira makuldur.Yerli kömür ton fiyatı 650 liradan aldık.Biçer fiyatları 90 lira ayaktaki çeltik için normal.Ama yatık olursa farklı tarife uyguluyoruz haliyle.Yatık çeltiği biçmesi yavaş olduğu için fiyatta farklı oluyor haliyle.

Bu yıl cameo ektik çoğu yeri başak durumu iyi ama çok ot geldi sonradan.Rekor diye bir çeşit ektik çok güzel gözüküyor an itibari ile.Adının hakkını vericek mi bakalım.
Rekor cl türü galiba eğer sonuç iyi olursa bende luna yerine düşünüyorum, hasat zamanı değerlendirir siniz,.

Çeltik fiyatları için ıpsala da toplantı yapılmış.

Bu gün yolda geçerken çektim fotoyu
Birkac gündür harman başlamış
Ben ekmiyorum
Herkese hayırlı bereketli olsun
20190903_155337.jpg

Evet makine benim çevreye çok iş yapmıyorum.Eşe dosta onda da parayı zaten 2-3 ay sonra alıyoruz.20 tonluk makine sahipleriyle görüştüm onlarında harman başlamadığından fiyatlardan haberi yok.Zaten onlarda etrafa pek iş yapmıyorlar