2019 Çeltik Fiyatları

Corona virüsü sınırımıza dayandı maalesef.
Umarım bu beladan tüm dünya bir an önce kurutulur.

Sizce bu durum fiyatları nasıl etkiler?
2-3 hf sonra bizi neler bekliyor?
Abd aşıyı buluyormus ama yazin galiba ancak [emoji4] satışını tüm dünyaya yaparsa şaşırmayız bu işten kârlı çıkacakları kesin

Walla geçen fabrikalaeı dolaştım bafrada giç biri çeltik almıyor sanırım piyasa aşağı yönde.
Elimde 2500 kg vasco ve 1500 kg efe vardı hatır belası zor verdim. Vasco 3300 efe 3600 ile verdim.
Çarpan 60 lakin satış yok.

Ettiğim sohbetlerde hep olumsuz şeyler duydum ramazan ayında pek bi yükseliş olucağını sanmıyorum. Hayırlısı

• Beğen
Tepkiler: wallace22
Bu gün bende organizedeydim, 61 randıman vasco 3400 e aldım dedi benim alıcı birazda kafalarımız aynı , tmo nun sattığından hariç 45 bin ton ithal var fiyatlar aşşağı yönde diyor, ha biraz yüksek fiyata vadeli alan oldu fakat batacak tüccarlar 4900 e prinç satıyormuş, aradan çıkacaklar piyasayıda etkiliyor.şu anda sağlam tüccarlar ocak ayı fiyatlarından alıyor

• Beğen
Bu gün bende organizedeydim, 61 randıman vasco 3400 e aldım dedi benim alıcı birazda kafalarımız aynı , tmo nun sattığından hariç 45 bin ton ithal var fiyatlar aşşağı yönde diyor, ha biraz yüksek fiyata vadeli alan oldu fakat batacak tüccarlar 4900 e prinç satıyormuş, aradan çıkacaklar piyasayıda etkiliyor.şu anda sağlam tüccarlar ocak ayı fiyatlarından alıyor
Fuat abi kime veriyorsun bafrada çeltiği

Şu an için gidişat aşağı yönde görünüyor.

Tabiki bu durum, oluşan bu vakanın devamında dahada etkileyebilir.

Kırsal bölgelerde sorun olmasa bile büyük şehirlerde karantina vs.gibi durumlar olursa işte ozaman sıkıntı büyük. Üretici tüketici memur amir asgari ücretli en büyük zararı görecek olanlardır.

İnşallah kısa sürede bu vakanın önüne geçilir ve piyasalar düzelir diye ümit edelim.

Eğer avrupa ülkeleri gibi devam eder ve büyürse ozaman bizi zor günler bekler.

Ekonomik açıdan Biz avrupa ülkelerinden daha da fazla zarar görürüz.

Tabi birde şöyle bi durum var.
Kendi düşüncem bu bir virüs değil yeni dünya düzeninde biyolojik bir savaştır!

Nitekim imanımız başta olmak üzere beslenme ve diğer hijyen hususlarından dolayı bu virüs karşısında güclü olduğumuzu düşünüyorum.
En az zararla atlatırız inş.
Rabbim hepimizi korusun yardımcımız olsun.

• Beğen
Şimdi birde ekonomik bi durum var
Yakın bi arkadaşım bi kac ay önce kahvehane actı 40 bin tl gibi bi yatırım masraf etti buaksam biraz oturduk odemelerim kredilerim var diyo birde cay seker mesrubat aldıgım yerlerin ödemeleri var diyor olaya birde bu acıdan bakmak lazım bizi gercekten zor günler bekliyor rabbim yardımcımız olsun