Bilader değerli bilgiler icin teşekkürler . Hayırlısıyla bicmek nsp olsunda duruma göre hareket eder denemelikde olsa alırım tohum her iki çeşittende.Kaysilemeden ziyade ekim zamanı hafif tavlı olan yerler gür olan yerler boşluklar tavsız olan güz yağışını geç güç alan sonrasında kış ve ayazlardan dolayı çıkış yapamayan yerler....kar yağdığında yeni yeni topraktan iğnelemişti bu tarla Tam anlamıyla kış stresinin en büyük örneğini yaşadım geçen yıl...
Düzenli çıkış olması yeterli abicim çıkışını yapsın kök atsın öyle uyusun yoksa stresleniyor bitki
21 ve 46 yada 46-26 gübreleme şeklini deneyebilirsin ilkime koşula göre 10 ar kg yada 15 er kg ekinin iklimin durumuna göre güzel etki eder....
İnşallah Sırbistan arpası da güzel sonuç verir de denemeni sağlarım abi... tritikale karma 2000 yada tatlıcak yada Truva kötü toprak koşullarında kıraçlarda güzel getiri yapıyor arpaya buğdaya nazaran hastalık derdi yok kurağa daha dayanıklı ve gübre tepkimesi yüksek sap verimi yüksek onuda denemelisin satarsın sorun yaşamazsın çavdar buğday melezi bunlar pis çavdar olarak bir algısı var korkuyor millet tarlamda kalır sonraki yılllar için diye ama öyle olmuyor açıkcası....kıraçlara anızlara şiddetle öneriyorum bilen ekiyor bunu zaten
Bu sene arcandayı tkk müdürü sade bana getirdi sagolsun 6 ton. Millet 1835 tl ye arpamı olur diye kafamı yedi . valla hep pusuda bekliyolar bu kadar pahalı arpa aldın nsl olcak verim diye.