2017 Arpa Sezonu (arcanda, ince 04, güzelce) nailyetek

Kaysilemeden ziyade ekim zamanı hafif tavlı olan yerler gür olan yerler boşluklar tavsız olan güz yağışını geç güç alan sonrasında kış ve ayazlardan dolayı çıkış yapamayan yerler....kar yağdığında yeni yeni topraktan iğnelemişti bu tarla Tam anlamıyla kış stresinin en büyük örneğini yaşadım geçen yıl...

Düzenli çıkış olması yeterli abicim çıkışını yapsın kök atsın öyle uyusun yoksa stresleniyor bitki
21 ve 46 yada 46-26 gübreleme şeklini deneyebilirsin ilkime koşula göre 10 ar kg yada 15 er kg ekinin iklimin durumuna göre güzel etki eder....

İnşallah Sırbistan arpası da güzel sonuç verir de denemeni sağlarım abi... tritikale karma 2000 yada tatlıcak yada Truva kötü toprak koşullarında kıraçlarda güzel getiri yapıyor arpaya buğdaya nazaran hastalık derdi yok kurağa daha dayanıklı ve gübre tepkimesi yüksek sap verimi yüksek onuda denemelisin satarsın sorun yaşamazsın çavdar buğday melezi bunlar pis çavdar olarak bir algısı var korkuyor millet tarlamda kalır sonraki yılllar için diye ama öyle olmuyor açıkcası....kıraçlara anızlara şiddetle öneriyorum bilen ekiyor bunu zaten
Bilader değerli bilgiler icin teşekkürler . Hayırlısıyla bicmek nsp olsunda duruma göre hareket eder denemelikde olsa alırım tohum her iki çeşittende.
Bu sene arcandayı tkk müdürü sade bana getirdi sagolsun 6 ton. Millet 1835 tl ye arpamı olur diye kafamı yedi . valla hep pusuda bekliyolar bu kadar pahalı arpa aldın nsl olcak verim diye.

Bilader değerli bilgiler icin teşekkürler . Hayırlısıyla bicmek nsp olsunda duruma göre hareket eder denemelikde olsa alırım tohum her iki çeşittende.
Bu sene arcandayı tkk müdürü sade bana getirdi sagolsun 6 ton. Millet 1835 tl ye arpamı olur diye kafamı yedi . valla hep pusuda bekliyolar bu kadar pahalı arpa aldın nsl olcak verim diye.

Rica ederim abim eskişehirde de 1800/1850 arasıydı sertifikalı arcandalar Sen direk 6 ton alınca onlara garip gelmiştir

inşallah veriminde tatmin edici olur abim cümlemize bereketli bir yıl olması dileğimle

24 kg da karar kıldık, dolgun tohumlarda, daha zayıf daneli tohumlarda 22 kg da ideal, eğer düzenli bir ekiliş yapabiliyorsanız.

sağol nail abi bizim buralarda büyüklerimiz arpanın 33 kg ekildiğini söylerlerdi bizde 24-25 kg dan ekiyoruz çok seyrek olur dediler harmanda sonuç onların arpalara 100 kg fark attık

sağol nail abi bizim buralarda büyüklerimiz arpanın 33 kg ekildiğini söylerlerdi bizde 24-25 kg dan ekiyoruz çok seyrek olur dediler harmanda sonuç onların arpalara 100 kg fark attık

Başta bahsetmiştim, doğru bilinen yanlışlar... diye:) maalesef bazı olayların geç farkına varıyoruz. Ben Trakya lı çiftçileri takip etmeye çalışıyorum, bunu kabul edelim, adam lar bizden çok ilerde, yanlış yapsalar onlarda bile aynı olurdu, tamam iklim toprak v.s. de bazı kalıplaşmış yanlışları farkedelim bu bilgi çağında.

Başta bahsetmiştim, doğru bilinen yanlışlar... diye:) maalesef bazı olayların geç farkına varıyoruz. Ben Trakya lı çiftçileri takip etmeye çalışıyorum, bunu kabul edelim, adam lar bizden çok ilerde, yanlış yapsalar onlarda bile aynı olurdu, tamam iklim toprak v.s. de bazı kalıplaşmış yanlışları farkedelim bu bilgi çağında.

aynen abi artık uygulamalarımızı forumu takip ederek hava şartlarına göre yapıyoruz rabbim herkese bol ürünler en başta zararsız sağlıklı ürünler versin

Arkadaşlar bu değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Karaman bölgesi kıraç arazi için bu vakitte hangi arpa cinsini ekmeyi tavsiye edersiniz.
Arpa don olayından etkilenir mi. Ya da tritikale mi eksek. Ne dersiniz

Arkadaşlar bu değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Karaman bölgesi kıraç arazi için bu vakitte hangi arpa cinsini ekmeyi tavsiye edersiniz.
Arpa don olayından etkilenir mi. Ya da tritikale mi eksek. Ne dersiniz
Bulabilirseniz; yazlık arpa tohumu onu erken ekmeyi deneyin, bizim şartlarda gec ekim kayıp verdiriyor. Arpa 1 haftada çıkış sağlayan bir bitki, tav+toprak sıcaklığı+hava sıcaklığı olursa, eğer bunlardan biri noksan olursa çıkış sağlanmaz, dondanetkilenir çimlenme tamamlanmamış tohumlar, tirtikale daha dayanıklı, benim kanaatim.

17.11.2017 Ramata 6 sıralı ekimi
252a1dd2f8876c617c520853aabff8f0.jpg
abe7ed77e71dfe2fa4de499efb86c950.jpg
d146595b8332321d06d0930aa3dc820c.jpg

Arkadaşlar benim hedefim arpa yetiştiriciliginde dekara 1000 kg ve bunun için her sene denemeler yapıyorum şu ana kadar 928 kg gördük fakat tüm tarlalarımızda bu verımı yakalayamadık daha çok çalışmam gerekecek fıransa da ve rusya da 1400 kg kadar çıkılmış

Sayın Manisalı aslında olması gereken bu. Yani birim alandan en fazla ürünü elde edebilmek. İklim, toprak yapısı, tohum çeşidi yapılan bakım hepsi etken.