Seneye 4 5 tin arcanda verecen demi nail abi
İnşallah olsunda, dediğin miktarın yarısını verebilirim. Biliyosun hayvancılık yapıyoruz
Seneye 4 5 tin arcanda verecen demi nail abi
Yerine arpa getiririz abimİnşallah olsunda, dediğin miktarın yarısını verebilirim. Biliyosun hayvancılık yapıyoruz
Yerine arpa getiririz abim
Takas uyar, bu sene arpa ezmesiyle bile takas yaptım
Ben kastamonuluyum geçen sene ektik çok memun kaldık bu sene tekrar ekmeyi düşünüyoruz verim olarak sapı az ama tane olarak baya iyi geldi.Babam aydan hanım diye bi arpa ekti sertifikalı. kastamonu da. Nasıl bilmiyom eken varmı daha önce. İşallah iyi olur cümlemizin mahsulü
Eyvallah abi teşekkürler 1 e kaç verdi yada dekarda kaç kgBen kastamonuluyum geçen sene ektik çok memun kaldık bu sene tekrar ekmeyi düşünüyoruz verim olarak sapı az ama tane olarak baya iyi geldi.
Hesaplamadım fakat ektiklerimiz arasıdında en iyisi buydu kurak gitmesine rağmen iri taneli ve bereketli oldu hatırladığım kadarıyla 13-14 dönümden 5 ton sağlam aldıkEyvallah abi teşekkürler 1 e kaç verdi yada dekarda kaç kg
Bu sene bereket güzel olursa anaçdan çoğaltma Arcanda ve Novosadski 565 (anaç ekim ) arpa tohumu bulunur isteyenlere satabilirim takas sadece Truva cinsi tritikale ile olur.
Nail emmime baskı ile ektirdik şükür memnun kaldı ince 04 Aydan hanım tarm 92 ye göre verimi her zaman yüksek olur arcandanın....Ekmeyenler denesin toprağına uygunluğunu test etsin Sulama şansı olanlar çıkış suyu versin sonrasında korkmasın Kışa girmeden çıkıp girdi mi sorun yaşamazlar ayazdan kıştan çıkamazsa seyrek kalırsa strese girer bilinmesi gereken en önemli durum bu Eskişehirâde ilk eken çevreye yayan deneyen biz olduk seneden seneye değişen iklim koşullarına göre edindiğimiz tecrübe bu oldu... gübrelemeyi 15 kg üre 15 can yada 33 kullanırsanız 1 er ay arayla ve güzel bir yaprak besleme yaparsanız tatmin edici verim alıp rekor kırarsınız benim rekor 750kg susuz sabunsuz [emoji3]
Emrah hocam ilk fotodaki boşluk olan yerler tarla ağa toprak olduğundan kaysileme sonucumu cıkış düzensiz oldu.
Uygulam sonucu 15 gün icinde cok güzel toparlamış maşallah.
Şuan bizdeki durum sırayı dizmiş bicimde düzenli bir cıkış var bu yeterlimi kış stresi olmaması icin.
Bu yıl nsp olurda arcandadan güzel sonuç alırsam ,senin ektiğin diger arpa çeşidinide denemek isterim . karma 2000 de bizim burda satışda belki sorun olurda karma cavdar benzeri bi ürün demi.
Diyelim ki biz sertifikalı arcanda ektik. Hasat edilen üründen kaç yıla kadar tohum alınabilir?
Bu konuda çok büyük ön yargı var kimisi arcanda 2-3 den sonra verim düşer diye konuşur durur bence 5-6 yıl rahat tohumluk alınır daha uzun süre bile olur Nail abim benim anaçtan ürettiğim tohumun 5.ekimini yaptı rekor verim aldı... mevzu toprak değişikliği yaratıp Farklı bölge koşullardan tohum edinmektir böyle olunca tohum yeni toprak yapısı yeni kosullardan dolayı kendisini yenileniyor kalitesi ve ömrü daha da artırıyor...
Teşekkür ederim hocam bilgiler için. Seneye Allah kısmet ederse bende denemek isterim ama bizim ilde bulmak biraz zor. Yinede bir şekilde bulmam gerekir.
Emrah Hocam peki arcanda yaz ekimine uygunmudur ?