2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Benim nohudun son hali hastalık başlangıcı var.ama antroknoza benzetemedim IMG-20180607-WA0005.jpgIMG-20180607-WA0007.jpgIMG-20180607-WA0006.jpgIMG-20180607-WA0004.jpgIMG-20180607-WA0003.jpgIMG-20180607-WA0004.jpg

Arkadaşlar her gördümuz nohuda hastalanmış antroknoz yaftası yapistirmayalim. Yukarıda paylaşılan daha çok kök hastalığına benzemektedir görüntü net olmamakla birlikte. Tarım bakanlığının ilaçlama ve hastalıklarla ilgili 100 sayfa kadar olan dokümanı var okumanızı tavsiye ederim. Fotodaki ilgili bölüm.

_20180608_031144.jpg

Arkadaşlar her gördümuz nohuda hastalanmış antroknoz yaftası yapistirmayalim. Yukarıda paylaşılan daha çok kök hastalığına benzemektedir görüntü net olmamakla birlikte. Tarım bakanlığının ilaçlama ve hastalıklarla ilgili 100 sayfa kadar olan dokümanı var okumanızı tavsiye ederim. Fotodaki ilgili bölüm.

Ekli dosyayı görüntüle 28272
Kök hastalığı ise de maalesef İLACI YOKTUR. boşa masraf yapmayın

Gündüz foto atar ve yaprakları özellikle daha yakından çekerseniz netleyip daha net cevap verilebilir. Ama kök cutuklugune benzemektedir uzaktan ve öyle ise de ilacı yoktur

Bu hastalık patatesin rhizoctonia solani hastalığına çok benziyor. Patateste ruhsatlı ilaçlar var bunlardan biri olan syngenta celest yabancı kaynaklardan araştırma yaptım dış ülkelerde nohutta solgunluk hastalığı için tohum ilaçlamasında kulllanılıyor. Aslında denemelik yapacaktım bu sene ama elde kalmamış o ilaçtan getirtmeside ekime yetişmezdi.

Selam iyi günler öncelikle dün baktığımda tarlanın bitiş kısmında az bir bölümde resimde göründüğü şekilde lekeler oluşmuş antrokoz hastalığımıdır yoksa yağışlar biraz fazla oldu o sebepten dolayı olmuş böyle ne yapmam gerekiyor nohutta acemiyim yardımcı olursanız çok sevinirim IMG_1541.JPGIMG_1542.JPG

Ot ilacini atali 5 gun oldu simdide mantar ilaci ve sivi gubre atmayi dusunuyorum arasi yakin oldugu icin sikinti olurmu nativo sivi gubreyle atilirmi tesekkurler

Ot ilacini atali 5 gun oldu simdide mantar ilaci ve sivi gubre atmayi dusunuyorum arasi yakin oldugu icin sikinti olurmu nativo sivi gubreyle atilirmi tesekkurler
Sayın Camuka 19 klordioksit attığım tarihte hastalık belirtisi yoktu.800 lt holdere 120gr 0larak katıp kullandım.forumun gerilerinde var.
Ben memleketten uzak olduğum için kardeşim bugün yine klordioksit uygulaması yaptı tarlanın 100/40 da belirti var olduğynu söyledi.800lt/140gr olarak uyguladı.

Sayın abdullah
38 nohutta kullanılabilecek birçok sıvı gübre var.bu konuyu baştan okursan faydası olabilir.ancak bulunduğun yerde ziraat mühendislerine danışmak daha iyi olur.saygılar

Arkadaslar sali gunu sefa tarımın mantar ilacini 600 lt ye 2400 gr attık bunuda 30 dönüme attık ama belirgin bi hastalik yoktu suan sararmalar basladi kolordioksştte kafam takili kaldi acaba attigimiz ilacin bi etkisimi olmadi napmamiz lazim ayrıca mantar ilaci ile sinek ilaci birde sıvı gübre uyguladşk

Sayın abdullah
38 nohutta kullanılabilecek birçok sıvı gübre var.bu konuyu baştan okursan faydası olabilir.ancak bulunduğun yerde ziraat mühendislerine danışmak daha iyi olur.saygılar

Bulunduğumuz yer küçük bir ilçe ziraat mühendisi Yok ama bir ziraat mühendisi ile konuşmuştum o bana AMC GOLD önerdi pancarda da kullanıyormuş çok güzel ürün dedi ama emin olamadım