2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

6- 7 TL ortalama fiyat çok iyi bence. Verimin düşeceği kanısına nerden vardınız? Bu sene nohut ekimi çok fazla. Yıl da iyi gidiyor bence. Bizim buralarda nohutların durumu oldukça iyi çok şükür.
Akdeniz gdogu ve ic Anadolu da bence ciddi yağmur zararları olacak... Ben Mesala güzel verim bekliyordum ama baklalarin icinde hafif boşluklar dolmamış olanlar olduğunu gördüm aşırı yağmurdan. Benim nohut iun bazı yerleri yattı bunlar kayıp olarak dönecek

Burada Bazı nohut cinsleri yağmura dayanmadı kurudu.

Konya Ankara bölgesi 15 gündür yağmurlu... Bu havalar güzel havalar değil...

Nohut verimlerini etkiler bence nadir bölgelerde havalar güzel gidiyor.

Tabi şu da var. Buğday çıktı geçen yıl 950ye verdim ve verim 600e yakındı. Bu sene 420 kg berim verdi aynı tarla ve afedersin 900e zor sattık :(( alan da yok...

Nohutta bir endişem o. Yani tüccarlar bu döviz oynakligimda yatırımı nohita/buğdaya mi yapar yoksa nakitte dövizde mi durur orası muallak. Buğdaylari çok kötü fiyata rica minnet alıyorlar. Bir de verim kaybı oldu. Geçen yıldan tipleri daha düzgün du ama onlar d a içini tam doldurmamış aşırı yağmurdan (gizli pas/mantar olmuş gibi

mart ayının ortaların da yanında sonun da ekmıstık bızde tam ekım tarıhını hatırlamıyorum 1 hafta 10 gun arayla cekılmıs fotoları var ama en son hallerını daha cekemedım tane çakıl yapmaya basladı vede cıcekte cok var.
yağmur baya bı yağdı.
"Antraknoz" baslangıcı vardı bugun ılacını attık gubrelemesnı verdık yapraktan en kısa zamanda guncel fotolarınıda
paylasacağım.

Nisanın 17'sı
Ekli dosyayı görüntüle 27895

Nisanın 26'sı

Ekli dosyayı görüntüle 27896

Mayısın 5'i

Ekli dosyayı görüntüle 27897

Mayısın 17'si

Ekli dosyayı görüntüle 27898

Mayısın 17'si

Ekli dosyayı görüntüle 27899

Şuanda sıraları tamamen kapattı full cıcekte çok şükür tek tuk te tane tutmaya başlamış.

Nohutların güncel hali şuanda

IMG-20180530-WA0007.jpg

IMG_6795.JPGIMG_6790.JPGIMG_6789.JPGIMG_6793.JPG

IMG_6796.JPG

Beyler kara çimen ve kanyaş otu çok var ne önerirsiniz. Makine hazır denemek için sabırsızlanıyorum. Be ilaca katkı olarak neler önerirsiniz? Gübre vs? Çok acemiyiz bu işte.

Hafta sonu ot ilacı challeng 600 atacam nohutlara nohutta aşırı derece yabani şalgam yada yabanihardal var....otlar henüz 3-4 yaprak seviyesinde ilacı 8 dekara atmamı söylediler tazvsiyesi olan var ...mesela bu ilacı yağmurlu havadamı sıkmak lazım kuru ve güneşli havada mı aşırı yağış ilaca zarar verirmi vb. görüşleri tecrübeleri olan varsa paylaşırsa sevinirim....

IMG_7627.JPGIMG_7624.JPG
Nohutlarda üst yapraklarda ve yeni çıkan sürgünlerde sararmalar var genelde çukurda kalanlarda var heralde aşırı yağıştan tavsiyesi olan var mı?

Hafta sonu ot ilacı challeng 600 atacam nohutlara nohutta aşırı derece yabani şalgam yada yabanihardal var....otlar henüz 3-4 yaprak seviyesinde ilacı 8 dekara atmamı söylediler tazvsiyesi olan var ...mesela bu ilacı yağmurlu havadamı sıkmak lazım kuru ve güneşli havada mı aşırı yağış ilaca zarar verirmi vb. görüşleri tecrübeleri olan varsa paylaşırsa sevinirim....
10 dekar ideal bence

7/8 yoğun olabilir. Nohutlarin toparlanması az gecikir...

12/13 dekar dan sonrasında ise seyrek oluyor yetersiz kalıyor otlar tekrar sürgün veriyor.

10 dekar ideal bence

7/8 yoğun olabilir. Nohutlarin toparlanması az gecikir...

12/13 dekar dan sonrasında ise seyrek oluyor yetersiz kalıyor otlar tekrar sürgün veriyor.

Abdurrahman bey ilaçma için hava koşulları önemli mi mesela yağış öncesi sonrası, kuru güneşli hava gibi ilacın etkili olması için....bu arada çok teşekkurler fikir ve tecrübelerinizden yararlanıyoruz. Allah razı olsun kurban.

Abdurrahman bey ilaçma için hava koşulları önemli mi mesela yağış öncesi sonrası, kuru güneşli hava gibi ilacın etkili olması için....bu arada çok teşekkurler fikir ve tecrübelerinizden yararlanıyoruz. Allah razı olsun kurban.
İlaçların üzerinde yazar.

Genelde 2/3 saat yağmur yağmazsa herbisitlerde yağış sorun olmuyor ama herbiri için iklim koşulları prospektusunde yazar