2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Kazanmadan ilac firmalarina yatiriyoruz paralari bir nohut yetistirmeye 10 cesit ilac 5 cesit gubre dekara arti 50 tl maliyet doganin dengesini bozup bu hale dusmemize sebep olanlarin Allah belasini versin

Antraknozmu olur?
Aşırı yağmur antroknoz harici benim gözlemlediğim baklalardan bir kısmının içi boş kalıyor sebebini bıkmıyorum ama. Geçen yıl vardı bu sene de bakıyorum bazı baklalar içini doldurmamış benim nohuta da çiçek dönemi yağmur yağdı baya. Antroknoz çok yaygın değil ama baklalarda sanki eksiklik var gibi bakacağız verime etkisi ne olacak

mart ayının ortaların da yanında sonun da ekmıstık bızde tam ekım tarıhını hatırlamıyorum 1 hafta 10 gun arayla cekılmıs fotoları var ama en son hallerını daha cekemedım tane çakıl yapmaya basladı vede cıcekte cok var.
yağmur baya bı yağdı.
"Antraknoz" baslangıcı vardı bugun ılacını attık gubrelemesnı verdık yapraktan en kısa zamanda guncel fotolarınıda
paylasacağım.

Nisanın 17'sı
nısan17.jpg

Nisanın 26'sı

nısan26.jpg

Mayısın 5'i

mayıs 5.jpg

Mayısın 17'si

mayıs17.jpg

Mayısın 17'si

mayıs17-1.jpg

Şuanda sıraları tamamen kapattı full cıcekte çok şükür tek tuk te tane tutmaya başlamış.

mart ayının ortaların da yanında sonun da ekmıstık bızde tam ekım tarıhını hatırlamıyorum 1 hafta 10 gun arayla cekılmıs fotoları var ama en son hallerını daha cekemedım tane çakıl yapmaya basladı vede cıcekte cok var.
yağmur baya bı yağdı.
"Antraknoz" baslangıcı vardı bugun ılacını attık gubrelemesnı verdık yapraktan en kısa zamanda guncel fotolarınıda
paylasacağım.

Nisanın 17'sı
Ekli dosyayı görüntüle 27895

Nisanın 26'sı

Ekli dosyayı görüntüle 27896

Mayısın 5'i

Ekli dosyayı görüntüle 27897

Mayısın 17'si

Ekli dosyayı görüntüle 27898

Mayısın 17'si

Ekli dosyayı görüntüle 27899

Şuanda sıraları tamamen kapattı full cıcekte çok şükür tek tuk te tane tutmaya başlamış.
Havalı mibzerle (pnomatik) mi ekiniz. Sıra çok güzel duruyor. Ekimle ilgili bilgiler de paylaşsanız iyi olur ne tür uygulama yaptınız vs

Havalı mibzerle (pnomatik) mi ekiniz. Sıra çok güzel duruyor. Ekimle ilgili bilgiler de paylaşsanız iyi olur ne tür uygulama yaptınız vs

teşekkür ederım.
Bu sene havalı ıle ekmeyı denedık normal elle şaçıyorduk.
ekimden 4-5 ay sonce surup bıraktık tarlayı sonrasında da kazayağı ıle karıştırıp ekımı yaptık donume 5 yda 6 kg nohut ektık.(tobrak altı ıle ekıldı)
20 gun once yapraktan gubresını verdık gubre markası aklımda degıl koye donunce ceker atarım sehır dısında okuyorum.
Bugun babamlar gubresını mantara karsı ılacını atmıslar oncesındede ot ılacını vermıstık.

Aşırı yağmur antroknoz harici benim gözlemlediğim baklalardan bir kısmının içi boş kalıyor sebebini bıkmıyorum ama. Geçen yıl vardı bu sene de bakıyorum bazı baklalar içini doldurmamış benim nohuta da çiçek dönemi yağmur yağdı baya. Antroknoz çok yaygın değil ama baklalarda sanki eksiklik var gibi bakacağız verime etkisi ne olacak

gübreyi ilacı falan yapraktan verıldı bugun 2-3 saat sonra 10 dk bır yağmur olmuş acaba ilac fayda gosterır mı?

Merhaba arkadaşlar. Geçen yil icin nohut bakımı çiceklenme dönemi için başlık açmıştım baya ilerledi idi. Şimdi de bu sene ekecek arkadaşlara yardımcı olması ve eken kişilerin de verimini artırması için paylaşımda bulunabiliriz başlık ile uyumlu olarak

-Bölgeniz neresi
-Ne zaman Ekim yapıp ne zaman hasat yapıyorsunuz
-Verim ortalamalarıniz nedir (tr ortalaması tüik verilerine göre 90-100 kg/da)
-gecen yıl eken kişiler sizce veriminizi artıran veya azaltan unsur ne oldu (tohum cinsi, ekim sıklığı, gübre ve ilaçlama...)
-nohut tarımı sırasında vaz geçilmez olduğunu düşündüğünüz unsurlar nelerdir?

Abdurrahman bey Kayseri/Yahyalı/Taşhan Köyündenim...Nohut ziraatı yapmaktayım....Mayısın 5 ile 10 arasında nohutu ektim ilaç bayisinden otla mücadele için kesin çözümlü ot ilacı istediğimde bana HEKTAŞ- BONAFLON Wg diye bir ilaç verdi çokta pahalı bir ilaç. Lakin şuan tarlada ilk çıkışlar başladı ama aşırı otlanma ve otlanmanında yabani şalgam (türpek- yabani hardal) olduğunu gördüm....Birincisi kullandığımız ot ilacı bonaflon vg hakkında bilginiz varmı??? ikinciside çıkış sonrası yabani ot özelliklede yabani şalgam veya yabani hardal otuna en etkili ilaç varmı yardımcı olursanız sevinirim....

Abdurrahman bey Kayseri/Yahyalı/Taşhan Köyündenim...Nohut ziraatı yapmaktayım....Mayısın 5 ile 10 arasında nohutu ektim ilaç bayisinden otla mücadele için kesin çözümlü ot ilacı istediğimde bana HEKTAŞ- BONAFLON Wg diye bir ilaç verdi çokta pahalı bir ilaç. Lakin şuan tarlada ilk çıkışlar başladı ama aşırı otlanma ve otlanmanında yabani şalgam (türpek- yabani hardal) olduğunu gördüm....Birincisi kullandığımız ot ilacı bonaflon vg hakkında bilginiz varmı??? ikinciside çıkış sonrası yabani ot özelliklede yabani şalgam veya yabani hardal otuna en etkili ilaç varmı yardımcı olursanız sevinirim....
Bahsettiğiniz ilacı bilmiyorum.

Yabani hardal için en etkili genelde milletin de kullandığı çıkış sonrası 3/4 yaprak evresinde Bayer firmasının challenge 600 ilacı. Yalnız bu ilacı bazı yerli tohumlara tavsiye etmiyor firma o uyarıya bakmanız lazım

Mersin borsada son durum... Maşallah yükseliyor... Kırıkli nohut bile 4 olmuş....

inşallah 15/20 gine 5ten sezon açılışı yapacak. 1 haziran da gümrük başlarsa vergi... Daha da yükselebilir.

Kaldı ki Ekim çok olsa da verim düşecek bence yine Ekli dosyayı görüntüle 27924

Abdurrahman bey Allah razı olsun sizden çok güzel bir konu açmışsınız...buradan çiftçi kardeşlerimizin tecrübelerinden istifade ediyoruz....

teşekkür ederım.
ekimden 4-5 ay sonce surup bıraktık tarlayı sonrasında da kazayağı ıle karıştırıp ekımı yaptık donume 5 yda 6 kg nohut ektık.(tobrak altı ıle ekıldı)
20 gun once yapraktan gubresını verdık gubre markası aklımda degıl koye donunce ceker atarım sehır dısında okuyorum.
Bugun babamlar gubresını mantara karsı ılacını atmıslar oncesındede ot ılacını vermıstık.
Enes kardeş aynen bende bu yıl havalı nohut mibzeri ile ekim yaptım...dekara 5,5 ila 6 kg attı...daha önce elle serpme ve pullukla ekim yapıyorduk dekara 8kg düşüyordu havalı ile ekim bana çok seyrek gibi geldi...sizin ki nasıl çokmu seyrek yoksa ideal olan ekim bu mu..??

Mersin borsada son durum... Maşallah yükseliyor... Kırıkli nohut bile 4 olmuş....

inşallah 15/20 gine 5ten sezon açılışı yapacak. 1 haziran da gümrük başlarsa vergi... Daha da yükselebilir.

Kaldı ki Ekim çok olsa da verim düşecek bence yine Ekli dosyayı görüntüle 27924

6- 7 TL ortalama fiyat çok iyi bence. Verimin düşeceği kanısına nerden vardınız? Bu sene nohut ekimi çok fazla. Yıl da iyi gidiyor bence. Bizim buralarda nohutların durumu oldukça iyi çok şükür.

Antraknozun bilinen en iyi ve tek çözümü Klordioksittir. Diğer fungusitlere karşı antraknoz artık bağışıklık geliştirmiş durumda.

Bilgi için arayabilirsiniz.

Saygın ÖZEN

5323153371

teşekkür ederım.
Enes kardeş aynen bende bu yıl havalı nohut mibzeri ile ekim yaptım...dekara 5,5 ila 6 kg attı...daha önce elle serpme ve pullukla ekim yapıyorduk dekara 8kg düşüyordu havalı ile ekim bana çok seyrek gibi geldi...sizin ki nasıl çokmu seyrek yoksa ideal olan ekim bu mu..??

şuan gözlemlemelerıme gore gayrt ıdeal hasat sonunda bellı olucak seyrek olup olmadıgı geçen senekı verımle hemen hemen aynı olursa bu sekılde ekım yapmaya devam ederız.
burada hasat zamanı paylaşacağım hepsını.