Sbah erkenden ziyade akşamüstü en iyisidir unutulmamalıdır ki yaprak ıslak kaldıkça o gübreyi alır kuru ortamda alım olmaz akşamüstü atılırsa gece boyu ıslak kalır sabahta ıslak kalır ve daha güzel alır gübreyi.Arkadaşlar yeşil Aksama atılan yaprak gübrelerinde uygulama saatinin farkı var mı.? Sabah erken saatlerde yapılan uygulamanın daha faydalı olduğu söyleniyor. Bu durumu baklagilde veya hububatda tecrübe eden var mı?
Maaşallah çok güzel hasatı ne ile yapacaksınız geçen sene biçerdöver kırdı taneleri bizde.Boyu 55/65 cm arasi boşluk olan yerler ilaç teker izinden kalan zayiat boşluğu 10 Aralık Ekim tarihi yapraktan deneme gübreleme yapacağım
Geçen yıl bicdrdover bizimkinde de yüzde 2/4 arası kırdı ama tüccar kırığı da kırılmamış olanı da aynı fiyata aldığından ben yine bicerdovere vereceğim. Başka seçenek yok... 180 dekar kadar var şafta takılan traktör bicerdoverler var ama hem temini zor hem de Okadar yerin hasadı biraz zor olur yine en sağlıklısi bana göre bicerdoverMaaşallah çok güzel hasatı ne ile yapacaksınız geçen sene biçerdöver kırdı taneleri bizde.
Bizde oran biraz daha fazlaydı demekki biçercinin hatası. Biçtirdiğiniz makina tc5070 miydi?Geçen yıl bicdrdover bizimkinde de yüzde 2/4 arası kırdı ama tüccar kırığı da kırılmamış olanı da aynı fiyata aldığından ben yine bicerdovere vereceğim. Başka seçenek yok... 180 dekar kadar var şafta takılan traktör bicerdoverler var ama hem temini zor hem de Okadar yerin hasadı biraz zor olur yine en sağlıklısi bana göre bicerdover
Zannedersem evet 2017 model idi baya iri idi modellerinden çok anlamıyorum ama sanki öyleydiBizde oran biraz daha fazlaydı demekki biçercinin hatası. Biçtirdiğiniz makina tc5070 miydi?
Tersi olmasın.... İspanyol denen nohut mantar hastalığına oldukça hassas olduğundan geç ekilir. Aldığınız cins ıslah edilmiş (sertifikalı olarak üretilmiş ilk halini biliyorsanız) tohum ise mevsim geldi aslında Ekim için icanadoluda... Ama sizin ora daha yüksek vs özel durumlar var ise bilemem... İspanyol önce değil sonra ekilir yanlış bilgi olmasınArkadaslar yer yozgat kadisehri azkan tohum aldim ne zaman ekmeliyim burda mayis 20 gibi ekiyolar ama ispanyolu bu tarihte ekiyolar ben nezaman ekmeliyim
Yozgat merkez köyüme 85 km bizde rakam 1300 ben azkan nohutu 22 martta ektim.Eksem azkani sikinti olurmu rakimi 1070
Seninkiler çıktımı abi ?Yozgat merkez köyüme 85 km bizde rakam 1300 ben azkan nohutu 22 martta ektim.
Sorgun yakınmı size oralar ekti ,bence ekebilirsin mayıs 25 baya geç olur.
Tabi iklim vs durumunuzu sen daha iyi bilirsinde
İsmail bilader gecen hafta köye gittimde çıkış vardı ama tam değildi ,önümüzdeki hafta sonu yine gidecem köye duruma göre ilk uygulamayı yapmayı düşünüyorum.Seninkiler çıktımı abi ?
Antraknoz içinse acele etme bence tohum ilaçlamasıda yaptın heralde demi.İsmail bilader gecen hafta köye gittimde çıkış vardı ama tam değildi ,önümüzdeki hafta sonu yine gidecem köye duruma göre ilk uygulamayı yapmayı düşünüyorum.