2017-2018 sezonu nohut Ekim tecrübeleri

Aslında kök gelişimini sağlayan temelde fosfor dur ve dap içinde bulunur ure de bulunmaz. Attığınız ure ise sadece azottan oluştuğundan dallandirir koklendirmez. Kokun güçlü olmasına katkısı yoktur.

Okuduklarımiz onu söylüyor ben de makalelerin/kitapların yalancısıyım
Bilgileriniz için çok teşekkürler dediğim gibi bu dededen gelme bir yöntemdi bundan sonra size ve kitapların bilgisine göre üreyi toprak altına atmaktan vazgeçeceğim.

IMG_20180329_134722.jpg ...........

Arkadaşlar bizim nohut çiçek dönemine girdi yeni yağmur da yedi nem çekilince deneme amacıyla 5 dekarlık alana dollendirmeyi artırıcı ve bakla kalitesini yükseltecek besleyiciler denemek istiyorum. Bilinçli bir şekilde bu işi yapan arkadaşlar var ise tavsiye edecekleri malzemeleri(gübre humikasit vb) yazabilirler mi ve neden kullandıklarını da?

Arkadaşlar bizim nohut çiçek dönemine girdi yeni yağmur da yedi nem çekilince deneme amacıyla 5 dekarlık alana dollendirmeyi artırıcı ve bakla kalitesini yükseltecek besleyiciler denemek istiyorum. Bilinçli bir şekilde bu işi yapan arkadaşlar var ise tavsiye edecekleri malzemeleri(gübre humikasit vb) yazabilirler mi ve neden kullandıklarını da?

Nohut mercimekte bakla sayısını artıran en önemli özelllik karbon azot oranının yüksek olması baklagillerde oluşan çiçeklerin çoğu dökülmekte bakla tutumunu artırmak için potasyum ideal bi besin potasyumu yüksek olan bi yaprak gübresi kullanmanı tavsiye ederim ben çiçeklenmeden bi hafta öncesinde hafta içinde iki defa yaprak gübresi yapmayı düşünüyorum solucan gübresi potasyum nitrat çinko sülfat demir sülfat karışımı yapıp iki sefer yapraktan gübreleyecem bakla tutum zamanında bitki bünyesinde bulunan nerdeyse bütün besinleri çiçek tutum bölgesine çeker (okudugum makaleler denemedim ilk defa bu sene deneyecem)

En onemlilerinden biri de tonik. Tonik ciceklenen baklalarin tutumunu yuksek oranda arttiriyor. Biz her sene ciceklenmeden hemen once ve ilk atimdan 15 gun sonra dekara 100 ml kadar atiyoruz. Toniklerin uzerinde kullanim dozu 60 ml yazar ama 100 e kadar sikinti olmuyor.

Nohut mercimekte bakla sayısını artıran en önemli özelllik karbon azot oranının yüksek olması baklagillerde oluşan çiçeklerin çoğu dökülmekte bakla tutumunu artırmak için potasyum ideal bi besin potasyumu yüksek olan bi yaprak gübresi kullanmanı tavsiye ederim ben çiçeklenmeden bi hafta öncesinde hafta içinde iki defa yaprak gübresi yapmayı düşünüyorum solucan gübresi potasyum nitrat çinko sülfat demir sülfat karışımı yapıp iki sefer yapraktan gübreleyecem bakla tutum zamanında bitki bünyesinde bulunan nerdeyse bütün besinleri çiçek tutum bölgesine çeker (okudugum makaleler denemedim ilk defa bu sene deneyecem)
Güzel bilgilendirme teşekkürler. Maliyet nedir ve sizin kullandığınız marka?

Bizede cicek döneminde Mançi (mangan+çinko) önerildi.bakla tutumuna faydası cokmuş. ve beraberinde hümik asit.

Resimler ve ekler

• 26701186.jpg
    26701186.jpg
    126 KB · Görüntüleme: 79
Bugün yaklasık ortalama 65 dekar nohut ektim. Yer Karaman tarla kıraç.cinsi Sarı 98.
Tohumu thıram+lamardor+çimlendirici ile nemlendirip karıstırım.taban gübresi atamadım.
Tarla güzden sürüldü.bir hafta önce kültüvator çekildi.nasipse yarın ot ilacı atacam.